Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Sunday, 29 November 2015

AlFatihah buat Yussry Bin Edoo @ Pakyus

Penulis : emma diana Masa : Sunday, November 29, 2015 Comments : 2 Labels :



Pelawak Yus Jambu atau nama sebenarnya Yussry Bin Edoo, 39, telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi kira-kira jam 12.15 tengah malam di Hospital Selayang akibat serangan jantung.
Perkara tersebut disahkan sendiri oleh rakan karibnya juga salah seorang ahli kumpulan Jambu, Tauke menerusi laman Instagram miliknya.
“Salam semua kawan2 dan sahabat2 jambu saudaraku yussry bin edoo @pakyuih @yus_jambu76 telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi di hospital selayang akibat sesak nafas minta kawan2 sedekahkan AL-fatihah kepada arwah,” dipetik menerusi kapsyen foto yang dimuat naik Tauke.
Astro Gempak difahamkan Yus atau panggilan mesranya Pak Yus, dilaporkan mengalami sesak nafas di dalam kereta ketika perjalanan pulang ke rumah selepas selesai menjayakan program ‘Raja Band’ di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.


Anak seni kelahiran Kangar, Perlis ini memulakan kerjaya seni dengan menyertai Sinaran Pasport Kegemilangan pada tahun 2001 sebelum mula menempah nama dalam bidang komedi tanah air apabila diumumkan juara program Raja Lawak musim pertama pada tahun 2007.

Info dari - Astro Gempak

إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Saya  amat terkejut dengan berita kehilangan Saudara Yussry @ Pak Yus.

Benarlah bahawa setiap yang hidup akan merasai mati. Tiada yang mampu meramal melainkan Allah yang Maha Mengetahui.

Semoga Allah merahmatinya & memberi kesabaran kepada ahli keluarganya.

Aamiin. 😢

Monday, 23 November 2015

Imma happy Girl - Boros Girl !

Penulis : emma diana Masa : Monday, November 23, 2015 Comments : 0 Labels :
Sejak Akhir Akhir ni emma banyak bazirkan duit .. Tsk Tsk !

Bukan shopping ape pun , banyak habiskan duit untuk beli makanan ! Huarghh , nampak tak semakin hari semakin berisi ?  hehehhe ..

So emma cuba buat 3 tabung kat sini ,



Tabung Bercuti - Walaupunnn xpernah bercuti jauh dengan husband ( Jarang sekali , Masih Ingat lagi last kami bercuti tahun 2013 , tu pun trip family Day With Company Husb ) heee

Tabung Beli gadget - Disebabkan tabung adjet ni dah habis perabis beli iphone 6 emma start mula balik isi , hehehhe Untuk beli Go Pro Pulak , Setiap tabung emma tampal kertas kat depan . So emma tulis Note GO PRO AKAN DATANG , tak tahu lah Go pro 5 ke , Go pro 6 ke heheh .

Tabung Rumah - Tabung rumah ni lebih pada pembelian dalaman dan hiasan rumah , tapi kali ini , emma buat tabung rumah khas untuk Buat Office kat 1 bilik di rumah emma . Nota Kecil ( TABUNG NAK BUAT OFFICE ) so Husb selalu jeling emma banyak masukkan duit kat tabung Rumah hehehe .

Tabung Shopping - Walaupun sehari 20 sen emma masuk tapi hujung bulan mesti masyuk , hanya sekeping syiling 20sen je . no more 5sen , 10sen mahupun 50sen . jadi bila tabung dah penuh senang nak kire hehe , Selalu nya jarang guna untuk shopping , tapi terus masuk akaun bank ASB .

Tabung kecemasan . Tabung ni emma banyak letak duit kertas dari syiling , sebab ! emma ni rider , penungkan motosikal EX5 . so setiap bulan mesti nak kene gantoi brake pad , almaklum lah selagi brake tu sedap di brake selagi tu la brake sekuat2 nya , hahaha so cepat la sangat haus brake motor . 3 bulan sekali mesti ade bocor motor . means kene paku la , kaca la , biasa lah kalau PEREMPUAN bawa motor hehehe . Dan kegunaan husb juga tabung kecemasan ni . macam duit minyak krete ke ape ke , If betul2 terdesak , bukan suka2 guna :)

Okay emma dah kongsi sedikit cara penabungan emma , korang pulak bagaimana ?

Contoh la kan ? jika korang di beri peluang dapat RM250 korang nak beli ape ? jom ikuti web ni . - VOUCHER RM250 SHOPPING DI LAZADA

Klik Untuk Shopping dengan RM250 :0

CHURP CHURP CHEQUE

Penulis : emma diana Masa : Monday, November 23, 2015 Comments : 1 Labels :
Hai selamat Pagi semua 🤓


Harini nak share sikit Rezeki untuk hari ini *Act semalam dapat cheque*. Tak sia2 emma join Churp Churp dan bersabar . Today dapat cheque dari Churp Churp hasil emma bekerja ngan Churp Churp Media sdn bhd selama 3 bulan aktif kan diri hehehe . Alhamdulillah rezki . Sebulan tunggu cheque . Heee ..
Jom la join churp2 , Asalkan ade accnt laman sosial seperti facebook , twitter , blog . 😘 nak join ? Tinggalkan komen anda .. 

Monday, 16 November 2015

Lebih 7 Tahun Kucing ini di Hagia Sophia Istanbul

Penulis : emma diana Masa : Monday, November 16, 2015 Comments : 2 Labels :


Gli.
Siapa yang pernah ke Hagia Sophia Istanbul pasti mengenali kucing ini. Namanya Gli. Kata orang tempatan sudah lebih 7 tahun ia disini. Gli sangat suka bergambar dan melayan orang yang melawat Hagia Sophia.

Memelihara haiwan adalah suatu amal soleh yang sangat besar pahalanya di sisi Allah, setiap makanan yang diberi dan setiap tanaman yang dimakan olehnya pasti ada pahalanya.
Kasihanlah kepada haiwan, jangan menzaliminya, jangan khianati pergerakan dan kehidupannya. Haiwan juga makhluk Allah yang ingin hidup bersama-sama manusia di bumi ini.
Lahirkan sifaat ihsan kepada binatang. Besarnya dosa orang-orang yang menyeksa binatang dan menyakitinya dengan memukul dan membunuh.
Dari Ibnu Umar RA bahwa Rasulullah SAW bersabda, “Seorang wanita dimasukkan kedalam neraka karena seekor kucing yang dia ikat dan tidak diberikan makan bahkan tidak diperkenankan makan binatang-binatang kecil yang ada di lantai” - HR. Bukhari.


Info & Gambar Sumber : Facebook



Thursday, 12 November 2015

LACE SHAWLS MURAH GILER JIKA ......

Penulis : emma diana Masa : Thursday, November 12, 2015 Comments : 2 Labels :
LACE SHAWLS MURAH GILER JIKA BELI BORONG 

Princess Lace Shawl

Jom dapatkan Princess Lace Shawl Hot selling for November ! 
Detail Princess Lace Shawl 
Material: Heavy Chiffon 
Color: 15 colors available
Measurements: 2.0 x 0.8 meter
Lace Color: 15 colors avail
Price: RM30

Red Chili














Jika berminat Mudah sahaja untuk Submit Order

Submit Order di talian Online WhatsApp : 01138843062 - Emma
Nyatakan : Item , Kuantiti , Colour ,

Ikuti perkembangan kami di
Instagram : @onecityscafthouse & @emmadiana_mazlan
Facebook : Emma Diana

All Price Not including Postage ya :)

Cerita Hindustan Buat yang akan buat korang Sedih & Menangis

Penulis : emma diana Masa : Thursday, November 12, 2015 Comments : 0 Labels :


Layan Hindustan la pulak kita hari ni :) Emma nak share sedikit Sinopsis Film Hamari Adhuri Khaani. yang bakal buat korang sedih dan menangis Macam la aku walaupun 10kali tengok ulangan film ini di Channel Astro BollyOneHD ( 251 )

Hamari Adhuri Kahaani” (2015) menceritakan tentang seorang wanita bernama Vasudha (Vidya Balan) yang menderita setelah suaminya yang bernama Hari (Rajkummar Rao) ditangkap oleh Polis .




Namun dalam kondisinya yang sulit seperti itu, Vasudha justru bertemu dengan seorang Lelaki bernama Aarav (Emraan Hashmi) yang kemudian membawa Vasudah pergi keluar India. Masalah pun kini semakin rumit, Sebabnya disaat Vasudha dan Aarav mulai saling memiliki rasa cinta, mereka harus bertemu dengan Hari yang berusaha untuk merebut istrinya, Vasudha kembali.




Dan bagaimana PengAkhiran cerita film “Hamari Adhuri Kahaani” (2015) selengkapnya ?? Mari lah sama2 kita Tonton cerita selengkapnya di film “Hamari Adhuri Kahaani” (2015) Di Channel BollyOneHD 251 channel .. Tak gempak lah kalau emma cerita sampai Habis kan ?

Emma Bagi Lima Bintang hehehe

Untuk Pengetahuan semua , Film ni dah lama di tayangkan pada 13 June 2015 yang lalu , Namun korang masih tak terlepas untuk Menonton Di Channel 251 Astro BollyOneHD .  terima kasih.

Monday, 9 November 2015

NOVEMBER DENGAN KESYUKURAN

Penulis : emma diana Masa : Monday, November 09, 2015 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum semua !



Hai , Sempena bulan november ni Bulan 11 banyak kenangan dalam bulan ni , dengan rasa syukur emma tidak pendekkan akal untuk berfikiran panjang . hehehe Faham ke ni korang ? Bermadah Helah pulak dia ni kans !

Okay nak share sikit kalau korang nak tahu , Emma dan Suami Kenal Pada 11.11.2011 jatuh pada hari Jumaat , Allah pertemukan emma dan suami , tak nak cerita panjang2 nanti korang kata emma sweet pulak ! hehehehe ..

Gambar pada bulan 10 . Attend wedding sepupu suami

Sempena bulan yang sangat bermakna buat emma , emma berfikiran panjang untuk bukak 1 biz dan juga memajukan diri dalam rumah tangga dari segi ekonomi , dengan jaya nya suami beri semangat dan sentiasa ada di sisi emma bila emma memerlukan nya . senang cerita susah senang bersama lah .


Before this emma buat Biz kecil2lan untuk Photography dan sekarang masih berjalan dengan lancar cuma kurangkan sikit penganbilan , sebab emma cuma buat part time sahaja , jadi di sebabkan emma pun dah tukar department lain di tempat kerja jadi kerja2 sambilan photography di hadkan , badan nak guna lama weh ! heheh . Lenguh2 semua ade . Dan mata juga kene jaga , rabun makin menebal hehehe

Jadi Bulan ni emma cipta 1 lagi nama baru menggunakan ONECITY antara gabungan suami dan emma , disebabkan emma buka bisnes jual tudung , Emma gabungkan nama ni menjadi ONECITYSCAFTHOUSE . Sebab ape selitkan house di belakang ? Sebab emma bekerja dari rumah , dan bukan sewa kedai atau punya kedai sendiri :) 

Stay tuned , emma akan update gambar2 shawls yang bakal menjadi HOT SELLING :)


Friday, 6 November 2015

Malu Nak Ber' #OOTD

Penulis : emma diana Masa : Friday, November 06, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai korang !

Lama sangat ke aku x update blog ni ? Bosa la mukaddimah je nak bagitau lama x update blog , *Semangnya Hakikatnya Blog Ini* Hehehhee ..

Ni haa nak cerita tentang OOTD Ataupu [ Outfit of the Day! ] ! Korang mesti jarang tengok emma upload pic OOTD kan ? Punca Utamanya Emma Tak yakin pada diri ! dan mesti nak berpakaian Hitam ! Heheheh Suapa segala Spare tyre tidak kelihatan . Walaupun dah try motivasikan diri baca majalah DARA macam2 info dalam majalah DARA share tentang OOT XXXXPluss Size . tapi aku tetap jugak Tak yakin hehehe


Gambar diatas ni contoh kalau emma nak gambar emma full Haa seram hitam kan ? Waktu dan saat ini emma tengah galas tanggungjawab sebagai juru foto di majlis perkahwinan sahabat sekelas . Orang tak tahu sebenarnya emma gemuk , dalam gambar terpancar slim , padahal ! Hahahahha

11 Tips Ambil Gambar Dengan Cantik  .. 


Gambar kat atas ni pulak Mase Tahun 2011 heheh Memang dari dulu aku gemukkss ! heheh Kene Rajin Zumba ni ! heheheh . Dlu Cara aku BerOOTD Hehehe memang xkene kan ? selepas tengok web ni aku terus yakin Untuk OOTD walaupun Gemuk ke kurus ke Hehehe Kalau korang nak keyakinan jugak Cuba tengok kat web ni : 11 Essential Photography Tips Beauty Bloggers Shouldn't Ignore .. 

Sebagai seorang blogger juga Wajib ade DSLR dan memudahkan kita untuk review product kan ? Emma nak bagi 1 contoh gambar yang emma ambil menggunakan Camera DSLR 

Penggunaan Camera DSLR

Tapi sekarang pakai telefon pun boleh dah . ade focus point dan sebagainya . Yang paling Best Panorama untuk Telefon Iphone kan ? Woaah sungguh Dasyat gadget2 Sekarang kan .. 

Penggunaan Camera Dari Iphone

Okay sekian itu sahaja untuk emma share sedikit pengalaman ketida berOOTD dan Ambil gambar focus dari DSLR & juga camera dari telefon . Korang wajib tengok Tips untuk Bergambar okay ? 

Giveaway CINTA by CN

Penulis : emma diana Masa : Friday, November 06, 2015 Comments : 4 Labels :

Assalamualaikum ! Hai korang , 


Emma join GA ni sebab nak sangat Novel Tarikh Luput Cinta tu ! , heheheh Jom meriahkan GA ni nak ? click gambar bawah tu ye :)

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Exchange Link?