LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Monday, 27 June 2016

RESUME SIMPLE DAN DETAIL

Penulis : emma diana Masa : Monday, June 27, 2016 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , Hai Gaissss .. Sihat ke ?

Okay malam ni emma cuba la perah otak sikit untuk update entry 6 ramadhan terakhir ni .. Hmm nak pergi dah ramadhan , rasa macam semalam je puase pertama , pejam celik pejam celik dah nak ke penghujung ramadhan dah kan ? Hmm rasa sayu je hati ni , Dengan hujung ramadhan ni jugak emma kene siapkan resume emma untuk cari kerja , Jyeaahhh dah 6 bulan emma menggangur , Dan emma lah penggangur terhormat di rumah ni , bukan suka2 mengganggur dan menunggu duit dtg masuk pada kita , 

Orang duk sibuk bershoppoing mopping , emma lak sibuk ngan resume , Hmm Sorry gais , Mood raya kelaut dan emma cuba datangkan mood tu , Yela senanya ni nak terus terang , No Money No Talk .. kannnn ni puncanya . tapiiii apa Adahal , ada yang lagi memerlukan dari kita . So emma amik keputusan pakai je la baju raya sebelum ni , macam tahun lepas beraya di kampung belah suami , mmg pakai baju kurung tu 8 jam je , tu pun duduk rumah , layan tetamu , tetamu sana bukan kenal emma puunn dan bukan dari klang, so kalau kat sini pakai baju tahun lepas xde jadi masalah , hehe xpelah ketinggalan zaman sikit . Haiyhhh, Sayu dan cemburu pada kawan y nak beraya sakan nantii , xpelah wahai hati . Pujuk Hati Lets Continue.........

Emma ada buat partime di rumah , berniaga kecil kecilan , macam join dropship dan duit untung dropship tu emma cuba amik sikit2 product , yela kawan2 emma bukan jenis suke beli online pos ke rumah tapi depa selesa amik stock atau pon COD terus ke rumah depa , lagi puas hati katanyaaaa , 


Simple but nice kan ? ( sedap kan hati ) Act format resume ni dari salah seorang kat d FB , 
Untuk yang nak dapat kan format resume simple dan detail ni boleh clik Link ni 
Credit dari Facebook Senior Abang Amirul Hafiz

Lepas korang dah save format resume tu korang say la thank you kat abg amirul tu ya .. :) Then korang leh la edit dan tukar jenis tulisan ape yang korang nak buat , Sebenar nay resume emma ni belum fully siap , masih dalam pembaikian , amboi ayat pembaikian tu heheh

Terima kasih korang sudi luangkan masa emma membebel kat blog ni :)
PAGI RAYA JANGAN MACAM NI TAU , DAH BUAT BARU NAK MENGAKU 
Selamat beribadah , Selamat berpuasa dan selamat hari raya :)



Follow laman sosial 
Facebook : Emma Diana
Twitter : @suaraemmadiana

No comments:

Post a Comment