LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Wednesday, 23 December 2015

Precious & Gorgeous by RCW

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, December 23, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua , 

Emma nak share info sedikit , info dan juga feedback 


Perfume PRECIOUS BY ROZITA CHE WAN๐Ÿ’ƒ ๐ŸŒŸSmell like a star๐ŸŒŸ


๐ŸŒธ Inspirasi haruman Rose + Vanila + Musk 


๐ŸŒธ Eau De Parfum 20ml

๐ŸŒธ Harga mampu milik 


RM29.90 exclude postage



•Haruman mewah tahan lama 

•Wangian yang memikat 

•Dijamin halal 



Emma pakai , Emma jual :) 


Semuaa ready stock.. 

Tak perlu tunggu lama.. Tak perlu booking .. 

Bankin dan dapatkan perfume ni daam 2-3hari masa bekerja



Perfume GORGEOUS BY ROZITA CHE WAN ๐Ÿ’ƒ ๐ŸŒŸSmell like a star๐ŸŒŸ 

๐ŸŒธ Hanya satu semburan menghasilkan bau yg mewah

๐ŸŒธ Light Sweet Floral...luxury smell

๐ŸŒธ LIMITED EDITION 

๐ŸŒธ Tahan lama sehingga 8-12 jam

๐ŸŒธ Halal dan boleh dibawa solat

๐ŸŒธ EDP 35 ml 

RM45.00 exclude postage

Koleksi kekma, jangan kata kekma x payung ya ! hehehhhe

1 - Bau
ramai yg tanya bau cmne..ada tlis bau vanilla, ada ckp bau wangi..ada yg ckp bau che ta.hehe.apa yg blh sy cakap, bau foral not sweet buah. bau kuat at first, lama2 jd soft, and nice blend dgn bau bdan.

2) edp ke edt

its edp darling..eau de parfum...tahan 8 jam berbanding edt yg tahan dlm 3-4 jam...berbaloi2..

3 ) brp ml..tahan berapa lama?
20ml..botol kecik.bg sy, sesuai sbb senang campak dlm handbag..penggunaan berapa lama depends,kalau suka sembur perfume di mana2, sebulan hbs...tp kalau sy, sembur ketiak kiri kanan..then blah..settle.hehe.ni nk sebulan baru guna half.

4 ) Harga

mmg whole malaysia, harga.fix rm29.90 exc post.post tanggung sendiri ya..murah kan?? rasanya che ta nk bg semua golongan mampu beli perfume ni..terbaik!!

Cara untuk tempahan

WhatsApp : 01138843062 - EMMA
IGShop : @onecityscafthouse 

Monday, 21 December 2015

Ramai orang x tahu betapa susahnye..................

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 21, 2015 Comments : 1 Labels :

Ramai orang x tahu betapa susahnye orang berniaga, 
Orang hanya tahu banyaknye untung kite dapat.
Sebenarnye ape yg kite dapat itulah hasil usaha kite,
Orang yg meniaga je tahu betape susahnye nk dapat untung, lebih2 lagi nk dapat seorang customer!


Sebab aku bukan lah orang kaya .
Sebab aku bukan lah orang senang . 
Sebab aku bukan lah orang berduit .

Asal halal kerje . 
Asal aku berusaha .

Ia bukan lah citacita aku
Ia bukan lah Hobi aku . 
Bukan hanya bermimpi . 
Followigshop : @onecityscafthouse


Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 21, 2015 Comments : 2 Labels :
Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015

Friday, 11 December 2015

Kita Berdua ( Arwah Pakyuih Ft Nina ) Lirik

Penulis : emma diana Masa : Friday, December 11, 2015 Comments : 0 Labels :

L : semalam ku bermimpi kau kan menjadi milikku
apakah mimpi itu benar atau hanya palsu

P : namun aku merasa , perasaan yang berbeza
kerana ku tak pasti dengan kata cinta ini . Hoooo ooo

L : percayalah ku tak pernah berdusta

P : kau kan setia janji kita berdua

L : kan ku kota segala yang dikata

L P : bersama aku selama lamanya

kau ku cinta  ~ kau ku cinta
kau ku rindu ~ kau ku rindu

rasa ingin selalu bertemu oh kasih

kau ku sayang ~ kau ku sayang
kau ku rindu ~ kau ku rindu

L & P : bagai dunia indah milik kita  .. kita berdua ...

Ulang ~

L : percayalah ku tak pernah berdusta

P : kau kan setia janji kita berdua

L : kan ku kota segala yang dikata

L P : bersama aku selama lamanya

kau ku cinta  ~ kau ku cinta
kau ku

rindu ~ kau ku rindu

rasa ingin selalu bertemu oh kasih

kau ku sayang ~ kau ku sayang
kau ku rindu ~ kau ku rindu

L & P : bagai dunia indah milik kita  .. kita berdua ...




Pertanyaan yang sering ditnya untuk product Azanis scar serum

Penulis : emma diana Masa : Friday, December 11, 2015 Comments : 0 Labels :

Assalamualaikum ! 
hai semua . harini emma nak share sedikit info , Pertanyaan yang sering ditnya untuk product Azanis scar serum

21 Q&A Azanis Scar Serum


1. Apakah cecair di dalam Azanis?
- Azanis adalah cecair serum pekat yang mengandungi Vitamin E. Untuk bahan-bahan campuran di dalam Azanis, sila rujuk gambar belakang kotak.

2. Azanis ni berminyak tak? Melekit ke?
- Azanis adalah serum yang meresap ke dalam kulit dan hanya meninggalkan sedikit kesan "greasy".

3. Sebotol berapa ML ?
- Sebotol Azanis mengandungi 15ML.

4. Sebotol tahan berapa lama?
- Sebotol tahan 1 bulan. Bergantung kekerapan pakai. Jika banyak parut dan sering pakai, mungkin lebih cepat habis.

5. Serum ni buatan mana?
- Azanis Scar Serum adalah buatan Malaysia dan diproduce oleh kilang orang Melayu dari Penang. Pejabat beroperasi di Kuala Lumpur dan Seremban.

6. Serum ini halal ke?
- Azanis Scar Serum disahkan HALAL dan mendapat kelulusan GMP.

7. Serum ni ada kelulusan KKM tak?
- Azanis Scar Serum mendapat kelulusan KKM dan nombor kelulusannya adalah: NOT150301588K

8. Serum ini berapa harganya?
- Azanis Scar Serum berharga RM 70 sebotol seperti yang tertera di kotak luar.

9. Kalau saya pakai serum ini, berapa lama boleh nampak kesan?
- Azanis Scar Serum boleh membantu menghilangkan kesan parut seawal 21 hari bagi parut yang masih baru. Bagi parut yang lama, kesan awal hanya boleh dilihat setelah sebulan pemakaian yang berterusan setiap hari.

10. Kalau parut yang lebih 10 tahun boleh pakai tak?
- Azanis Scar Serum boleh menghilangkan parut berusia sehari sehingga 20 tahun. Lebih lama parut dibadan anda, maka lebih lama masa untuk Azanis menghilangkannya. Parut dibawah 5 tahun, anggaran sekitar 1 - 2 bulan barulah ia betul-betul hilang. Parut 6 - 20 tahun, dianggarkan sekurang-kurangnya 3 bulan pemakaian berterusan barulah ia benar-benar hilang. Sesetengah parut mungkin memakan masa 4 - 6 bulan, seperti parut kesan terbakar yang timbul dan sudah lebih 10 tahun.

11. Serum ni budak kecil boleh pakai ke?
- Azanis Scar Serum sesuai dipakai oleh semua lapisan umur dari kanak-kanak seawal 2 tahun hingga orang dewasa. Untuk bayi dibawah 2 tahun adalah tidak digalakkan kerana kesan Vitamin E pada kulit akan mengeluarkan rasa suam-suam panas.

12. Ada kesan sampingan tak kalau saya pakai serum ini ?
- TIADA kesan sampingan. Kulit anda tidak akan menggelupas, tidak akan merekah jika anda memakai serum ini. Sebaliknya anda hanya akan merasa sedikit suam-suam pada kulit setelah memakai serum ini dan kulit akan terasa lembut dan sedikit berminyak.

13. Serum ni boleh hilangkan parut keloid / ekszema tak?
- Azanis boleh menghilangkan parut keloid dan ekszema bergantung kepada berapa lama parut itu di padan pesakit. Sekiranya parut sudah lama dan besar, maka Azanis juga memerlukan masa yang lama untuk menghilangkannya.

14. Boleh pakai di muka tak serum ini?
- Azanis Scar Serum sesuai untuk dipakai di muka bagi menghilangkan kesan parut jerawat. Azanis Scar Serum juga sesuai untuk diaplikasikan di seluruh tubuh anda yang mempunyai parut.

15. Serum ni boleh hilangkan jeragat atau tanda lahir tak ?
- Azanis Scar Serum dicipta khusus untuk menghilangkan parut, bukannya jeragat atau tanda lahir.

16. Serum ni boleh sapu pada parut yang masih berdarah tak?
- Azanis Scar Serum TIDAK DIGALAKKAN untuk disapu pada parut yang masih berdarah / basah kerana anda akan merasa pedih pada luka tersebut. Serum ini mengandungi Vitamin E yang akan bertindak panas terhadap kesan luka lalu mengeluarkan rasa pedih. Namun, kesan pedih itu akan membuatkan luka anda cepat kering. Sebaiknya sapu minyak gamat / kelapa dara pada luka sehingga luka kering dan barulah sapukan Azanis Scar Serum untuk menghilangkan parutnya.

17. Kalau parut pembedahan pun boleh hilang ke?
- InsyaALLAH, Azanis Scar Serum boleh menghilangkan parut pembedahan dan juga kemalangan. Sila rujuk testimoni kita.

18. Saya ada beli produk lain, kalau saya pakai serum ni dengan produk lain boleh ke?
- Azanis Scar Serum TIDAK DIGALAKKAN untuk dipakai bersama produk lain. Seeloknya untuk mendapatkan kesan yang pantas, pakailah Azanis Scar Serum dua kali sehari sebelum tidur dan selepas mandi (lepas bangun tidur) setiap hari tanpa mengenakan apa-apa produk lain selepas memakainya.

19. Macam mana cara pakainya?
- Para ejen sila rujuk bahagian copywriting. Disana saya sertakan cara pakai. *Boleh juga rujuk bahagian belakang kotak serum.

20. Kalau saya pakai serum ni tapi tak berkesan macam mana?
- Pihak HQ Pusat ada menawarkan pemulangan semula wang anda sekiranya anda sudah pakai sebotol tetapi langsung tiada kesan. Caranya mudah, pastikan sebotol anda sudah pakai sendiri sehingga habis dan beritahu kami. (para ejen boleh maklumkan pada saya jika ada yang ingin refund, saya akan beri caranya nanti)

21. Boleh pos keluar negara tak?
- Ya, pihak HQ KL menawarkan pos ke seluruh dunia jika ada pelanggan yang ingin membeli serum ini. Kos penghantaran berdasarkan rate EMS semasa oleh Poslaju.

Tuesday, 8 December 2015

Wordless Wednesday [ Percaya Pada Diri ]

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 08, 2015 Comments : 0 Labels :


Terus terang , Emma bukan Orang SENANG . Tu sebab emma cuba cari masa untuk berniaga kecil kecilan :)

Hipster lace Shawl By The Feena's

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 08, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Semua !

Emma Baru je stock in Shawl , Kali ni kualiti tersangat la perfecto ! hehehe


Instagram Rasmi jualan Shawls : @onecityscaftHouse

Hipster lace Shawl By The Feena's.

✔ Material high quality daripada chiffon gorgette
✔ Satu saiz muat untuk semua
✔ Measurement: 2m X 0.75m
✔ Labuh menutupi paras dada
✔ Terdapat pelbagai variasi warna
✔ Sesuai di gayakan untuk semua majlis mahupun bersantai

° Tapi ! Pillow Pushen Ciko tu xde jual taw ! hehe

Harga Dan Cara Tempahan 

1 Helai RM25
3 Helai RM70

1kodi , Sehelai Jatuh RM18

Cara Tempahan Pula , boleh direct WhatsApp saya di talian +601138843062 .
Exp : Assalamualaikum Emma , Saya Mahu order HispterShawl , Nyatakan Kuantiti & Warna. Mudah kan ?





• Black
• Navy
• Sky Blue



• Purlish Maroon
• Plum
• Lavender


• Mustard
• Moss Green
• Grass



• Red Chili
• Brown

Monday, 7 December 2015

Application 8share for Iphone

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 07, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum gaiss !! 

Kali ini menaip dengan hati girang . Sebab ape ye ?? ..... Sebab ni kawan2 


Dengan rasmi nya handphone emma ade application 8share . Walaupun terlambat sedikit update dari kawan2 yang lain . 

Dulu , memag dah lama nak pasang wifi , tapi fikir balik klau nak bersosial dan bulanan rm1++.++ dan hanya bersosial , tersangat lah rugi kan ? 

So dengan BerBiz dan BerIncome melalui 8share & ChurpChurp tak rugi la kan apply wifi kat rumah ni hehehe . Sambil bersosial sambil BerIncome ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Korang pula bagaimana ?? 

Selfie 1 kali . 

Bye..
Xoxo
EmmaDiana