LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Wednesday, 9 August 2017

LESANDA SWEET FOUNDATION BERWAJAH BARU ! JANGAN TERTIPU DENGAN LESANDA SWEET FOUNDATION YANG FAKE !


Sweet foundation yang sudah diperbaharui kandungannya . ekstrak timun,minyak biji bunga matahari,shea butter ,aloe vera,vit E ,green tea

Kenapa di perbaharui ? Dengar khabar desus desus ade  pihak yang tak bertanggungjawab telah men"CIPLAK" dan buat product (Fake) lesanda sweet foundation. Tak patut betul kan ? Hish ! 

Jadi , Jangan risau . kerana semua agent2 sah lesanda sweet foundation telah pulangkan semua old packaging pada HQ, dan mendapat new packaging dari HQ. So pada yang beli lesanda sweet foundation packaging lama . Ianya adalah FAKE ! kerana tak ada satu pun yang tertinggal pada agent2 old packaging. so jngn risaiu nah . Depa tengah menggelupor tu xtau nak abiskan stock fake depa tu cmner . 

Kini Lesanda Sweet Foundation dah berwajah baru juga.

BAHAN KANDUNGAN :::::

🌟MINYAK BIJI BUNGA MATAHARI
✅ Antioksidan
✅ Perlindungan kulit daripada sinaran UV
✅ Melambatkan proses penuaan
✅ Melembapkan kulit
✅ Meredakan iritasi kulit 


🌟ALOE VERA
✅ Melembapkan kulit 
✅ Menghilangkan garis2 halus dan kedutan 
✅ Bertindak sebagai lapisan pelindung kulit dari sinaran matahari
✅ Menyejuk & melegakan kulit
✅ Meredakan kulit terbakar 



🌟SHEA BUTTER
✅ Agen pelembap 
✅ Antioksidan 
✅ Mensekata tona kulit 
✅ Memperbaharui sel2 kulit dan meningkatkan elastin



🌟GREEN TEA
✅ Melindungi lapisan kulit dari sinaran UV
✅ Menjaga kesihatan kulit
✅ Mencegah jerawat & mengatasi kulit berminyak
✅ Mengurangkan iritasi (kemerahan kulit)
✅ Melembap & mencegah kulit kering



🌟VITAMIN E
✅ Mencerahkan kulit
✅ Memudarkan parut & bintik2 hitam 
✅ Melembapkan kulit
✅ Meredakan masalah sunburn yang tidak serius dengan cepat
✅ Mengurangkan kedutan



🌟EKSTRAK TIMUN
✅ Antioksidan 
✅ Mengatasi iritasi kulit 
✅ Mengawal minyak berlebihan 
✅ Menyejukkan kulit
✅ Mengekalkan kekuatan dan kecergasan kulit

#LeSandaSweetFoundation #FormulaDiperbaharui

Boleh dapatkan product lesanda original pda saya emma . 
New packaging Harga tetap sama . Best kn ? 


Cara order : 

Whatsapp 013 460 6035 - Emma Diana 
( link terus ke whatsapp )

Facebook : Emma Diana

NO AGENT SAH KLANG : A8320


Tuesday, 18 July 2017

GO PRO 3 : AKHIRNYA DAPAT KU MILIKI WALAUPUN KETINGGALAN BEBERAPA TAHUN LALU .

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, July 18, 2017 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum. Salam ukhwah semua . 

Dengan jaya nya emma nak bgtau yang emma dah dapatkan gopro hero 4 walaupunnnn , emma xdpt ambil yang latest version . gopro hero 5

Gambar ketika hangout dengan adik adik dan nk buah . 

Kalau you gais nak tau , gopro ni emma idamkan dari tahun 2014 . tahun 2017 baru dapat . nampak tak halangan nya tu hihi

Atas tu bukan gambar google ya . 

Dan first shoot emma untuk gopro 4 . Haruslah anak buah ema la talent nya . tak akan ada org lain selain depa hihi . 

Dan gambar di bawah dah siap edit with snapseed application. Dan emma masih belajar belajar . 


Nur Aqila Amanda . On point sangat tu syg .. 


Kenapa abang aqil lari tu ? nak tau kenapa ? Sebab aqila kejarkan telefon emma yang sedang on live camera dari go pro hihi . kejar sampai mengah ya hihi . 



Dan editing ni so over weh . Nampak shadow dan yes ! Aku gendud . 


Dan ini editing suam suam kuku kan ? kalau korang perasan , Emma hanya pentingkan editing awan kepuk kepuk tu . 



Aqil dan Aqila . tak ada beza weh adik lagi besar dari abang . semua saham dah lari kat adik hihi . 


Selain shoot dua beradik ni . pertama kali nya emma bawak gopro hangout dengn adik adik . Ada beberapa keping . gambar emma nak kongsikan . 

Gambar ni dengn secara candid . Amboi aryan sibuk menyusu botol , aqil qila like a boss . me and adik nana tengh pening nk fikir order ape . Haha


Dan ini pula , Gambr selfie sendiri bersama sama semua walaupun depa xpndang camera . masing masing sibuk nak makan dan melayan anak . aku ? future nnti lah hahaha . 

lepas makan of course la selpiak dekt sini dlu . just buat buat kenangan bersama adik adik . 

EMma juga masih belajar guna gopro ni . Nantikan gambar gambar cantik dari emma nanti 🤗

Staytuned tau gais . Terima kasih sudi baca story emma untuk kali ini . LOVE 

Wednesday, 12 July 2017

NEWBORN PHOTOSHOOT : SIMPLE DAN TAK GUNA BANYAK PROPS

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, July 12, 2017 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum , Salam ukhwah buat semua .

NEWBORN PHOTOSHOOT : SIMPLE DAN TAK GUNA BANYAK PROPS 

Ha , ini yang dijanji janjikan buat semua follower di blog saya , hihi
Ingat lagi tak entry Majlis Berendoi anak buah emma semalam ?

Sedikit Info, Ini adalah pertama kali nya emma buat photoshoot untuk newborn , dan props pun tak ada , emma hanya gunakan selendang kepuk kepuk emma dan juga hanya guna lighthing yang sederhana . waktu shoot dalam pukul 9pagi hingga 10pagi . sesi photography dalam 1jam macam tu . Oh yaa , sebabkan emma shoot gambar anak buah emma ni , dapat 1 job tau , So tunggu lagi 1 entry nanti ya , Hope yougais ready :) 

Apa pendapat yougais tentang gambar emma shoot ? 
Haaa jom layan gambar gambar bawah ni , 

NEWBORN SHOOT
MUHAMMAD ARYAN HAZIQ
LOKASI : DIRUMAH SAHAJA , KLANG
BERAT BABY 3.03KG








So gais , Jika berminat dengan hasil sentuhan lensa emma korang boleh la deal untuk new baby yougais , boleh contact emma di facebook . Terima kasih sudi menjengah entry ni sampai habis ya . Emma akan kongsikan lagi 1 portfolio untuk newborn shoot baby aeril . stay tuned ya :)

FACEBOOK : EMMADIANA
WHATSAPP : 0134606035


Monday, 10 July 2017

MAJLIS CUKUR JAMBUL

Penulis : emma diana Masa : Monday, July 10, 2017 Comments : 5 Labels :
Assalamualaikum. Salam ukhwah semua . 

Setelah sekian lama tak turun job (shoot) untuk event wedding, Tunang, dan lain lain . last job mase bulan puasa . Havy habis , Mase tu job untuk photoshoot kelas makeup . Nanti emma share entry untuk job tu ya . Masih belum berkesempatan . 

Majlis cukur jambul ni, Majlis anak buah emma. Anak kepada adik perempuan kedua emma yang kawin tahun lepas . Alhamdulillah tambah sorang lagi anak buah hihi . Ema ade draft gambar shoot newborn dia . Stay with the entry naaah . 

Sebelum emma share gambar majlis , Emma nak share gambar before majlis , Selfie with Aqilah my Asst, boleh ? Hihi

Aqilah tak pernah tak kecewakan makngah, hahaha . kite soh dia masuk frame dia g pandang luar hihi . 
Before Majlis bermula . Berkemeja putih, So suci tau kau emma 




Selfie with gopro, Gambar tak pernah tak okay tau . Hahahaha Saya la pengasuh , Saya la juru gambar budak budak ni hihi . Terima kasih Allah bagi nikmat kelebihan ini . 


Yang turut hadir . Makcik a.k.a ibu mase nisa kecil , kire anak buah kesayangan la ni 

Jom layan gambar photoshoot emma semalam . Bagi rating sikit dengan hasil hasil kerja ema semalam ya . tapi ini hanya portfolio emma sahaja.  untuk pengetahuan korang gambar aryan pakai tshirt tu dia dh mula panas dan tukar uniform hihi

MAJLIS BERENDOI / MAJLIS CUKUR JAMBUL

LOKASI : KG DELEK SUNGAI UDANG
TARIKH : 9/7/2017
NAMA BABY : MUHAMMAD ARYAN HAZIQ

OFFICIAL PHOTOGRAPHER : EMMADIANA [ FACEBOOK ]
HENNA BY : KHURIMAZLANART [ FACEBOOK ]
PELAMIN MINI BERENDOI : ZAHIDAH



Aryan haziq sebelum tukar uniform dan happy dengan orang 
sekeliling nya yang dok sakat dia . 




Tang ni hang dah tido aryan , fefeling pulak awak ye tidor kat bahu mama









Eh Eh menangis pulak dia , betul betul xleh berpanas ni aryan ye




Mama dan papa Aryan
( Nissa Dan Ayard )




Pandai ye tiru mama dia closed eye :p



Henna yang cantik dari hasil lukisan Khurimazlanart



Mak dan aqil . Nisa dan Aryan

Korang dh ready ke nak tengok gelagat aqilah ? (baju gaun biru) Hihi jangan geram geram . 












Kita belanja sketsa sikit hihu . Manje betul la qila . 
Kalau masukkan dia dalam contest baby mesti dia menang . comel sangat hihi . So photogenic tau . 


Dari tepi kiri, Aryan . Nisa , Mak , Aqil , Emma , Aqilah .

So gais , Jika berminat dengan hasil sentuhan lensa emma korang boleh la deal untuk majlis yougais , boleh contact emma di facebook . Terima kasih sudi menjengah entry ni sampai habis ya . emma dah janjikan entry baby newborn photoshoot kan ? stay tuned ya :)

FACEBOOK : EMMADIANA
IG : EMMADIANA_EDP
WHATSAPP : 0134606035


Wednesday, 5 July 2017

SKINNY MASCARA MICRO (HENG FEI)

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, July 05, 2017 Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum. 

Hai everyone. Salam ukhwah. La ni , Emma nak share sikit cerite tentang skinny mascara micro ni. 


Tuuuu diaaaa . kecil dan mudah bawa kemana sahaja . Bagi perempuan, Siapa tak ada skinny mascara korang nipu la kn, Women must have one sekurang nya . Sebab apa ? Sebab skinny mascara ni bagus tau . Bila Apply kat bulu mata semua helaian bulu mata kena . tak de yang terlepas . Sebab apa ? Sebab berus di kecik dan mudah . Terlalu mudah untuk apply pada bulu mata . 


brush skinny micro 2.5mm easy to apply . Soft n smooth . Darkens , curls and lengthens the eyelash . Long lasting . waterproof . and smudge proof  . MASCARA DIA BAU WANGI 😍 💯

- batang mascara nipis 2.5mm
- mesra wuduk ( mudah di cuci )
- tidak membuat mata hitam ( panda ) selepas di cuci
- halal ! 100%

💥mudah digunakan
💥melebatkan bulu mata dr bawah ke atas
💥efek memanjangkan bulu mata
💥tidak comot
💥menjimatkan masa pemakaian mascara
💥kalis air

*SumberGoogle*

Bawah ni emma share pic bila mana emma apply skinny mascara . Nampak lentik you ! Mudah nya nak sentuh bulu mata bawah . bahagian atas mata pun senang . paling best , korang apply la bnyak kali bila pakai , sebab dia juga boleh melebatkan bulu mata (nampak tebal) xperlu pakai fake eyelashes. hihi 



pergi work pun bermascara you ! hihi 

di bawah ni emma share sedikit FEEDBACK Pengguna skinny mascara


SKINNY MASCARA

TESTIMONI
KAWAN NAK PGG BULU MATA , INGATKAN BULU MATA PALSU !!RUPANYA ..
" Skinny mascara ni best sgt sebab lgsg tak berkepul keras kat bulu mata , nampak natural sgt ,smpai ada yg nk pgg bulu mata sbb melentik kaw kaw , ingt pakai bulu mata palsu "
sampai anak bulu mata bawah pon melentik habis.
.
" Saya suka gila skinny mascara ,bila pakai x nmpk fake mcm mascara yg pernah sy pakai ,but this mascara is so awesome , fantastic n amazing..😍 rugi sapa x bli nnti klu abes ..jgn nyesal






Fesh feedback dari cust ema . 

Gais kalau nak dapatkan skinny mascara ni boleh contac emma ya . Murah pulak tu . rugi tak grab . 

SKINNY MASCARA RM10 
Exc postage 

Beli BORONG 30pcs
( untuk yang berminat nak niaga )
1pcs Jatuh RM7

Boleh hubungi 
WhatsApp 013 460 6035 - Emma Diana
Facebook : EmmaDiana
IG Shop : @emmadianaigshop