LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Monday, 23 November 2015

Imma happy Girl - Boros Girl !

Penulis : emma diana Masa : Monday, November 23, 2015 Comments : 0 Labels :
Sejak Akhir Akhir ni emma banyak bazirkan duit .. Tsk Tsk !

Bukan shopping ape pun , banyak habiskan duit untuk beli makanan ! Huarghh , nampak tak semakin hari semakin berisi ?  hehehhe ..

So emma cuba buat 3 tabung kat sini ,



Tabung Bercuti - Walaupunnn xpernah bercuti jauh dengan husband ( Jarang sekali , Masih Ingat lagi last kami bercuti tahun 2013 , tu pun trip family Day With Company Husb ) heee

Tabung Beli gadget - Disebabkan tabung adjet ni dah habis perabis beli iphone 6 emma start mula balik isi , hehehhe Untuk beli Go Pro Pulak , Setiap tabung emma tampal kertas kat depan . So emma tulis Note GO PRO AKAN DATANG , tak tahu lah Go pro 5 ke , Go pro 6 ke heheh .

Tabung Rumah - Tabung rumah ni lebih pada pembelian dalaman dan hiasan rumah , tapi kali ini , emma buat tabung rumah khas untuk Buat Office kat 1 bilik di rumah emma . Nota Kecil ( TABUNG NAK BUAT OFFICE ) so Husb selalu jeling emma banyak masukkan duit kat tabung Rumah hehehe .

Tabung Shopping - Walaupun sehari 20 sen emma masuk tapi hujung bulan mesti masyuk , hanya sekeping syiling 20sen je . no more 5sen , 10sen mahupun 50sen . jadi bila tabung dah penuh senang nak kire hehe , Selalu nya jarang guna untuk shopping , tapi terus masuk akaun bank ASB .

Tabung kecemasan . Tabung ni emma banyak letak duit kertas dari syiling , sebab ! emma ni rider , penungkan motosikal EX5 . so setiap bulan mesti nak kene gantoi brake pad , almaklum lah selagi brake tu sedap di brake selagi tu la brake sekuat2 nya , hahaha so cepat la sangat haus brake motor . 3 bulan sekali mesti ade bocor motor . means kene paku la , kaca la , biasa lah kalau PEREMPUAN bawa motor hehehe . Dan kegunaan husb juga tabung kecemasan ni . macam duit minyak krete ke ape ke , If betul2 terdesak , bukan suka2 guna :)

Okay emma dah kongsi sedikit cara penabungan emma , korang pulak bagaimana ?

Contoh la kan ? jika korang di beri peluang dapat RM250 korang nak beli ape ? jom ikuti web ni . - VOUCHER RM250 SHOPPING DI LAZADA

Klik Untuk Shopping dengan RM250 :0

No comments:

Post a Comment