Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Monday, 12 October 2015

DIY : Gambar Ala-Ala poloroid

Penulis : emma diana Masa : Monday, October 12, 2015 Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum !..

DIY : Gambar Ala-Ala poloroid . Hai semua , Rasanya dah lama sangat la emma x update entry kat blog ni .. Pejam celik pejam celik nak Sambut Tahun baru bulan baru dalam kalender islam heheh Awal muharram .

Banyak cerita yang emma nak share kan , idea ade . banyak draf entry tapi masih tidak publish je , hehehe termasuk lah dengan kesibukan harian di office ni ,

Tidak la mengerlip begini emma punya Hihi 

Emma penah baca 1 entry tentang DIY gambar ala2 poloroid tapi x ingat la blog sape . n lupe ape link blog tu , seingat emma 1 tahun lalu emma baca entry tu , Disebabkan xdapat nak tag nama dia kat sini , kut2 dye ade baca entry ni , emma nak ucap terima kasih sebab buat tutorial DIY gambar ala ala poloroid tu ye :)

kalau tak , xde la idea nak Buat DIY ni .. hehehe Emma tidak lah kretif sangat tapi cuba la jugak kretifkan diri ni untuk mencantik kan rumah , gambar masih tidak bergantung lagi , cuma baru cuci je . di sebabkan blog sis yang share tuto tu emma x ingat jadi emma share la sedikit bagai mana nak Edit Gambar Ala-Ala poloroid tu ye .

1 - Downlod Picasa 3


STEP 1


STEP 2 :



STEP 3 :


STEP 4 :


STEP 5 :


STEP 6 :



Disebabkan gambar yang emma shoot ni xpernah cuci , jadi , emma cuci dengan berbentuk ala ala poloroid heheheh :p

Emma cuci kat kedai je korang tapi minta size A3 sebab kalau potong kiri kanan mmg kecil , minta juga pekerja kedai gambar tu potong kiri kanan , kalau emma potong mmg bengkok sana bengkok sini la citernya heheh  Eh ! Ter Rajin pulak buat entry pepanjang macam ni :p Bila dah siap meh tengok hasil gambar2 emma nak ?


Maaf kamera handphone emma tidak memuaskan , tapi hasil gambar lepas cuci memang terbaik KataKo hehehe Cuma masih bergantung lagi je gambar ni haa . 

Cuba la buat , nanti dah menjadi try la test tag link blog emma ni ye ? kalau masih x faham email je emma x pun cari emma kat fb :) kut2 boleh tolong ke kan ? 


7 comments:

  1. wow, tQ infoo, t try donlod, hehehe~ boleh cuba saja saja kan, ohh kne dalam A3, ? ok..noted :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Heheheh TQ Irna , cuba test try taw

      Delete
  3. woaaah menarik.. nak buat jugakla..
    kena dload picasa.. bookmark sini..

    ReplyDelete

Exchange Link?