Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Friday, 28 August 2015

GIVEAWAY WALLET

Penulis : emma diana Masa : Friday, August 28, 2015 Comments : 5 Labels :
GIVEAWAY WALLET || Harini dok belek2 tekan2 entry kat blog Ina Ainaa emma terjumpa 2 entry tentang GA yang dianjurkan oleh OpzzPinky. Nampaknya simple GA dan senang . Hehehe.

Jadi , pada kawan kawan yang tengah free tu , moh la kite join GA ni , Sambil2 boleh mengeratkan silaturrahim sesama blogger . 

Dengan rasminya Emma join :) 



TEMPOH:
12 Ogos 2015 - 12 September 2015

HADIAH:
1 Wallet (Boleh pilih warna kesukaan masing-masing)

PILIHAN PEMENANG:
Secara Random

TRAVEL : PULAU BORA BORA

Penulis : emma diana Masa : Friday, August 28, 2015 Comments : 2 Labels :
Assalamualikum korang , salam sejahtera . 

TRAVEL : BORA BORA ISLAND / PULAU BORA BORA *Melayu sikit* hehehe ..

Auuuuww . Tajuk entry kemain , macam aku lak g bora bora island ni , hehehe , dah lama sangat entry ni dalam draft , heheheh nak share gambar bora bora island ni dari hanis zalikha g honeymoon last month haritu , smpai la sekarang . hahahha

Nampak tak buzy tu terpancar di wajah kulit dinding dairy ku ini hikkss gedikk kan kau emma :p

tipu kalau xtahu bora bora island ni kat mana kan ?

Dibangun pada 1978, Sofitel Bora Bora Marara Beach Hotel adalah pelengkap yang nyata di Pulau Bora Bora dan pilihan yang cerdas bagi para wisatawan. Hanya 20. Km dari sini, hotel bintang 4 ini dapat secara mudah diakses dari bandara. Dengan lokasinya yang strategis, hotel ini menawarkan akses mudah ke  destinasi yang wajib dikunjungi di kota ini.

Pelayanan dan fasilitas hotel kelas satunya menggambarkan pengalaman menginap di Accor Hotels yang menanti Anda di Sofitel Bora Bora Marara Beach Hotel. Resepsionis 24 jam, layanan kamar 24 jam, fasilitas bagi tamu dengan kebutuhan khusus, check-in/check-out cepat, penyimpanan bagasi hanyalah beberapa dari fasilitas yang membedakan Sofitel Bora Bora Marara Beach Hotel dengan hotel-hotel lain di kota ini. 

Suasana Sofitel Bora Bora Marara Beach Hotel tercermin di setiap kamarnya. akses internet - WiFi, kamar bebas asap rokok, AC, layanan bangun pagi, meja tulis hanyalah beberapa dari fasilitas yang dapat Anda nikmati. Daftar lengkap fasilitas rekreasi tersedia di hotel termasuk hot tub, kolam renang (luar ruangan), memancing, spa, pijat. Fasilitas super dan lokasi yang istimewa menjadikan Sofitel Bora Bora Marara Beach Hotel tempat yang sempurna untuk menikmati penginapan Anda selama di Pulau Bora Bora ..

Wednesday, 26 August 2015

Senarai peserta Super Spontan All Star

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, August 26, 2015 Comments : 2 Labels :
Orang Orang yang bakal membuat aku gelak setiap hari jumaat 
sehingga usus tercabut hahahha

Senarai peserta Super Spontan All Star





Tuesday, 25 August 2015

Wordless Wednesday #267

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, August 25, 2015 Comments : 4 Labels :
Sedikit perkongsian di pagi rabu ini :) 


CINTA : 
Siapa yang sedar tentang betapa hebatnya cinta Allah pasti tak akan kejar lagi cinta manusia. Hanya mereka yang pernah merasai cinta Allah sahaja yang dapat membayangkan perasaannya. Sukar digambarkan.

Kalau kita tahu betapa hebatnya perasaan itu pasti kita akan berusaha menggapainya walau sesusah mana pun.

Tapi kita? Masih terkejar-kejar cinta manusia yang pastinya tak lama. Cinta yang sementara.
Sayang

KUNCI KEJAYAAN :
Banyak orang bertanya, mengapa banyak orang negatif di sekeliling kita? 

Sebab itu, bagi orang yang mengamalkan konsep pemikiran “reset minda”, dia mengamalkan konsep “hidup dari dalam ke luar” 

(kekuatan hati dan keimanan yang ada dalam diri kita akan dibawa ke luar, di mana-mana pun kita berada dan dengan siapa pun kita berhadapan).

Perkataan-perkataan negatif, seperti “susahlah”, “nanti”, “kalau”, “takut”, “marah”, “geram”, “sakit hati”, “menyampah”, “meluat”, “bimbang” dan sebagainya, semuanya mesti kita hapuskan dalam hidup kita. 

Kena belajar menerima apa yang kita miliki sekarang, bukan asyik membuang masa memikirkan apa yang telah berlaku semalam, sampai tidak dapat menikmati kebahagiaan hidup sekarang dan tidak menghargai apa yang ada di hadapan mata kita sekarang.

Aidil Adha GiveAway by Dyana Hassan

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, August 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .  
Salam Sejahtera .  Salam 1 malaysia .  Salam Blogger . 

Eceeeehhh kemain . 

Pagi ni dengan rasa bangga nya sukacitanya emma Open link Dyana Hassan dannn Nampak entry Giveaway ni terus rasa bersemangat . Sebab ape ? Sebab Hadiah yang diberi so so so so Mengujakan . Ecehh . Teringin nak baju tu . Boleh la pakai untuk raya aidil Adha nanti , Yeay ~! Ecehh macam dah menang je kau ni emma . Agak2 ade x saiz untuk badan bersaiz XXXplusss ni ? Ngeee Ehh idok la gemuk pun aku ni weyh .. 

Okay Entry ni dengan rasminya Emma join GA dari - Dyana Hassan

Syarat2 nya terlalu mudah , So apa lagi di tunggu jom la kite join GA ni . Rasanya tak terlambat lagi nak join hehehe mybe emma orang ke 3 awal , hehehe disini emma nak menjemput semua rakan2 blogger join GA dari Dyana Hassan .. 

Okay ade soalan dari cik Dyana Hassan

1 - 3 sebab kenapa blog Dyana Hassan berbaloi untuk di follow 

i - Sebab Banyak tips2 yang bernas untuk Rakan2 diluar sana . Owner blog pun comel :) *Wink2
ii - blog lifestyle , kerana share menu2 , kedai2 makan yang sedap2 , barang2an kecantikan @ product kecantikan , 
iii - Blog y tak membosankan :)
iv - Blog yang sangat simple dan tidak loading bila bukak . 
- yang paling penting Owner blog tak sombong :)

Rasanya dah banyak backline dalam entry ni heheh , korang klik je nama blog ni-  Dyana Hassan terus ke blog Dyana Hassan hehehehe ..

Dengan Sukacita dimaklumkan , emma nak jemput 3 rakan blogger untuk join dan memeriahkan lagi Give Away dari Dyana Hassan 


GA bermula dari 25-8-2015 ~ 15-09-2015

LINK ENTRY : Dyana Hassan

Monday, 24 August 2015

BABI

Penulis : emma diana Masa : Monday, August 24, 2015 Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum , 

Harini emma dapat 1 ilmu ataupun pengetahuan la ye senang citer . 
Baru ku tahu . Jom ikuti Perkongsian Dari FynnJamal .



ketika aku di tingkatan 4, aku pernah bertanya pada guru agama kelas aku: kalau allah itu tidak pernah sia2 dan mensia2kan, kenapa dia ciptakan babi?
.
nak dimakan tak boleh. nak dipegang tak boleh. nak dijadikan tunggangan tak boleh. nak dibuat pakaian tak boleh.
.
ok boleh je sertu. but you know what i mean.
.
jawapan yang aku dapatkan memang best. sampai sekarang aku takkan lupa.
.
cikgu aku jawab: sebab nak jadi bukti betapa manusia itu memang fitrah suka melawan. degil.
.
betul, kan?
.
babi adalah satu simbolism kepada kedegilan kita manusia. kalau tidak kepada kita individu-- kepada manusia secara general. kita memang suka saja2 nak benda yang tak boleh pada kita.
.
sama konsepnya dengan adam as dengan pokok quldi. allah menghalalkan SEMUANYA kecuali satu. yang satu jugalah yang menjadi sebab tercampaknya baginda ke bumi. of course-- dengan tipu helah iblis. tapi itu sudah memang kerja dia. nak marah pun tak boleh. allah dah lama bersumpah memang iblis akan kena di akhirat nanti.
.
kita ni. kenapa masih degil?
.
sebanyak2 perempuan dalam dunia-- kenapa nak yang isteri orang? sebanyak2 harta dalam dunia-- kenapa nak mencuri untuk kaya? sebanyak2 kerja dalam dunia-- kenapa tetap nak pilih kerja yang haram?
.
sebab kita degil. Emotikon frown dan bila kita dah pilih utk jadi degil, kita persembahkan 500 helai kertas kajang untuk menjustifikasi kedegilan yang kita memang tau salahnya.
.
haih.
.
babi cuma sejenis simbolism tentang kedegilan manusia. yang kalau benda boleh dipegang dinampak pun kita ingkar-- apa lagi perkara2 yang hanya mampu ditaakul akal yang berfikir.
.
ya. rata2 kita semua tak pernah makan babi. tak ingin sentuh babi. tapi segala perkara2 yang tidak boleh yang lain? yang tak terjelas? macammana...?
.
kita bukan main risau kalau datang bab babi. bukan main jaga2. tahap nak lafaz perkataan babi pun rasa berdosa. tapi fitnah, keji, rasuah, aniaya, adu domba, rompak, tipu daya? itu semua macammana...?
.
haih la jiwa raga. sebanyak2 lubuk pahala dalam dunia-- kenapalah kau masih selesa untuk tak risau dengan dosa2? benda yang tak boleh juga yang dikehendakkannya.
.
allah itu tidak sia2. dari babi pun kita patut cari diri kita. semua benda-- mesti ada sebabnya.

Thursday, 20 August 2015

GIVEAWAY VOUCHER EMEL MELINDA LOOI

Penulis : emma diana Masa : Thursday, August 20, 2015 Comments : 9 Labels :


Hadiah untuk Giveaway ini adalah
1 x Voucher RM50 dari Emel Melinda Looi  & Wang Tunai RM20 + Product from Crabtree and Evelyn

Syarat Penyertaan GIVEAWAY

1.  Follow blog AinulMustafa

2. Tulis entry GiveAway ini di Blog Anda. 
Masukkan Gambar Giveaway ini dan Tag kawan kawan join contest ini

3 . Like Page AinulMustafa

4. Follow Instagram AinulMustafa

5. Komen di entry ini
Komen DONE dan letak link blog, IG anda. Saya akan follow back

Tarikh Tutup Giveaway adalah pada 31 Ogos 2015 jam 12TghMalam

Tuesday, 18 August 2015

CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, August 18, 2015 Comments : 2 Labels :
CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK ..



1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut


Monday, 17 August 2015

VECTOR : Painting Potret by Azhafizah

Penulis : emma diana Masa : Monday, August 17, 2015 Comments : 1 Labels :
VECTOR : Painting Potret by Azhafizah .

Assalamualaikum Semua ..
Dengan Berasa Rendah dirinya , Emma nak ucapkan Big thanks to kak Fiza sebab sudi buat  Painting Potret Gambar emma . TQ sangat sudi buat gambar emma , Kerje bertungkus lumus untuk dapat kan result y Perfect !

Heheheh Alhamdulillah Cantik sangat . Jom tengok Hasil seni dari Kak fiza . Emma suke sangat , rasa nak menangis Airmata Darah tengok




Terima kasih sekali lagi buat Blogger Kak fiza :) Always support you :)

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

Penulis : emma diana Masa : Monday, August 17, 2015 Comments : 7 Labels :

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Wordless Wednesday #266

Penulis : emma diana Masa : Monday, August 17, 2015 Comments : 2 Labels :







Puisi Buat Suami ku

Penulis : emma diana Masa : Monday, August 17, 2015 Comments : 0 Labels :
Puisi Romantis untuk Suami - Siapa orangnya yang tidak berbahagia ketika menjalin kasih sayang dengan penuh kasih sayang. Betapa indahnya ketika cinta dan kasih sayang dibina dan saling menjaga satu sama lain. Bagi seorang isteri amatlah wajib untuk memberikan cinta kasihnya terhadap sang suami, begitu juga sebaliknya.

Berbicara jalinan kasih suami isteri, pada kesempatan pagi yang berbahagia ini satu bahasa akan membagikan puisi romantis untuk suami, bagi anda yang sudah mempunyai suami tentunya sangat ingin memberikan kesan romantis terhadap sang suami bukan? Nah pada kesempatan ini mari langsung kita tengok puisi romantisnya dibawah ini. Selamat membaca..





Puisi Romantis untuk Suami


Pohon-pohon Cinta

Pohon-pohon cinta mulai berbunga
Dengan kembang warna-warni elok nian
Penuh keindahan dan keharuman
Seindah dan seharum hatimu.. Suamiku
Kasih sayang mu menentramkan jiwa
Kebahagian bernuansakan surga
Kesetian dan keikhlasan berkorban
Menjadi pupuk penyubur pertumbuhannya
Akarnya jauh menghujam bumi
Daun-daunnya rindang meneduhkan suasana
Dahan-dahannya tinggi menggapai cakrawala
Berbuah lebat sepanjang musim dengan izin Allah

Pohon-pohon cinta tegak perkasa
Karena hati suci mulia menjadi akar tunjangnya
Suamiku..
Meski prahara dan banjir datang melanda
Pohon-pohon cinta tetap bertahan
Terguncang saja, tapi tak tumbang
Pohon cinta yang elok mempesona
Biarlah tumbuh berkembang, sayang
Menjadi peru-paru dunia, peneduh perang dan bencana
Hadir membawa pesan
Kasih sayang dan perdamaian
Kitalah yang menanamnya, oh hati, yang terawaw
Dan melestarikan
Dihati sanubari, di lubuk kalbu paling dalam
Suamiku tercinta...
Semoga ini semua menjadi berkah dan anugerah terindah
Rahmat semesta alam sejuk tenteram


Kudambakan

Kudambakan jalinan kasih antara kita
Suci mulia adanya
Penuh kasih sayang dan kelembutan
Dilandasi kesetiaan dan keikhlasan berkorban
Dijauhkan dari titik noda dan hal-hal yang sia-sia

Kudambakan jalinan kasih kita dilimpahi rahmat dan ridha Illahi
Berangkat dari niat fitri menunaikan ajaran suci
Membangun kebersamaan penuh kerukunan
Merajut sulam kehidupan tenteram damai
Serba indah dan penuh berkah

Kudambakan bahagia kita lestari sepanjang masa, suamiku...
Karena segala nikmat karunia-Nya dirawat sepenuh jiwa
Kita pegang teguh amanat seraya menjauhi dusta dan khianat
Kita rajut sulam kebersamaan
Dengan saling menyayangi dan mengasihi penuh rasa.



Puisi romantis untuk suami diatas semoga menjadi puisi paling romantis yang pernah anda berikan untuk suami dan semoga dengan adanya puisi romantis ini menambah keharmonisan dalam hubungan berumah tangga.

Sumbe Puisi dari : http://www.satubahasa.com/

Friday, 14 August 2015

Happy Birthday Song Ji Hyo

Penulis : emma diana Masa : Friday, August 14, 2015 Comments : 2 Labels :
Woaaaahh ! disebabkan Song Ji Hyo perempuan tunggal dalam RunningMan , Aku pun nak wish jugak . Nak tulis semua perkataan penuh dan jelas , kut kut song ji hyo baca entry ni ke kan :) Jyeaahh ! Macam geli lak hati baca ayat sendiri hahahha

Hai si cantik , saya Emma from malaysia nak ucapkan selamat hari lahir yang ke ? Jeng Jeng Jeng hahahah Semoga Murah Rezeki dan panjang umur dan cantik selalu . 

Korang jangan gelakkan entry aku ni , sebab aku baca pun aku dah nak tergelak , sebab terasa macam budak budak sangat hahha . disebabkan aku pun fanatic dengan dia ni aku pun cipta 1 entry ni untuk dye muehehehhe 


Thursday, 13 August 2015

Yes ! Iphone 7 ..

Penulis : emma diana Masa : Thursday, August 13, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..

Dah kenapa Iphone 7 ni ? Eh dengar citer Iphone 7 nak kuo dah kan ? Macam Payah je nak guna , Tapi x sure la , Tapi emma nak iphone 6 Jyeaahh ! Canggih nya la teknologi sekarang kan ?

Hmmm nak cerita ni , sekarang emma pengguna lenovo ape ntah ni , xtaw model ape , selalu heng :'( nak upload gambar buat status hmm heng teramat la weyh huhuhu .. Macam minx hp baru je ?? Relaks la , tunggu bulan 10 aku beli hp iphone 7 terus hahahha


Hai laaa kenapa dalam kepala otak ni asyik pk pasal iphone 6 & 6+ je ni , Pastu tiba pulak terjatuh cinta dengan go pro hereo 4 , Sebab selalu stalk IG https://instagram.com/nisa_kay/

Gambar dye semua Cantik2 , geram asenyer , hati dah tertaut pulak pada hero 4 , Alamak mcm mana ni ? baget betul2 nak beli iphone 6 ,

Jatuh cinta Dari dulu :'(

Tunggu Bulan 10 ni ek


Nak tau x emma idam nak guna iphone 6 sejak bile ?Sejak iphone 5s keluar ttbe sebulan tu pihak Apple Annouce yang iphone 6 bakal keluar , tengok pulak iphone 6 cantik2 belako , Adui Nak menangis air mata darah rasanya , tapi x keluar2 pun airmata darah tu hehehe

Rasanya mcm lambat sangat kot entry ni kalau di update heheh . Eh korang Kalau la emma dapat Iphone 6+ Gold tu :'( Sebenarnya nak share Di pendekkan cerita la ye , Dari taon lepas bulan 12 emma kumpul duit sebab nak beli iphone 6+ jhaha bu;lan 10 ni cukup la duit Insyaallah emma beli tapi dengar pulak iphone 7 nak keluar , ape perasaan anda sebagai manusia yang terlalu minat sgt ngan gadget ni.. hahahha Meroyan x tentu pasal mcm emma hehehe .

Act dulu emma pakai iphone 5 beli second sbb terlalu kemaruk sangat sampai tak sedar hp tu bukan MYset Huhuhu Patut la cust jual murah , walaupun iphone import set tapi xmcm Myset sbb camera tu yang penting huhuhuuh


Harap dengan Genap RM3500 yang emma kumpul ni cukup la beli iphone 6 plus gold , tapi hero 4 terpaksa pending dulu , Huwaaaa


OUTDOOR FAIZAL ♥ ENDANG

Penulis : emma diana Masa : Thursday, August 13, 2015 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum 

Hai semua , Today Emma nak sajikan sedikit hasil lensa dari emma ,
Okay di sebabkan majlis ni tak bersanding , Emma lebih kan shoot to makan beradab dan kawan2 client , Dan juga Outdoor , Alhamdulillah berjalan dengan lancar dan client pun happy , 

Paling best cust Offer minx khidmat emma untuk November nanti majlis di putrajaya . Glup ! Tertelan ayak liur hehehhe . Insyaallah buat yang terbaik :) 

Untuk sesapa yang nak emma shoot dalam baget , Apa2 jenis majlis pun
Mai cepat WhatsApp emm ya . Kita deal kat Massanger whatsapp ya.

Hubungi : +601138843062 - Emma


Jom tengok hasil titik peluh emma jum :) 






















Dan Akhirnya Bahagia :) 
Alhamdulillah ..


Exchange Link?