LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Sunday, 14 June 2015

#OhMyBudget - Kemahuan vs Keperluan

Penulis : emma diana Masa : Sunday, June 14, 2015 Comments : 0 Labels :

[BARU] 


Program Ajak & Shahrol yang dinantikan ramai dah mula Isnin ni. Jangan lepaskan!

Pelawak tanah air, Ajak & Shahrol nak bagi korang tips save duit? Tak caya, tengok ni!

Dah ready nak ubah status kewangan korang selama-lamanya? Oh My Budget start minggu ni!


Info Host

Sharul Shiro
Seorang yang selalu tak cukup duit kerana pengaruh rakan sebaya. Gaji boleh tahan tapi tiap bulan tak ada simpanan akibat boros dan berbelanja tanpa perancangan.
Ajak Shiro
Kawan serumah Sharul yang bergaji sama dengannya, tapi boleh hidup selesa kerana pandai menabung dan berbelanja secara terancang




Info Program

Sebuah rancangan tips panduan kewangan yang disajikan secara komedi oleh Shiro. Pelbagai gelagat dan telatah komedi tak kering gusi dari Shiro dipaparkan sambil penonton mempelajari tips panduan kewangan yang mudah. Formula yang jelas dan tips mudah dikongsi oleh Shiro dalam melalui kehidupan seharian mereka dan menerapkan budaya menyimpan dan berbelanja secara terancang adalah satu perkara yang bagus. Antara tips yang dikongsi adalah tips menyimpan, tips membeli kereta pertama, tips membeli rumah pertama, tips pelaburan sehingga tips untuk persaraan dan lain-lain.

No comments:

Post a Comment