LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Monday, 1 June 2015

Tips simpan duit secara "Beregu"

Penulis : emma diana Masa : Monday, June 01, 2015 Comments : 0 Labels :
Tips simpan duit secara "Beregu"
===========================
Ok macam ni caranya.

1) Sediakan 3 benda:

Pen, Kalender,Balang Kosong.


2) Main O-som dengan husband @ wife.
Pilih korang nak nombor genap @ ganjil.
3) Katakan Suami nombor ganjil, isteri nombor genap:
Pada 1hb setiap bulan, suami masukkan RM1 ke dalam balang, dan tick-kan pada 1hb di kalendar.
Pada keesokan harinya, 2hb isteri korang masukkan RM2 ke dalam balang dan tick-kan pada 2hb kat kalendar.
Dan buat benda yang sama pada hari seterusnya.
3hb masukkan RM3, 4hb masukkan RM4, 5hb masukkan RM5 dan seterusnya.
Camtu.
Senang cerita, korang masukkan duit dalam balang rempeyek tu dengan jumlah yang sama macam tarikh hari tersebut.

As simple as that.

Dan setiap hujung bulan,
Ini hasilnya....jeng...jeng..jeng...

Gambar sumber google 

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26+27+28+29+30 = RM465!

Best kan?

Tapi ade yang komen pulak tentang menabung dengan cara mudah 

Rasanya patut buat terbalik kot sebab selalu nya orang dah ujung2 bulan ni da kering..so kalu yang gaji cukup2 makan rasanya nak kumpul 20-31 tuk hari yg ke 20-31 hari tu rasa nya x dpt nk penuhi betul x ?
kalau macam tu just terbalikkan date , contoh sebulan 30 hari . 1hb tu gantikan dengan rm30 tanda pada kalender dan tulis kecik bahagian atas RM30 atau 30 je , then seterusnya , mudah kan ??
Emma baru buat bulan lepas dengan cara terbalikkan amount besar ke kecil :) 

kalau korang ade tips menabung yang paling owsome jom share dengan emma

PS : terima kasih sudi membaca :) 

No comments:

Post a Comment