Friday, 11 December 2015

Pertanyaan yang sering ditnya untuk product Azanis scar serum

Penulis : emmadianablogspot Masa : Friday, December 11, 2015 Comments : 0 Labels :

Assalamualaikum ! 
hai semua . harini emma nak share sedikit info , Pertanyaan yang sering ditnya untuk product Azanis scar serum

21 Q&A Azanis Scar Serum


1. Apakah cecair di dalam Azanis?
- Azanis adalah cecair serum pekat yang mengandungi Vitamin E. Untuk bahan-bahan campuran di dalam Azanis, sila rujuk gambar belakang kotak.

2. Azanis ni berminyak tak? Melekit ke?
- Azanis adalah serum yang meresap ke dalam kulit dan hanya meninggalkan sedikit kesan "greasy".

3. Sebotol berapa ML ?
- Sebotol Azanis mengandungi 15ML.

4. Sebotol tahan berapa lama?
- Sebotol tahan 1 bulan. Bergantung kekerapan pakai. Jika banyak parut dan sering pakai, mungkin lebih cepat habis.

5. Serum ni buatan mana?
- Azanis Scar Serum adalah buatan Malaysia dan diproduce oleh kilang orang Melayu dari Penang. Pejabat beroperasi di Kuala Lumpur dan Seremban.

6. Serum ini halal ke?
- Azanis Scar Serum disahkan HALAL dan mendapat kelulusan GMP.

7. Serum ni ada kelulusan KKM tak?
- Azanis Scar Serum mendapat kelulusan KKM dan nombor kelulusannya adalah: NOT150301588K

8. Serum ini berapa harganya?
- Azanis Scar Serum berharga RM 70 sebotol seperti yang tertera di kotak luar.

9. Kalau saya pakai serum ini, berapa lama boleh nampak kesan?
- Azanis Scar Serum boleh membantu menghilangkan kesan parut seawal 21 hari bagi parut yang masih baru. Bagi parut yang lama, kesan awal hanya boleh dilihat setelah sebulan pemakaian yang berterusan setiap hari.

10. Kalau parut yang lebih 10 tahun boleh pakai tak?
- Azanis Scar Serum boleh menghilangkan parut berusia sehari sehingga 20 tahun. Lebih lama parut dibadan anda, maka lebih lama masa untuk Azanis menghilangkannya. Parut dibawah 5 tahun, anggaran sekitar 1 - 2 bulan barulah ia betul-betul hilang. Parut 6 - 20 tahun, dianggarkan sekurang-kurangnya 3 bulan pemakaian berterusan barulah ia benar-benar hilang. Sesetengah parut mungkin memakan masa 4 - 6 bulan, seperti parut kesan terbakar yang timbul dan sudah lebih 10 tahun.

11. Serum ni budak kecil boleh pakai ke?
- Azanis Scar Serum sesuai dipakai oleh semua lapisan umur dari kanak-kanak seawal 2 tahun hingga orang dewasa. Untuk bayi dibawah 2 tahun adalah tidak digalakkan kerana kesan Vitamin E pada kulit akan mengeluarkan rasa suam-suam panas.

12. Ada kesan sampingan tak kalau saya pakai serum ini ?
- TIADA kesan sampingan. Kulit anda tidak akan menggelupas, tidak akan merekah jika anda memakai serum ini. Sebaliknya anda hanya akan merasa sedikit suam-suam pada kulit setelah memakai serum ini dan kulit akan terasa lembut dan sedikit berminyak.

13. Serum ni boleh hilangkan parut keloid / ekszema tak?
- Azanis boleh menghilangkan parut keloid dan ekszema bergantung kepada berapa lama parut itu di padan pesakit. Sekiranya parut sudah lama dan besar, maka Azanis juga memerlukan masa yang lama untuk menghilangkannya.

14. Boleh pakai di muka tak serum ini?
- Azanis Scar Serum sesuai untuk dipakai di muka bagi menghilangkan kesan parut jerawat. Azanis Scar Serum juga sesuai untuk diaplikasikan di seluruh tubuh anda yang mempunyai parut.

15. Serum ni boleh hilangkan jeragat atau tanda lahir tak ?
- Azanis Scar Serum dicipta khusus untuk menghilangkan parut, bukannya jeragat atau tanda lahir.

16. Serum ni boleh sapu pada parut yang masih berdarah tak?
- Azanis Scar Serum TIDAK DIGALAKKAN untuk disapu pada parut yang masih berdarah / basah kerana anda akan merasa pedih pada luka tersebut. Serum ini mengandungi Vitamin E yang akan bertindak panas terhadap kesan luka lalu mengeluarkan rasa pedih. Namun, kesan pedih itu akan membuatkan luka anda cepat kering. Sebaiknya sapu minyak gamat / kelapa dara pada luka sehingga luka kering dan barulah sapukan Azanis Scar Serum untuk menghilangkan parutnya.

17. Kalau parut pembedahan pun boleh hilang ke?
- InsyaALLAH, Azanis Scar Serum boleh menghilangkan parut pembedahan dan juga kemalangan. Sila rujuk testimoni kita.

18. Saya ada beli produk lain, kalau saya pakai serum ni dengan produk lain boleh ke?
- Azanis Scar Serum TIDAK DIGALAKKAN untuk dipakai bersama produk lain. Seeloknya untuk mendapatkan kesan yang pantas, pakailah Azanis Scar Serum dua kali sehari sebelum tidur dan selepas mandi (lepas bangun tidur) setiap hari tanpa mengenakan apa-apa produk lain selepas memakainya.

19. Macam mana cara pakainya?
- Para ejen sila rujuk bahagian copywriting. Disana saya sertakan cara pakai. *Boleh juga rujuk bahagian belakang kotak serum.

20. Kalau saya pakai serum ni tapi tak berkesan macam mana?
- Pihak HQ Pusat ada menawarkan pemulangan semula wang anda sekiranya anda sudah pakai sebotol tetapi langsung tiada kesan. Caranya mudah, pastikan sebotol anda sudah pakai sendiri sehingga habis dan beritahu kami. (para ejen boleh maklumkan pada saya jika ada yang ingin refund, saya akan beri caranya nanti)

21. Boleh pos keluar negara tak?
- Ya, pihak HQ KL menawarkan pos ke seluruh dunia jika ada pelanggan yang ingin membeli serum ini. Kos penghantaran berdasarkan rate EMS semasa oleh Poslaju.

No comments:

Post a Comment