LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 28 June 2016

Application edit gambar awan kepuk kepuk

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, June 28, 2016 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , Hai gaiss , Mesti sibuk ngan persiapan raya kan semua , Nak bagi tahu ni , meh sini rapat2 nak bisik yang panosonic sedang buat jualan termurah , Hair Dryer RM45 je beb .. PANASONIC MALAYSIA - Panasonic beauty Malaysia

Ramai yang tanya emma selalu amik gambar si aqil ( anak buah ) edit guna apa .. Emma guna SnapSeed App

Kesemua gambar kat bawah ni emma guna application snapseed . Mula Mula x pandai haiyh nak guna , tapi belek2 , tengok tutorial kat youtube emma pun pandai la sikit2 tapi x la sehebat yang lain , kat bawah ni antara gambar yang emma edit mengunakan application tersebut .. Im not sure android boleh download ke x application ni .. 


Gambar ni waktu aqil nangis , so pujuk2 dia kat luar rumah mak , tengok muncung pun dah tau kan ? dye baru pas nangis hehehe ..kebetulan nampak awan ketul ketul , so tu yang snap , emma x pandai gunakan application snapseed ni kalau xde awan ketul ketul yang cantik macam dalam gambar ni , 


Ni first emma guna camera app snapseed . Tapi xla lawa , tone warna terlalu biru dah sama dengan warna awan kan ? tapi mase ni la ramai yang dok tanya guna App ape . 


Jambatan jepun , Klang , Act ni jambatan ulang alik emma ke rumah mak , tiap kali balik kerja singgah rumah mak , Sape xnak tangkap bende yang kita xakan dapat tengok lagi kan ? so emma snap pic ni mse atas jambatan kalau korang zoom gambar tu ade motor nak ke atas , snap lelaju je ni , cover  ngah snap gambar hehe , Act kat belakang emma pun ade motor , 1 je perkataan yang keluar dari mulut iaitu : SUBHANALLAH , cantik nya ciptaan allah , cantiknya allah cipta awan , kau melindungi pokok pokok dan kawasan perumahan kampung . Kretif nya Allah ..



Aqil dan walker merahnya , cantiknya makngah belikan .. - puji diri nampak - Gambar ni emma terover shadow la , awan nampak gelap , sedangkan lawa waktu ni cuaca :( 


Sempat juga emma snap waktu ni sedang jalankan tugas sebagai OP di majlis kahwin sahabat emma ,, Nampak gambar hidup , lagi hidup bila pengantin bersahaja :) macam pengapit lelaki dan perempuan :)



Love this picture , Heheh AQil nak marah ke nak ketawa ke nak nangis tu sayang ? Ehehe , Act aqil sedang tahan kepanasan lantai lua rumah ni hehehe

Gambar ni maaf pecah sedikit , sebab download x habis dari facebook emma , gambar ni emma cuba nampakkan sedikit mcm suasa kampung , ade 3 pokok kelapa , dan 1 rumah usang , Act rumah dalam gambar ni adalah stor ayah emma , 


Gambar yang owsome ni sewaktu mendung dan awan tersangat menutupi langit keseluruhan nya , kalau perasan ade 1 ruang kosong di langit tu , awan cuba membuka ruang untuk matahari , gambar betul2 bersebelahan rumah mak emma .

Emma tak ada Go pro , so guna camera biase je , pada yang ada gadget gopro tersangat la sesuai guna application snapseed ni . bawah ni ade sedikit tutorial menggunakan application snapseed . 
Raya ni kalau korang nak gambar raya korang owsome , try la application snapseed ni ya ? :)


\
Emma harap vid ni dapat membantu , xpun korang boleh pergi kat youtube dan search je snapseed okay ?

Terima Kasih uolls yang sudi baca entry ni , walaupun kelewatan sedikit @ ketinggalan zaman sikit hehehe .. Dan jangan lupe ye kawan kawan kawan , shopping sakan dekat ISOOKA sebab depa nak bagi 33% OFF diskaun !!




Follow laman sosial 
Facebook : Emma Diana
Twitter : @suaraemmadiana

No comments:

Post a Comment