LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 21 July 2015

Selamat Hari Raya ( 1 ) Perjalanan balik kampung

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, July 21, 2015 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum ,

Masih belum terlambat kan emma nak ucap kan selamat hari raya maaf Zahir & Batin :) Maaf di pinta jikalau emma ada pernah terkasar bahasa dengan korang , gurau gurauan yang melampau sehingga menyinggung perasaan korang , Harap tak ade lah kan ? kosong kosong ya ..

15 july 2015 - balik kampung . ( Bota Kanan , Perak )

Alkisahnyaaaa .......

Tahun ni emma dengan shuben beraya di sebelah perak , rumah opah suami emma , Walaupun rumah mertua di negeri 9 tetapi ahli keluarga suami deside nak berkumpul ramai2 di sebelah keluarga mak . mak mertua emma , Emma ikut je , sebab tahun lalu dah pun beraya di rumah emma :)

Seperi biasa dari klang ke bota kanan perak mengambil masa dalam 3 jam tapi emma dan suami ambil keputusan untuk lalu laluan dalam 5jam lamanya , start dari kuala selangor - skinchan - sehingga la sampai ke sungai perak dan terus ke bota kanan perak , Kalau nak lalu higway kompom2 5 jam jugak sampai , sebab dengan jemmed nyer dan sebagainya . Alhamdulillah idak la jem cuma lambat lah nak sampai , Yang paling penting kami naik kancil je , Haaaa nampak x kebolehan kancil maklong suami emma ? hahahaks !
En suami Dan Anak buah & Ciko

Ciko bulu dah macam ape dah duduk dalam box
Jumpa kucing ni , bulu dye sangat cantik , 


Berhenti di RNR mana ek lupe dah bagi ciko makan , terjumpa lak kucing ni , memang comel , ciko siap pandang kerek dari jauh kih3 . Sebab bagi makanan ciko kat dye .. kih3 .. Ciko ciko , kalau la papa nak cari lagi 1 kucing rasanya berebut nak makan . huhuh kalau bagi makan pun nak kene kite duduk sebelah dye .. Tsk Tsk , kalau mama ade anak pulak jangan main cakar2 ngan anak mama sudah hehehe :p kalau lah ciko boleh baca entry ni , kah3 , sah giler kejap kih3

1 bakul ni siap semua barang2 keperluan untuk makeup :) 


Suami isteri punya barang , baju , seluar semua lah 
TQ kak long bagi hadiah kerongsang :)

Alhamdulillah sampai je kampung opah suami , makanan dah pun dimasak tinggal tunggu waktu berbuka je , so jom pergi ke next Story lak nak ?

Ini mungkin 10 Perkara Paling GEMPAK Tentang Musim Raya Setiap Tahun, Terutamanya #5! ----------->>>>>> LINK

Terima kasih dengar aku berceloteh :p

2 comments:

  1. seronok dapat raya ramai-ramai kan...hihihi...selalunya dalam kereta mama sally mmg ada makanan kucing.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a seronok mama Sally , Heheheh , kite ade tapi ciko memang xnk makan , husband kata dye pening kot hehehhe .. si ciko mengada ke ape xtahu la kite . Ngeeee

      Delete