LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Monday, 3 August 2015

Curi Sandal Raya

Penulis : emma diana Masa : Monday, August 03, 2015 Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum ,

Raya sebulan kan ? Dah ganti puasa ? Tak kan weekdays pon beraya jugak kan ? So siang kita berpuasa lah , Malam kite g Open House rumah kawan2 . 

Eh Cerita pasa raya ni , Emma kan Ade 1 story , Beraya tanpa kasut raya , Why ? Cuba teka , Eh main teka2 lak kan ? hahhaks . Macam ni , Emma Kan beraya kg suami , almaklumlah kite beraya rumah orang tua kene layan tetamu , smpai x beraya rumah orang taw , Emma di kampung 3 hari je ,  ke 3 hari raya dah balik klang dah , so xdan pun nak pakai kasut raya ni , huhuh .. Balik klang pun x merasa pakai kasut raya , Ntah sudah nya dalam kotak je , hehehe So kasut raya korang mesti Havoc habis kan ? 

Okay nak pendek kan cerita supaya korang x bosan , Emma ade beli kasut raya Last2 Minute taw , kt Sri Iskandar perak hehehhe 

Beli kat Esarli Harga pun rasanya RM70 Something , tak berapa ingat , hehehe




Paling Best nya Ade saiz emma [ Big Saiz 42 ] , nampak simple , Asalkan sedap di pakai , selesa dan juga kene dengan beat badan emma hehehe .

Kasut suami pulak , Beli 1 percuma 1 , Woah seronok la dye dapat 2 kasut tapi kami beli dekat XES Store




Sandal untuk berjalan , dan kasut untuk berjalan ,


Di ceritan balik - kisah nye gini , sandal ni pagi raya dye dah letak kat depan pintu rumah untuk di gunakan pergi Sembahyang Raya , Aiyooo aku cepat2 tukar sandal baru dye ke selipar jepun , puas cakap ngan dye jangan pakai nanti hilang *kalutnya aku* hahahha ,

Balik sembahyang raya ade orang tegur suami " Bang nampak x sandal saya yang saya kat situ tadi ?" Lalu jawab suami emma , " tak nampak Bang '' Senyum dan berlalu pergi .

Dalam hati : Agak dah mesti ade yang ambil , sebab sengaja suami emma letak selipar jepun yang terpaksa emma desak dye pakai tu dye parking betul2 kat sebelah sandal warna coklate hitam [ Baru ] kepuanyaan adik tu tadi , nak tengok ade x si pencuri di pagi syawal ni , Rupanya masih ade yang buat hal sedemikian .

Di bulan mulia hari mulia ni berani jugak ye mengambil hak orang kat Masjid pulak tu . Pencuri yang baca entry cecepat pulangkan balik sandal tu kat Masjid . Mana tau tuan empunya sandal sehingga kini menanti sandal nya . :)

TQ Sudi baca :) Have a Nice day uolls !

Iklan : Isteri pun boleh , Jangan Harap kan suami sahaja . Ikuti Info ini - Bagaimana isteri mempunyai 2 orang anak menjadi CEO ?

6 comments:

  1. Amboi, banyak nye selipar or nak kena panggil sandal jugak.??
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sandal ke selipar ke , mana2 je asal boleh di pakai :)

      Delete
  2. pencuri ada kat mane2 yunkkk... beringat dan berjaga2 lah ye..

    ReplyDelete
  3. Alangkan bulan puasa pun ada yang buat kerja-kerja mencuri ni, lepas puasa lagi lah. Haish. Apa lah yang diorang dapat dengan mencuri kasut / sandal ni? T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ade awak , sebab pernah kene , balik terawih tanpa selipar , dah la surau jauh , xpasal2 kaki bengkak , jalan bukan tar pulak tu , batu besar , Haiyh

      Delete