LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Wednesday, 24 June 2015

Letak Gambar Atau share link GiveAway di Di sidebar blog korang

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, June 24, 2015 Comments : 2 Labels :
Pagi ni terbaca pulak komen kat blog aku ni , ade yang mintak buat tutorial , hahahha dengan baik hati nyer aku share . Act tak pernah pun aku buat entry tutorial kat blog aku ni , heheh hari ni terrajin , dengan bangga nya create sendiri tnpa copay ayat blogger lain .

Soalan kawan kite Cik AinAthirah Anuar
Ni cara emma masukkan gambar kat blog bahagian sidebar blog emma ikut step ye , mana yang tak tau boleh tanya yang faham nasib la , lagi pun sume follower emma blog kemas dan cantik :)

Okay step 1 , korang pergi Dashbord . dan pilih LayOut



Step Kedua , pilih Add a Gadget



Step ke tiga korang cari - Image ( nampak button ( + ) klik .



Step Empat - korang masukkan Title , Caption , Web ( link ) GA ke Promote blog kawan ke , xkesah

Jangan lupa save n publish k ? ( View Blog )



Step Lima - Done


Dah dapat ?  Menjadi x ?  kalau menjadi meh komen bawah :) 


2 comments:

  1. as slm.nk tnya pasal exchange link tu..camne nk buat n letak do blog kita juga ye? very nice!

    tq in advanced!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Req kat sini ya :)

      http://www.blenza.com/linkies/

      Delete