LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 27 June 2017

EID MUBARAK 2017 DAY 1

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, June 27, 2017 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai gais . 

Masih sempat lagikan emma nak mengucapkan selamat hari raya pada rakan rakan blogger emma ? Hihi 

Dikesempatan ini , emma ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin . jika ade terguris mana2 hati rakan blogger dan lancang ketika berkata2 @ komen πŸ€—

Emma nak kongsikan kemeriahan Aidulfitri emma buat rakan rakan blogger untuk tahun 2017 ini . 

Untuk tahun ini , pertama kalinya emma beraya tanpa seorang suami . kata pendek cerita beraya tanpa pasangan @ couple . So, Kita enjoy . with kesayangan emma . Mak Ayah adik beradik ipar duai . Saya masih ada meraka dan Allah . 

 

Ini gambar pertama dengan posing yang tak pernah buat selama hidup ku . Hihi Jangan tnya kenapa tudung basah . Me, seorang yang kuad nervous. so memang berpeluh la cter dia hihi . Dan gambar gambar bawah ni memang tudung emma basah la citer ny . Malu nyaaa tudung bacah 😩 Tapi xpelah , sebab ni jela satu satunya gambar y ada di pgi raya .

 Nota kaki : lepas ni kaki nervous mcm emma ni toksah la pakai tudung terang y boleh nmpakkan peluh tu . 

Tak apa, kita mula dari awal dulu ya . Pagi raya macam biasa , Emma akan bersiap , siapkan mak . Dan diri sendiri . Adik2 lelaki awal awal dah sembayang raya . 

Siapkan lauk pauk . hidangkan apa yang patut

 

Senjata paling penting untuk pagi raya emma tiap tiap tahun . 

 

 

kemeriahan menjamu selera


Nissa , Aryan (anak) Ayard (suami)


  

Nana dan aqil (anak) 

 

Apa la my mak membebel tu . ni mesti korang xbagi mak tambah rendang kan hahah

 

sempat la jugak selfie sikit dengan kepala basah peluh tu hahahaha

 

Amboi mak lepas makan baru nak minta ampun ye . Hihi . Aqilah tu dah kenapa . Anje sangat ngan atok . πŸ™„πŸ™„

 

Iloveyou mom

 

Aku dok setting camera depan korang dok selpie kan . Biashe tu . 

 

Aqil kalau bab candid dia memang win, kalau potret formal fail πŸ™ŠπŸ™Š


My new director . Boleh ganti makngah ni  

 

Shuke la tu dapat wet Aye . Hahaha 

 

Taksah kan kalau x curi bebek (puting) Aryan . Biashe dia tu 

 

My GF and BF sibuk nak candid . Okay makngah layan . biyou biyou anak makngah 


warna nak sama . ngade sangat tau . 


kan dah kata dia bab candid win . xnak formal . Hai Aqil Arfan  

Susah sangat kan nak bergambar . Nah makngah culik sorang sorang kita selfie . Jom kita buat Hashtag double A #doubleA

 

Mengade sikit boyfriend kite ni . 

 

AQIL ARFAN 


 

AQILAH AMANDA " Ngade taknak kai tudung . kopiah jugak nak "

 

ARYAN HAZIQ . Aryan je bukan double A hihi .


Myfamily photobomb

 

Gambar ni tak complete la xde Aqil qila . depa sebuk nak main main . Huhu tak apa jnji dapat peluk my mother . 

 

Jealous la tak dapat candid sesama 😩

Okay . Cukup sampai disini saja cerita untuk raya pertama ema dan sekeluarga . macam
macam ragam kan ? 

InsyaAllah ade jodoh kita jumpa lagi ramadhan dan syawal untuk tahun depan πŸ€—

Salam lebaran dari emma sekeluarga . πŸ€—

Friday, 23 June 2017

Personal Persiapan Raya 2017

Penulis : emma diana Masa : Friday, June 23, 2017 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum Hi gais . 

Raya nak dekat . tinggal lagi 2 hari ramadhan akan pergi meninggalkan kita . InsyaAllah pnjang umur kita jumpa lagi . 

Untuk tahun 2017 ni rata rata rakan facebook emma ade yang share warna tema keluarga depa . Ramai jugak memilih warna blue , blue black , royal blue . Tapi betul ke ramai y warna katogeri biru/blue ni ? 

Ya , Ternyata aku salah seorang dari mereka
hihi . dan sememang nya emma pun xlah gemar menentukan warna tema untuk keluarga , dan ini adalah pilihan 2 org adik perempuan emma . Nak tak nak ema ikut je . Asal depa bahagia dan seronok di pagi raya dan raya raya seterusnya . 

     
    *ini adalah teaser sahaja* 

Bukan full gambar dress . Nanti tak supprise la kan . hihi yang penting emma bukan nak kahwin lagi hihi . Ini adalah warna untuk raya pertama emma . Dan baju raya kedua . Hadiah dari Adik perempuan emma no2

    
*Dan warna dia seakan akan biru juga* Hidup blues betul aku tahun ni hahaha

Kasut raya ? 
TAK BELI LAGI

Beg raya ? Hamboi bnyak duit siap beli beg untuk raya . tapi sememang nya yea kena ade hahaha

 

Disebabkan emma suka design ni . Jadi dengan gtal tangn nya emma ambil 1 Beg ni berharga RM55 sahaja . Tapi emma bukan ambil warna pink tau . staytuned untuk entry pagi raya . beg warna ape . tapi sah ni design beg y emma minati hihi . 

 

Dan emma pun ambil 1 beg lagi untuk aqilah . RM50. Minat warna hijau tapi pagi raya dia pakai baju warna royal blue mcm x masuk je huhu . so ema ambil warna yang kena ngan aqilah . di jadikan cerita tggu gambar pagi raya emma nanti ya . hihi

Korang dah siap apa je ? 

Entry ni untuk personal preparation for raya tau . jngn la tanya kueh mueh . hihi

Tuesday, 20 June 2017

VANITYMIRROR -CERMIN AJAIB-

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, June 20, 2017 Comments : 0 Labels :
Bismillahirrahmanirrahim.. 
Salam ukhuwah..  Dan Hai semua.. Kali ni entry review, Sudi sudikan lah baca sampai habis tau.. Tak baca emma tacing 2jam πŸ˜’ hihi . 

Dengan berbesar hati emma ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada vanitymirror.sa, kerana beri emma peluang untuk memenangi contest tempoh hari , Tag dan Share paling banyak . Insyaallah emma guna sebaik boleh dan emma hargai sangat sangat dengan pemberian ini . Moga Allah permudahkan urusan Team Vanitymirror.sa dalam bidang ini . Amiin . Always support biz tempatan πŸ’ͺ🏻

*KlikGambarUntukTumbesaran*

Dagu panjang2 Nak gi mana tu emma ? Hihi


 
*Nampak tak muka heppi tu gaissss ?* Hihi

Before bukak balutan. Haruslah selpiak ! kita kn kaki selpiak 😜

 
*After on Lamp*
Muka hepi dia tu memang macam minta 3hari 3malam tau buat kenduri . Hahaha


Vanity mirror merupakan salah satu cermin yg diidamkan setiap wanita.trutama pencipta make up.kualiti produk yg sngt berkualiti tinggi,mempunyai pelbagai color yg menarik perhatian wanita, ligthing yg cerah,ramai yg ckp vanity mirror ni awesome  ,bila tgok je frst expression jatuh hati. harga mampu milik dn terbaik dripd vanity mirror yg lain,menepati citarasa pelanggan, menjadi pilihan no 1 mirror n asset di sisi wanita dn di hati peminat vanity mirror, frame nye yg  looks menarik n arrogant,menepati citarasa para wanita, Design yg uptodated, material produk yg selamat(free frm toxic/chemical), warna frame yg dekat di hati n pndngn khusus buat wanita color putih,pink ,hitam., Lampu /bulb yg digunakan berkualiti tinggi ,pencahayaan yg sngt terang,tahan lama,watt yg tinggi bersesuaian dgn persekitaran.
kayu yg berkualiti tinggi, mengutamakan keutamaan Pelangan,memberi respon dn perkhidmatan yg cepat,efficien, team vanitymirror.sa merupakan talketive,pndai tarik customer,happening,peramah, komunikasi yg baik dn ceria,info yg diberikan sngt jelas dn mudah difahami. 

Berpuas hati dngn perkhidmatan yg cemerlang dn terbaik.sye doakn servis n sale sentiasa maju dan terus maju produk tempatan setanding luar negara..last but bo least, team vanitymirror.sa memng baik dn murah rzki sentiase memberi vanity mirror kpd insan yg terpilih.Smoga ditambahkan dn dipelebarkn rzki team.Ameen 

Masih belum berkesempatan lagi emma nak makeup tebai tebai depan cermin ajaib ni . jadi emma share la pic yang sempat emma snap before keluar COD #lesandasweetfoundation tadi . 

 
*Jelas dan terang bukan ?* 
Jangan zoom lebih2 fiber bawah mata bersepah Hahaha


Kenapa Magic Mirror??
πŸ’„Sbb cermin ini sgt2 wajib ada pada si kaki selfie, kaki makeup dan pd yg suke buat tutorial shawl and makeup..
πŸ’„Cermin sakti ni ada 9bulb dan lebih. (kami yg akan sediakan😁) so xya susah2 dah nk p kedai cari mentol.
πŸ’„Tiada adjustble lampu sbb kami menggunakan lampu LED.. 
πŸ’„Knp lampu LED?,krn lampu LED bagus utk pencahayaan dan tidak merbahaya pd kulit sekiranya anda or anak2 anda tersentuh pada mentol tersebut... kami sygkan andaπŸ’‹
πŸ’„Tidak panas/bahang,jadi anda akan kekal cantik selepas mekap or semasa mekap.
πŸ’„ Ada stand untuk tegakkan cermin
πŸ’„ Size 1.8×2.5 dan boleh request 

Sedikit Info untuk yougais berurusan 

FACEBOOK OWNER : 

 

PAGE FACEBOOK :

 

INSTAGRAM OFFICIALLY :

 

Dan yang paling penting ! Follower di Ig team vanitymirror.sa naik selepas emma upload gambar di ig emma . Alhamdulillah, xdpat balas apa2 . TQ followers ku. 

 
*Bukti ni hihi*

Alright, Anything gais untuk tempahan cepat2 PM,DM,WHATSAPP beliau ya . Emma dah Anda bila lagi ?!

Awesome!! Beauty tru the vouge vanity mirror.sa !! :) 

Saturday, 17 June 2017

Sampul duit raya exclusive

Penulis : emma diana Masa : Saturday, June 17, 2017 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum. Hai semua . 

Kita bersua lagi, Untuk kesekian kalinya . Harini emma nak share sedikit design sampul duit raya emma tahun 2017 . Buat pertama kali nya ada sampul duit raya tertulis nama sendiri . Hihi 

Emma tempah khas dari blogger kak Azhafiza . Tipu kalau yougais tak kenal . Kalau tak kenal mungkin korang kenal wajah nya yang comel tu , hihi. 

 

Gambar dari facebook beliau .

Emma cuma order 30keping berlainan design . Nampak tak ? Hanya 30 orang sahaja yang penting akan dapat . untuk ahli keluarga sendiri emma simpan dalam 10keping dan 20 keping lgi emma akan bagi pada cust ema yang beli borong product product yang ema jual . Selebihnya pada Anak saudara emma .

Emma jual apa ? mai la terjah facebook emma . Kalau tak dapat Add , korang follow la ya . Dan semestinya ema akan promote diblog juga nanti . Haiiiippp dah cter pasal biz pula hahaha . Okay kita sambung .


Dan sampul pun sampai pada tangan ema . Siap ade ucapan tau belakang sampul raya tu . memang cantik dan UNIK . 

So gais , kalau nak order sampul raya ni sempat lagi kot . Kalau by pos emma x sure . Anything korang boleh contac blogger kakak comel Azhafiza . 

Kat FB pun korang boleh contac dia . Haaa pi cepat . Tak jealous ke sampul duit raya emma cantik . Mmg exclusive tau . Dan bukan calang calang orang juga dapat Ngeee . 

Pakai kecek . Korang dapat . Kihkih . 

Terima kasih sudi follow cerita terkini emma

 
Xoxo,
EmmaDiana

Friday, 16 June 2017

Sup Spegeti untuk AQil Qila

Penulis : emma diana Masa : Friday, June 16, 2017 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai semua . Malam ni emma nak create 1 lagi story . ha jeng jeng jeng . 

Tapi harini emma nak share resepi yang simple kalau malas nak masak macam emma ni . Kih kih kih . 

Tak tak , Sebenar nya emma buat sup spegeti ni sebab ema tengok anak buah macam dh bosan makan nasi . Simptom2 bosan dia tu terserlah . Hahaha bila ema sediakan nasi + ayam guring + sayur campur ( carrot , brokoli , ayam potong dadu ) selang 3hari sekali , bila kali ketiga hari nya tu dia dok kuis2 nasi . Nampak bosan nya tu . Mungkin nak tukar selera kot kan ?

Dan ema dah berjaya buat selera depa bangkit . Apa susah Buat lah sup spegeti . Haaa nak tau resepi ?? Jom terjah lagi entry ni sampai la kesudahan nya okay ? Hihi . Ni resepi sendiri . kena tekak sedap la . jenis yang xkena tekak maaf la ya . 

 
okay 
🌸 Bawang merah kecik 2biji dihiris
🌸 Bawang putih 1biji dipotong dadu
🌸 Lada hitam dalam 5biji ditumbuk hancur
🌸 Cili merah(kecil) dihiria halus (emma hiris tak halus tu)

 

🌸 Bebola ayam 6biji dipotong 4

 

🌸 Jangan lupa bahan utama . Spegeti 

Cara memasak 

 

Panaskan periuk dan letak sedikit minyak sahaja . Jangan bnyak2 

 

tumis semua bahan sehingga garing

 

masukkan bebola . goreng jugak bebolanya . tpi jngn smpai garing . biar sebati dengan rempah tadi 

 

Masukkan 2 cawan air. ema selalu guna air masak . biar cepat menggegak hihi . 

 

emma letak perisa tambahan sedikit . taknak letak pun tak apa . 

 

jangan lupa garam ya . secukup rasa . jangan masin sgt . xsedap nanti . 

 

Akhir sekali siap . jangan lupa hidang buat yang tersayang ya . simple dan cepat . 

 

Nyummy ! TQ makngah πŸ€—

Okay tak ? senang tak ? kalau ade bgn2 korang nak tambah mcm udng ke, boleh jer . 

Selamat mencuba gais πŸ€—