LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Thursday, 29 June 2017

RAYA KE-5 HANGOUT WITH MOM

Penulis : emma diana Masa : Thursday, June 29, 2017 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum . Salam ukhwah buat semua rakan blogger dan rakan rakan yang mengenali . 

Apa aktiviti yougais di raya ke5 ni ? 
Emma keluar detim dengan mak , Adik khuri dan Adik Hafiz . Setelah bertungkus lumus raya ke2-ke3 layan tetamu . Harini rehat sekejap bawa mak jalan jalan . Tapi tak kemana pun . 

Sebab kan ayah pun penat balik laut cari rezeki malam semalam , jadi kami decide bawak @ culik mak kejap la hihi . Yang ada kat rumah pun tak ramai . y bekeluarga balik kg ikut suami . jadi kami yang single ni berjalan sakan la kejap hihi . 

So, kami 3beradik decide nak detim naik motor je . Mak on kami on la merempit ni hihi . Tapi jangan risau kami penunggang motor bertauliah hihi . 


Dah kenapa tu atas motor senyum sorang2 hihi . 



Okay jealous, sebab tak yakin bawak mak , kite pas kt adik khuri jela bonceng mak . mak pun terlebih suka nampak .


Tak fikir panjang, kite layan transformer 4 . Cerita dia ? bagi 4bintang . semua best cuma tak segempak transformer tahun tahun lepas . 




Dah kenapa la pakai beg gitu kan . haiyh gonjeng (serabai) teruk . Apa ni adik lagi tinggi dari kakak . tak aci la cmni . nak jugak tinggi . 




Berkemeja - Khuri , Emma , Mak dan Adik
hafiz. 

Hall kami no 5 , Mase smpai kol 3.55pm then beli tiket 4.25pm .. Sempat la kami dok posing posing selfie selfie . hihi . 


sejak semenjak ni selalu peluk mak . sumpah kau rajin peluk mak kau . Rasa syg tu makin membuak buak . kau xkan berpaling . Sama juga dengan solat . kau cuba rajin (kerana allah) solat sehari cukup 5 waktu InshaAllah kau xkan berpaling pada yang lain . maksud aku kat sini . berpaling dengan hand phone, Game , BF @ GF



iloveyou mom . wajib seorang Anak tu buat ibu bapanya tersenyum bahagia . Aku tau mak
aku happy . tengok senyum dia tu 






Harap yougais tak terkejut ngan gambar ni hahaha
Jangan ditanya pipi tu kenapa hahaha
memang menjadi idaman semua org hahaha

Sempat lagi OOTD walaupun pakai simple
je hahaha . 

Lepas je abis layan panggung ema ngn adik2 ajak mak makan kat restoran Arabic 

Sempat selfie. Asek selpie je kan ? hihi



I donno muka kakak ni ikot siapa . Nak kata mak , mak kurus , Ayah kurus . Hahaha Kakak je over tembam


Makan kat sini jer . Area klang jugak . Nak g shah alam takut la bnyak kereta musim raya ni . 

Kita ingat makanan sampai dulu. Rupanya sudu garfu & Air. Layan 

Air sprite jadi pilihan . Nak tak nak layan je . sebab kepingin hihi 

Jemput makan gais 

Menu : Mandy Lamp . 5bintang . 

Sambil makan sambil live . tQ join live di fb tdi hihi 




TQ korang teman emma makan . 
korang mmg sporting.


Best Candid ever n ever loveyou mom

Apa salah nya bergambar berdua dengan mak kat sini kan ? 

Dan Akhirnya muka kenyang hihi . 

Totally best hangout with my mother . πŸ’•

Emma dah cerita raya ke5 emma . so yougais ? Apa lagi meh komen bawah entry ni raya kelima korang kemana . 

TQ gais sudi baca entry emma . 
Tunggu next entry tau 


Salam Lebaran dari emma gais




Tuesday, 27 June 2017

EID MUBARAK 2017 DAY 1

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, June 27, 2017 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai gais . 

Masih sempat lagikan emma nak mengucapkan selamat hari raya pada rakan rakan blogger emma ? Hihi 

Dikesempatan ini , emma ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin . jika ade terguris mana2 hati rakan blogger dan lancang ketika berkata2 @ komen πŸ€—

Emma nak kongsikan kemeriahan Aidulfitri emma buat rakan rakan blogger untuk tahun 2017 ini . 

Untuk tahun ini , pertama kalinya emma beraya tanpa seorang suami . kata pendek cerita beraya tanpa pasangan @ couple . So, Kita enjoy . with kesayangan emma . Mak Ayah adik beradik ipar duai . Saya masih ada meraka dan Allah . 

 

Ini gambar pertama dengan posing yang tak pernah buat selama hidup ku . Hihi Jangan tnya kenapa tudung basah . Me, seorang yang kuad nervous. so memang berpeluh la cter dia hihi . Dan gambar gambar bawah ni memang tudung emma basah la citer ny . Malu nyaaa tudung bacah 😩 Tapi xpelah , sebab ni jela satu satunya gambar y ada di pgi raya .

 Nota kaki : lepas ni kaki nervous mcm emma ni toksah la pakai tudung terang y boleh nmpakkan peluh tu . 

Tak apa, kita mula dari awal dulu ya . Pagi raya macam biasa , Emma akan bersiap , siapkan mak . Dan diri sendiri . Adik2 lelaki awal awal dah sembayang raya . 

Siapkan lauk pauk . hidangkan apa yang patut

 

Senjata paling penting untuk pagi raya emma tiap tiap tahun . 

 

 

kemeriahan menjamu selera


Nissa , Aryan (anak) Ayard (suami)


  

Nana dan aqil (anak) 

 

Apa la my mak membebel tu . ni mesti korang xbagi mak tambah rendang kan hahah

 

sempat la jugak selfie sikit dengan kepala basah peluh tu hahahaha

 

Amboi mak lepas makan baru nak minta ampun ye . Hihi . Aqilah tu dah kenapa . Anje sangat ngan atok . πŸ™„πŸ™„

 

Iloveyou mom

 

Aku dok setting camera depan korang dok selpie kan . Biashe tu . 

 

Aqil kalau bab candid dia memang win, kalau potret formal fail πŸ™ŠπŸ™Š


My new director . Boleh ganti makngah ni  

 

Shuke la tu dapat wet Aye . Hahaha 

 

Taksah kan kalau x curi bebek (puting) Aryan . Biashe dia tu 

 

My GF and BF sibuk nak candid . Okay makngah layan . biyou biyou anak makngah 


warna nak sama . ngade sangat tau . 


kan dah kata dia bab candid win . xnak formal . Hai Aqil Arfan  

Susah sangat kan nak bergambar . Nah makngah culik sorang sorang kita selfie . Jom kita buat Hashtag double A #doubleA

 

Mengade sikit boyfriend kite ni . 

 

AQIL ARFAN 


 

AQILAH AMANDA " Ngade taknak kai tudung . kopiah jugak nak "

 

ARYAN HAZIQ . Aryan je bukan double A hihi .


Myfamily photobomb

 

Gambar ni tak complete la xde Aqil qila . depa sebuk nak main main . Huhu tak apa jnji dapat peluk my mother . 

 

Jealous la tak dapat candid sesama 😩

Okay . Cukup sampai disini saja cerita untuk raya pertama ema dan sekeluarga . macam
macam ragam kan ? 

InsyaAllah ade jodoh kita jumpa lagi ramadhan dan syawal untuk tahun depan πŸ€—

Salam lebaran dari emma sekeluarga . πŸ€—