Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Thursday, 11 June 2015

DIRI SERING DIGANGGU DENGAN PERASAAN TAKUT - TRUE STORY -

Penulis : emma diana Masa : Thursday, June 11, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua . 

Emma nak share sikit tentang MIMPI . emma sejak kebelakangan ni selalu sangat diganggu ketika tidur , entah tak tahu kenapa , perasaan takut tu sentiasa ada , kat rumah selalu sorang bertemankan kucing ( ciko ) . then bila emma sorang je kat rumah , perasaan takut menghantui diri , emma penah layan ceita BAGUNAN sorang2 kat pc , layan online la , then emma rase terbawak bawak sampai sekarang perasaan tu , hmmm 

Kata orang kalau kite sentiasa takut je , ada sihir mengahampiri kite , emma dalam keadaan kotor ni ( haid ) hanya mampu berdoa je , selawat dan baca ayat2 suci pendinding diri , 2 malam lepas sewaktu emma tengok tv , selalu nya okay je , xde ape2 sbb ade la bunyi2 tv yang boleh hilangkan rasa takut ni . Suddenly ada bisikan kat telinga , Urmm , terfikir sejenak , emma rasa ciko dalam sangkar , kenapa rasa mcm ciko y dtg berbisik kat telinga , ciko jenis yang suka berbisik kat telingan , bukan bisik , mybe dye cium2 telinga emma , tapi malam tu TAK !  sebab ciko dalam sangkar . jam tepat kol 10 malam emma terus letak dalam sangkar , hurmm kehairanan jugak ketika tu .

Sebenarnya emma pernah la dari dulu lagi sering terdengar orang sebut nma emma . lagi lagi waktu sekolah menengah berASRAMA penuh , dalam kelas ada yang menyebut nama 'Emma' dari belakang , kedudukan dalam kelas pulak emma memang duduk belakang . terus pandang belankang , nothing ! tak de ape pun , perkara yang sebegitu memang emma ingat sampai sekarang , sebab ianya kesan y kuat buat emma , 

2bulan lepas . 8minggu malam sebelum ni jugak , ketika emma tidur badan emma dicuit . hurmm kalau tidu dalam perasaan takut mesti ada bende kacau emma , ketika itu suami emma ada sebelah , mybe dye tidur membelankangi emma , terus emma cakap pada husb sambil menangis , ' please tidur pandang b , b takut ' sampai sekarang husb tak pernah tidur membelakangi emma . 

Emma jugak sering juga tidur menangis dalam mimpi , mungkin korang pun pernah rasa . tipu kalau x pernah rasa . malam tadi mimpi dalam mimpi tu emma kecewa dan menangis , tersedar sedar je , emma betul betul nangis , teresak esak , sedu sedan berbaur perasaan yang teramat sakit hati terasa sedak dihati emma ni , kalau fikirkan balik sampai sekarang terasa sakit hatinya tu , terlalu senak . tanpa suami disisi , hurmm perasaan takut menghantui , perasaan sedih , macam macam perasaan , 

Emma pernah berubat , tapi emma xtaw kenapa bila berubat je emma okay , bila balik kat rumah balik emma tak okay . hmmm 

korang apa patut emma buat ?? Emma cuba dekatkan diri pada allah tapi terlalu bnyak halangan , MALAS lah , kadang sampai waktu solat emma boleh tak sedar waktu solat dah habis , emma rasa mcm ada something kat badan emma , bila hati ni tergerak nak berubat di perubatan islam , perasaan takut tu dtg . hurmm 

Harap ceria emma ni tak membebankan korang yang membaca . just share my part yang rasanya perlu emma share . 

Maklumlah mak ayah jauh , adik beradik jauh , kadang tak tau nak bercerita dengan siapa , suami waktu subuh je ade , pagi peri kerja balik , 

kalau korang ade suggestion please komen , xpun private email dengan emma ye :) 

Terima kasih sudi membaca :) 

No comments:

Post a Comment

Exchange Link?