Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Sunday, 31 May 2015

Selamat datang bulan June 2015

Penulis : emma diana Masa : Sunday, May 31, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum 

Selamat pagi semua , rasanya dah lama tak membebel kat blog ni , asyik selalu upload pic shoot perantin je kan ? mesti ade yang bosan datang blog emma ni , sunyi , warna pun mood tenang je , Eh tenang ke ? :p

Hmm Dibulan june 2015 ni korang ade azam x ? macam aku ?? hahah Ehh bulan2 lepas xde azam ttbe nak bulan ni buat azam lak .. nmpak tak poyo kat situ ?? Nope lah korang puasa kan ade lagi 16hari , nak menjelang ramadhan almubarak , so kite kene lah berazam habiskan ganti puase yang pernah tinggal dulu , kalau dah abis puasa lagi , puasa tu kan 1 ibadah ,. emma suke puasa before ramadhan sebab nak ajar sikit hati ni bersabar , heheh

Pada yang puasa selamat berpuasa ganti :) Isnin khamis hari afdhal ganti puasa kan ?? so ape lagi ?? beb lagi beberapa hari jelagi nak puase , tpi korang tak prepair ape2 kan ?? baju raya bukan main lagi dah beli awal2 kan korang hehehe , Emma xde prepairation untuk raya pun , biase2 je tahun ni , dan dari tahun2 yang dulu pun , :) 

yang penting bersama keluarga tercinta dan suami tercinta :) nak belanja 1 gambar ! boleh x ?


QAUSAR + NANA [ SANDING ]

Penulis : emma diana Masa : Sunday, May 31, 2015 Comments : 0 Labels :










Monday, 25 May 2015

Gift from blogger Khaty Aiman

Penulis : emma diana Masa : Monday, May 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum 

semalam emma terima gift from blogger Khaty Aiman..

alhamdulillah . Terima kasih sudi beri hadiah ini :)

BACA : LINK 

Siap ade nama ciko

Hahhaha buli ciko ! real bulu ciko !


ciko mengade , suke sangat selfie mcm tu xtaw kenapa ! alahai kucing jantan ku !





Okay masa untuk selfpiak dengan gift kite :p




Last pose . jangan rindu ciko :)

Bila Hati Telah Hitam

Penulis : emma diana Masa : Monday, May 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Bila hati telah hitam...

Manusia kehilangan arah Pegangan semakin hilang Kepercayaan kian luntur Kebaikan disalah erti Kebenaran akan lenyap Kepalsuan menjadi bukti Hasad merantai diri Dengki menyala di hati Bila hati telah hitam Manusia kian rosak Perasaan menguasai fikiran Yang haram menjadi halal Yang nyata menjadi sirna Jiwa sering tertekan Ketenangan tiada lagi Fitnah dan dusta menjadi mainan Bila hati telah hitam... Dunia memuntahkan kebosanan Hidayat Allah semakin menjauh Dari sekumpulan manusia Yang menagih kebenaran Bila Hati telah hitam... Keimanan kian tandus Kejujuran akan hilang Kejahatan beraja di hati Kepincangan menguasai diri Akhirnya... Manusia mati dalam kelalaian Tanpa keinsafan Tanpa keampunan!


Nukilan,

-CT Nurza-

*Diterbitkan di Radio IKIMFM dalam segmen "Nukilan" jam 10:43mlm tanggal 27 Okt 2008. *Puisi ini telah pun dimuatkan dalam "Buku Antologi Puisi" penulis-penulis Pahang berjudul "Kampung Pagi" yang diselenggarakan oleh En. Roslan Madun. Terima kasih abg Lan kerana memilih puisi ini...ia sangat bermakna bagi saya kerana sewaktu puisi ini terhasil sekitar tahun 1998, saya masih lagi bertugas di salah sebuah Farmasi di Shah Alam sebagai Pembantu Eksekutif Akaun dan puisi ini terhasil secara spontan apabila melihatkan sikap-sikap manusia di depan mata yang sanggup melakukan apa sahaja demi kuasa dan wang.

dipetik dari blogger kak CT Nurza

Sunday, 24 May 2015

SALES COKLATE CADBURY 70%

Penulis : emma diana Masa : Sunday, May 24, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua ! 

keyboard pc ni dah terpanggil panggil untuk update new entry la korang , 
Nak share cerita minggu lepas . cadbury ade buat sale kaw kaw punya ..

JOM ISI TABUNG EMMA : Ikhlas ciked :)

Mcd : Picit Sini
Mcd : Tekan Sini
Nak menang : Berus Gigi Gold
Telur planta : Kelik sini
Adik Adik: Cubit Sini
Adik Adik : Ketuk sini
Adik Adik : Kejar Sini

SALES COKLATE CADBURY 70%  di Houbour Place klang . 
Pada minggu lepas , Maaf today baru nak update , sebab sabtu ahad busy wookk . 
kesian pada siapa yang terlepas tu .





banyak lagi yang murah2 , tak sempat nak snap , takut berebut dek orang , Hehehe. padahal bnyak giler kot , nampak x sikap tamak tu ? hehehhe

so hasil nya !


Resit emma dalam seluar basah kene hujan , hahahha . TOTAL semua RM115 sahaja .. serius puas hati . makan puas puas smpai kenyang , xmakan nasi pun xpe , hehehhe

Terima kasih sudi baca :) 

Wednesday, 20 May 2015

Tunggu Dulu Cinta

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, May 20, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,


Tunggu Dulu Cinta

ANDAI CINTA SEMUDAH ABC ,
TAKKAN ADA YANG MERANA KERANA CINTA ..

Original picture from emma :)

Emma tak pandai nak menulis novel atau mengarang ayat2 cintan , 
Tapi kalau baca novel emma no 1 kat dalam rumah , no 2 TV, no 3 makan , eh eh eh ! heheheh

Okay minggu lepas Sabtu , emma dating dengan en suami , hehehe En suami dah merisik ajak jalan jalan kat jusco asalnya nak makan KFC ngan tengok movie , tapi tengok movie di batalkan , 

so jalan jalan jusco cari barang keperluan rumah , dah beli itu ini , untuk barang ciko sekali alkisahnya , then pengakhir perjalanan nak keluar jusco ternampak 1 kedai buku , 

Apa lagi nak cari buku AMRAN FANS tak dapat jadinya cari la novel . emma tertarik dengan 2 novel , tapi beli 1 novel je , kirenyer novel ni en suami yang belikan :) 

ikutkan ni pertama kali suami belikan novel untuk emma :p
walaupun tau hobi bini dye :p ape bolh buat kan ! heheheh

So nak review sikit ! 

dah jatuh cinta dengan novel ni

Baik korang beli cepat .. nah sinopsis ..

BACA : Kamal Noah... luarannya cukup sempurna. Lelaki macho, punya six-pack, hot dan seksi. Tapi, sayang... hatinya dingin macam ais. Mengalahkan Elsa dalam filem Frozen. Harapkan muka saja kacak, tapi hati kering. Ego sekeras Iron Man. Bila buat keputusan, ikut suka hati dia saja. 

Nuraivy Sofea... gadis manis yang paling afdal jadi calon isteri. Bakal pak mertua memang sudah lama berkenan! Dia cukup serba-serbi, tapi agak sensitif dan clumsy! Kelembutan dan kesabaran Aivy, ada kalanya keterlaluan. Suka sangat mengalah sehingga selalu kena buli.

Janji mereka, mahu bercinta setelah sah akad dan nikah. Tapi apakan daya, rumah tangga mereka mula bergoncang dek sejarah silam. Di hati Kamal terus berbisik nama Suraya. Di hati Aivy pula, terpahat nama Khairy. Bila wujud orang ketiga... isteri mana tak cemburu? Suami mana tak tercabar?

Waktu lunch je layan , balik rumah berejam2 layan , 
dah abis pun repeat balik baca .. 
Saya bagi 5 LOVE  ..

Share Art Adik

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, May 20, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , 

Hai semua , saje nak share art adik .. xtaw ape nak update . 
meh ramai ramai follow ig dye if berminat nak melihat art dye 


Acrylic painting : canvas .
Colour : fabric dye (D'ARTE)
saiz : 12''x16''
Series : AAW12
Pm jika berminat .
Whatsapp : 014-626 1695 



AKU YANG DULU BUKAN LAH YANG SEKARANG ,
DULU KURUNS SEKARANG DAH GEMUK :P

Meja untuk dye melukis ,

Hasil lukisan adik

Budak art je y taw . so dye lukis ape ni ek ???


Act lukisan ni nak di jual , dia sedang cari buyer

Adik Saya , follow Ig baru kenal dia :)

Salah 1 art artis kumpulan the beatles:)

Kasut aku tu hitam putih tu :)


selain melukis ade hasil kerje dia yang lain , nak taw ? tunggu next entry ,. Sorry Adik emm bukan kaki blogger macam kite2 ni heheheh . katanya nak buat akaun blog susah , ( padahal senang )

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, May 20, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

Friday, 15 May 2015

Selamat Hari Ibu & Guru Buat Mama

Penulis : emma diana Masa : Friday, May 15, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua .

Selamat hari guru sedunia . terutama buat mama , selamat hari ibu juga . Kakak tak ada apa yang nak di buat selebrate macam kawan2 lain , macam ibu2 yang lain , hanya bekalan doa sahaja kakak mampu . tak lupa juga buat ibu mertua ku yang sporting :) Terima kasih kepadamu IBU atas segala yang telah engkau berikan kepada ku..Terima kasih segalanya..

kami sayang mak !

Doa untuk Ibu... 

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani Ya ALLAH Ya TUHAN ku Rendahkan lah suara ku, perindahkanlah ucapan ku dan lembutkan lah hati ku untuk IBU ku Berilah beliau balasan yang sebaik-baiknya atas didikannya padaku... Peliharankanlah beliau  sebagaimana beliau memeliharaku... 

Ya ALLAH Ya TUHAN ku Ampunilah segala dosa-dosanya dan kasihanilah dirinya sebagaimana beliau mengasihani diriku sejak kecil.. Panjangkanlah usianya, murahkanlah rezekinya dan berilah keberkatan dunia dan akhirat dalam kehidupan kami sekeluarga... Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung dan Engkaulah Yang Maha Pengasih diantara pengasih.. 

Amin..

Selamat Hari guru Mama !

Terima kasih kerana mengajar kami tentang adab 
dan ilmu sehingga kami menjadi orang yang berguna . 

Biar penat berdiri,
jangan penat memberi.

Biar lelah terduduk,
jangan lelah membentuk.

Biar penat bercakap,
janganpenat berharap.


Kenapa kejap panggil mama kejap panggil mak ? 

panggilan dalam rumah adik2 sume lain2 panggilan , 

Abang je yang panggil umi :)
Aku & adik2 yang lain : panggil mak , mak . kadang2 mama
Adik bongsu : panggil mama .

SALAH 1 PEMENANG SEGMEN KUCING SAYA HEBAT

Penulis : emma diana Masa : Friday, May 15, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua , 

Today rasanya macam macam idea datang kat minda ni , nak share life emma , share itu share ini , tapi pagi ni pembuka entry untuk harini juga , emma nak share yang emma salah seorang pemenang join SEGMEN KUCING SAYA HEBAT.. walaupun sebenarnya emma terlambat 1 hari join segmen ni , Act tak perasan date due tu huhuh..

Nah share ciked muka ciko
ni waktu ciko dalam sangakar , dia kan buat muka sedih
sebab xsuke dduk dalam sangkar , tu yang membuatkan kite makin sayang dia !

Alhamdulillah , kisah CIKO yang emma share untuk segmen ni dapat menambat hati para juri . kisah ciko bukan rekaan , kisah ciko adalah benar dan yang ikhlas dari jemari ku menaip menduduki tempat pertama , walaupun ciko tengah sarat sakit kat rumah , Kaki patah depan belakang belah kanan angkara jatuh dari tingkat 3 . tapi ini juga rezeki ciko . 
Alhamdulillah , Mama ngan papa sayang ciko ..

Copy pasta gambar dari tuan tanah blog cik Ayuni

Link join Segmen : SEGMEN KUCING SAYA HEBAT

Link review from owner segmen KUCING SAYA HEBAT : REVIEW blog about CIKO
Link Keputusan pemenang : Keputusan Pemenang Segmen "Kucing Saya Hebat!"

TQ pada juri2 yang baik hati :-



tak sabar nak dapat kucing pusheen tu :)

Alhamdulillah , makanan ciko kat rumah tahan 1 bulan lebih ,
 yang kita dapat ni boleh tahan 1 bulan lebih ;lagi , saving baget bulan ni , tq bagi ciko hadiah :)

Thursday, 14 May 2015

BAWAL SATIN YUHANIS MURAH !

Penulis : emma diana Masa : Thursday, May 14, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum !

Emma review pada yang minat sangat dengan BAWAL SATIN YUHANIS . korang sume mesti tau kan bawal satin yang macam mana ? Tengok hati perempuan slot akasia TV3 ?? Aku tak tengok
tapi minat ngan hero ngan heroin dye je :p


Gambar sumber google

Gambar sumber google

Cantik bukan ???

Emma Ada jual 18 helai BAWAL SATIN YUHANIS yang berlainan warna , macam yang emma pakai ni . nah emma belanja 1 pic jap , selesa di pakai , jenis kain terletak . 

Chocolate grey Bwal Satin Yuhanis


Sekarang ni memang trending dengan BAWAL YUHANIS. Pergi la ke mana pun mesti nampak ramai sangat kakak2 adik2 makcik2 bertanya "Ada jual tak tudung bawal YUHANIS". Punya hebat penangan si cantik Mia Ahmad tu kan.

Emma Diana ada jual ni Bawal Yuhanis. Material terbaik punya sebab bukan satin yang licin bila ditiup angin terus kelepek bergelombang micro dekat kepala yg korang selalu pakai tu. 



Sebab nya Bawal Yuhanis dari Emma_projecthouse adalah seperti berikut :

✔ Material daripada 'Cotton Chiffon' berkualiti tinggi
✔ Satu saiz muat untuk semua
✔ Bidang 50'
✔ Labuh menutupi paras dada
✔ Terdapat pelbagai variasi warna
✔ Sesuai di gayakan untuk semua majlis mahupun bersantai




ADA 18 HELAI BERLAINAN WARNA ! 


Harga RM25 [ Tidak Termasuk Postage ]

Nak beli 2helai ? 6 helai ? 10 helai ? Halaaahhh tu kire borong , ha mai terus contac emma :) 

Ada yg tanya kenapa tak jual RM10?

Ini jawapan kami : Anda boleh bandingkan material daripada Emma_project berbeza dgn Bawal Yuhanis di pasaran. :) Confirm Puas Hati!




Haaaa cantik ke tidak ? cantik bukan ? kalau korang nak order boleh cepat2 contac emma ye ? emma masuk stock tak banyak , sebab nak try market kat facebook emma , alhamdulillah , order memberangsangkan , Alhamdulillah :) 

Whataps Emma Diana 01138843062..
Inbox terus pun xpe kat FACEBOOK emma , senang berurusan .



Exchange Link?