Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Thursday, 29 October 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Penulis : emma diana Masa : Thursday, October 29, 2015 Comments : 7 Labels :
[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

Penulis : emma diana Masa : Thursday, October 29, 2015 Comments : 4 Labels :


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad Nona , Farah , Athirah Diyana ,Ejulz , Addin , Nik Ainaa KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept ,Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter
 

Follow Google+



 
Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com 
Along Maisuri 
Shad 
Ejulz 
Farprettybylh 
Kawaidesu Concept 
Sayidah Napisah 
Emy Amelia 
Carehappytips 
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.
---------------------------------------------------------------------------------

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

Penulis : emma diana Masa : Thursday, October 29, 2015 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum semua , 

emma nak jemput korang join GA dari blogger Mekzumbie


Syarat-syarat penyertaan :
1. Follow blog MekZumbie
2. Follow Instagram MekZumbie,
3. Buat satu entri & cerita pasal Blog Mek Zumbie (Ringkas aje),

4. Letakkan banner Giveaway yang di HIPERLINK kan ke entri GA ini,

5. Komen entri ini sekaligus dengan URL entri korang & Nama Instagram korang & paling penting URL FB korang untuk memudahkan aku nak contact kalau korang pemenangnya hehehe.

6. Tarikh tutup GA ini ialah pada 31 Oktober 2015 pada jam 12 malam waktu Malaysia.

Well, senang je kan? Pememang GA ini akan pilih melalui sistem Random.org. So number korang itu ditentukan berdasarkan komen korang yang beserta dengan URL entri GA ini & IG. :)

Monday, 26 October 2015

Segmen Ucing Nak Url 2

Penulis : emma diana Masa : Monday, October 26, 2015 Comments : 1 Labels :
http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/10/segmen-ucing-nak-url-2.html

Hi Blogger Kali ini Saya Nak Buat Segmen "Ucing Nak Url Bahagian 2" Kepada yang ketinggalan Segmen Ucing Nak Url Bahagian 1.Bolehlah Menyertai Segmen ini.

Syarat-syarat nya Mudah :

1) Masukkan Email Anda Kekotak (Animasi Melalui Email Mudah) Tekan Subscribe dan Cek Email Anda   Aktifkan.
2) Buat Tajuk Post " Ucing Nak Url 2 "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

KENAPA PERLU TAHU WAKTU SUBUR WANITA?

Penulis : emma diana Masa : Monday, October 26, 2015 Comments : 0 Labels :
Hai Assalamualaikum semua ! 

Harini rasanya macam nak share something , petikan dari facebook ( Jom Hamil ) Mohon Bookmark ya semua , selama 24 tahuin hidup baru faham kitaran haid kita Huhuhu , sian saya ! Suami suami pun boleh fahamkan entri ni , kut2 yang ingin tahu kitaran kiraan haid isteri kan




KENAPA PERLU TAHU WAKTU SUBUR WANITA?

1. Untuk memudahkan mendapat zuriat
2. Untuk mengelakkan daripada mendapat zuriat
Kedua-duanya adalah sama penting.
Ilmu ini mungkin boleh anda sebarkan dan digunakan
secara
praktikal.


JOM KITA FAHAMI KITARAN HAID WANITA

Kitaran haid ini agak kompleks dan susah sikit untuk
difahami. Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan
secara puratanya ialah 28-30 hari. Tapi wanita masing-
masing ada kitarannya sendiri, ada yang 25 hari ada
juga yang lewat sehingga 35 hari. Tetapi secara
puratanya ialah 28-30 hari.Terdapat beberapa fasa
dalam kitaran haid wanita.
Hari 1-4
Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) -
ketika ini darah haid keluar. Hari pertama period adalah
penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa
ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu
ditanda di kalendar dan tamat selepas beberapa hari.
Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda
ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh
mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam
sebulan.
Hari 5-13
Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon
estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah
akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk
persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur
yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin
matang.
Hari 14
Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil
ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada
sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak
sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone
(LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh
sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia
disenyawakan, ia akan turun melalui saluran falopio ke
rahim.
Hari 15-28
Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas
telur dikeluarkan dari sarangnya sejenis hormon
dipanggil progestrone di rembes daripada sarangnya
(corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim
semakin menebal. Setelah progestrone semakin
berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka
dinding ini akan runtuh sebagaimana runtuhnya tembok
Berlin. Proses akan mengalami kitaran semula pada
hari pertama.


BILAKAH WAKTU SUBUR?

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang
terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari
ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru
sahaja keluar daripada sarangnya.
Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah
lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period
seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.Ini adalah
kerana fasa luteal pada kiraannya adalah biasanya tepat
14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasa
folicullar boleh berubah-ubah. Jadi waktu subur adalah
14 hari sebelum hari pertama period seterusnya.
Sekiranya period anda adalah tetap 28 hari,tak jadi
masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya
period anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah
mengira waktu subur.


CARA LAIN MENGETAHUI WAKTU SUBUR

Pada waktu subur, suhu badan wanita akan naik sedikit
dalam
satu darjah celcius. Juga terdapat lendiran cecair yang
jernih daripada kemaluan. Ini adalah disebabkan hormon
yang meningkat ketika ini.

MENGANGGAR WAKTU TERBAIK UNTUK MENDAPATKAN
ZURIAT

Oleh kerana telur atau ovum tidak mempunyai jangka
hayat yang panjang, iaitu dalam lingkungan 1-2 hari
sahaja, maka tingkap untuk mendapatkan zuriat adalah
sangat terhad. Oleh itu sperma dicipta dengan kelebihan
yang lain pula.Selain daripada berjuta-juta sperma
dilepaskan (setiap seorang lelaki adalah jutawan), ia
juga boleh bertahan selama 3-5 hari. Ini bermakna,
sekiranya suami isteri bersama 3 hari sebelum waktu
subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka ada
peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang
hidup lebih lama.Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat,
pasangan boleh bersama setiap hari (malam / siang)
pada hari ke 11,12,13,14,15,16 period untuk
mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya
period anda datang 28 hari. Itu adalah
menganggarkan waktu subur adalah pada hari ke 14

Thursday, 22 October 2015

GIVEAWAY : Duit Saku Dari BBL

Penulis : emma diana Masa : Thursday, October 22, 2015 Comments : 13 Labels :

< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Tuesday, 20 October 2015

12 fakta Menarik tentang gary Running Man :)

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, October 20, 2015 Comments : 1 Labels :




Siapa yang tidak kenal dengan hos Running Man yang juga merupakan seorang penyanyi rap kumpulan Leesang, Kang Gary.

Mana tidaknya, apa sahaja yang dilakukan oleh Gary pasti membuatkan enam anggota Running Man yang lain iaitu Kim Jong Kook, Song Ji Hyo, Yoo Jae Suk, Lee Kwang Soo, Ha Ha dan Ji Suk Jin ketawa.

Lebih-lebih lagi Gary juga dikenali sebagai seorang yang agak lurus dan sangat ‘blur’ sehingga sering ditipu oleh pengkhianat tegar Running Man, Lee Kwang Soo.

Selain itu, Gary juga terkenal dengan hubungan ‘cinta’ bersama satu-satunya ahli wanita RM, Song Ji Hyo sehingga digelar ‘Monday Couple’.

Namun disebalik wajah ‘blur’ Gary yang korang nampak dalam program tersebut, sebenarnya penyanyi berusia 37 tahun itu mempunyai beberapa fakta menarik yang mungkin tidak diketahui oleh penonton.

Jadi kami ingin kongsikan 12 fakta menarik tentang tentang Gary.

1. Seorang yang sangat mementingkan kesempurnaan lebih-lebih lagi dalam hal yang berkaitan dengan kerja. 

2. Gary juga tidak pandai berbohong, oleh sebab itu dia jarang diberikan watak sebagai perisik dalam Running Man. Menurut Kim Jong Kook, Gary tidak berani untuk bertentangan mata walaupun sesaat sekiranya dia berbohong.

3. Walaupun berusia 37 tahun, namun Gary masih lagi kekok dan malu apabila berhadapan dengan wanita. Lihat saja aksinya ketika tetamu wanita hadir dalam Running Man, pasti Gary agak ‘struggle’ menyesuaikan diri dengan mereka.

4. Merupakan seorang yang puitis di mana setiap lirik lagu yang ditulis olehnya pastu mempunyai maksud yang mendalam tentang erti kehidupan.

5. Gary telah menulis sebuah lagu berjudul ‘Your Scent’ yang membuatkan peminat tertanya-tanya adakah wanita yang disebut dalam lagu itu adalah Song Ji Hyo? Ini kerana setiap bait lirik yang ditulis oleh Gary menyamai kriteria aktres itu.

6.Mempunyai satu tabiat  suka tidur tanpa memakai baju tidak kira sama ada sewaktu musim sejuk ataupun tidak.

7. Gary juga merupakan seorang peninju amatur selama 10 tahun dan mula memasuki sukan tinju sejak umur 20 tahun. Selain itu Gary juga mahir dalam seni mempertahankan Taekwondo dan Hapkido.

8. Penyanyi Rap kumpulan Leesang ini juga mengakui sangat lamah apabila berhadapan dengan Song Ji Hyo. Ehem! Kalau perasan korang, dalam setiap episod pasti ada Gary curi-curi pandang Ji Hyo tau.

9. Kalau nak tahu setiap pagi makanan pertama yang disentuh oleh Gary ialah buah epal. Kalau tak percaya sila rujuk Running Man tapi episod….. rahsia!! (Gigih tau kami cari.)

10. Sama seperti Kwang Soo, warna kegemaran Gary adalah hitam. Hampir kesemua koleksi pakaiannya adalah warna tersebut termasuklah topi dan kasut.

11. Siapa kata Gary tak kacak? Hei, jangan pandang rendah pada Gary tau kerana dia pernah menjadi model untuk acara Seoul Fashion Week pada tahun 2012.

12. Oleh kerana jadualnya yang terlalu padat, Gary pernah membuat keputusan untuk meninggalkan Running Man. Tapi nasib baiklah tak jadi, kalau tidak rasanya penonton pun tak boleh bayang Running Man tanpa Gary kan? Mesti rasa tak lengkap.

Jadi kepada peminat Kang Gary, daripada senarai di atas ada tak fakta yang anda memang dah tahu?

Kalau ada lebih dari tiga, comfirm korang memang peminat tegar Gary.


Info dari : http://www.astrogempak.com.my/

Monday, 19 October 2015

REVIEW : JAM GENEVA buy at LAZADA MALAYSIA

Penulis : emma diana Masa : Monday, October 19, 2015 Comments : 0 Labels :
 Assalamualaikum

Hai semua ! Mood Mood happy je harini kenapa ek ? kih3 :p

Masa itu Emas . Jaga sebaik mungkin Emas itu

Okay ingat lagi tak entry tentang LAZADA ADA BUAT SALES ? harini nak review tentang jam ni hehehe . 1stly nampak jam ni comel dan sesuai giler pakai ketika waktu bekerja dan juga hangout bersama tersayang mahupun kawan2 . jam ni seriusly nampak bergaya .

Boleh pakai dengan baju kurung , dan juga kemaja sewaktu pergi ke kerja ,
Jom la shopping kat lazada . gerenti puas hati Emma bagi LIMA BINTANG ! Jyeeaaahhh !

Iklan : Jom tengok bagai mana nak gunakan Telephone Pintar Anda dengan betul

Selfie sikit !


Tak dapat iphone 6s dapat iphone 6 pun dah okay

Penulis : emma diana Masa : Monday, October 19, 2015 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ,

Hai semua , ni nak citer pasal Tak dapat iphone 6s dapat iphone 6 pun dah okay .




Alkisahnya , memang emma dah wishlist pun Iphone 6 ni dalam senarai kewangan emma start dari bulan november 2014 hahah lamanya kan emma kumpul duit . Kiraan untuk bulanan , memang tekad habis sebab dah minat sangat dengan iphone padahal boleh je kan beli ngan plan maxis , celcom , umobile dan yang sekutu dengan nya . disebabkan emma minat sangat dengan menabung emma buat 1 tabung khas untuk iphone 6 .

Dulu Iphone 6 gold idaman emma tapi yang dapat beli 16.10.2015 iphone 6 16gb space grey . sebab sekarang stock iphone 6 dah kurang stock kat mana2 centre Apple malaysia . Alhamdulillah , Kenapa 16gb ? Asal dapat lepas Hajat

( Bukan Nak Riak tapi bangga dengan diri sendiri Sebab dapat menggunakan duit hasil titik peluh dan berkat kesabaran emma pada tiap2 bulan dan pada manusia yang dah beli pun iphone 6 ni dulu pada emma )

Sebulan RM 350 x 11bulan = RM 3850.00

Beli iphone dengan Harga 3599.90 ( Cash )

Baki RM 250.10 = Emma Simpan Dalam Akaun Tabung Haji ..

Sekarang Wishlish emma ialah Go pro hero  . Walaupun emma jarang travelling tapi emma minat sangat dengan gedjet2 seperti ini . InsyaAllah boleh , Badjet nak beli go pro ni pun boleh tahan gak nilai wang nya . hihi dalam RM2K something . lepas ni boleh la cabut dekat depan tabung tu tukar pada TABUNG GO PRO HERO  :p

Okay kite selfie 1 kali kat office :)


Fuyooo !!! Giveaway by Mama Darwiish

Penulis : emma diana Masa : Monday, October 19, 2015 Comments : 4 Labels :

klik banner untuk join
FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini
Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email
Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/ Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino
Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care
Follow Instagram :

Wednesday, 14 October 2015

Lirik Lagu Hidup Dalam Mati Syamel AF 2015

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, October 14, 2015 Comments : 0 Labels :
Lirik Lagu Hidup Dalam Mati Syamel AF 2015



Lakaran lukisan tak berwajah
Meronta ku di dalam kesunyian
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
Sendiri ku di sini pilu
Angin bawalah aku pergi
Pergi dari kesakitan ini
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan
Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati
Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati
Tak mampu ku menahan
Peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan
Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati
Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati
Hidup dalam mati


Sumber: Lirik Lagu Hidup Dalam Mati Syamel AF 2015 Single Terbaru | melvister.com 

Lirik Lagu Kisah Dua Muka Sufi AF 2015

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, October 14, 2015 Comments : 0 Labels :
Lirik Lagu Kisah Dua Muka Sufi AF 2015 Album Single Terbaru



Inikah caranya kau membunuh cinta
Jiwa ku berdarah dah ditikam dusta
Hanyut tak berdaya
Lumpuh tak bermaya

Perihnya hatiku dihukum tersiksa
Di sangkar terkurung meringkuk durjana
Sudah cukup sudah puas ku merana

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu

Perihnya hatiku dihukum tersiksa
Di sangkar terkurung meringkuk durjana
Sudah cukup sudah puas ku merana

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu

Jika ku mati hidup kembali
Kau takkan ku rujuk semula

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu



Sumber: Lirik Lagu Kisah Dua Muka Sufi AF 2015 Album Single Terbaru | melvister.com 

Exchange Link?