LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Friday, 17 April 2015

SIMPAN ATAU BUAT MODAL BISNES ?

Penulis : emma diana Masa : Friday, April 17, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum korang ,

Emma tengah runsing , ni .. Nak mintak pendapat korang yang emma sayang wahai kawan kawan blogger ku ..

Emma dalam keadaan keliru dan dilema Help me !


Emma baru je jual Iphone 5 emma , dengan harga RM1000.00 dengan hajat nak ganti handphone baru ( IPHONE JUGAK ) , okay masalah emma sekarang , emma nak majukan bisnes azanis dengan bermodalkan RM350.00 patut x emma simpan dulu RM1000.00 tu atau emma gunakan sedikit duit dari RM1000.00 tu untuk modal buat biz ?

Seharusnya buat biz ni ade keuntungan , dan emma ade dapat pulangan 1kali ganda dengan harga y emma kluarkan , means RM350 emma kluarkan dapat product jual dan dapat balik 350 setiap product berharga RM70 kalau di jual . means emma dapat pulangan RM700.00 . kan , kire nyer emma tak rugi kan ? insyaAllah sampai hujung bulan ni je Act nak tunggu beli hp baru . then biz jangan seperti biasa .

So emma dapat jugak la beli hp kalau emma keluarkan duit sikit dari RM1000.00 tu kan ? campur ngan gaji hasil kerje full time ni lagi ? betul x ?

huhuhh , saje luah , kalau korang nak komen sedikit masalah y emma hadapi ni pun emma x kesah , minx pendapat kawan kawan , kalau tak paham entry ni abaikan :) hheheheh

PS :  kalau y tak perasan harga sebenar azanis tu xpe heheh , kalau perasan emma tetap jual azanis rm70 tapi xde la kejam , insyaallah korang beli lebih dapat free gift from emma :)

No comments:

Post a Comment