Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Tuesday, 31 March 2015

Sebalik Cinta

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, March 31, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum , selamat pagi 

Aiyh Awal April ni , trending betul tentang GST , tapi xpe la , 
Meh kire reda kan sedikit keadaan kite , meh baca puisi emma ni , Ecehh puisi ..

Layaaannn..



Cinta itu Kejujuran kerana Cinta tidak pernah memaksa.
Cinta itu murni kerana Cinta memerlukan ketulusan hati.
Cinta itu kekuatan kerana cinta memerlukan ketabahan.
Cinta itu kesabaran kerana cinta menguji keimanan.
Cinta itu keredhaan kerana cinta pemberian Tuhan.
Cinta itu kemaafan kerana cinta sangat sensitif.
Cinta itu kesetiaan kerana cinta hanya pada yang satu.
Cinta itu persahabatan kerana cinta asasnya kepercayaan.
Cinta itu inspirasi kerana cinta membina kekuatan.
Cinta milik Allah SWT.

Allah memberikan cinta kepada hamba Nya untuk diberikan pula kepada hamba Nya yg lain, Mintalah hanya drpd Allah..

Wordless Wednesday

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, March 31, 2015 Comments : 0 Labels :




Bukan harta, status atau keturunan Emotikon heart

Selamat hari lahir Muhammad Akif Yusuf

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, March 31, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum , 

Hai semua ..

Sebenarnya tarikh lahir akif semalam , 31.03.2015

Selamat hari lahir buat anak buah ku only yang aku rapat yang ke 2tahun

Mama emma doakan Akif jadi anak yang baik dan soleh hendaknya .. Dengar kata ibu ngan ayah .
jangan nakal nakal , Dan semoga panjang umur 

Ecehh aku punya la buat entry untuk wish birthday dia je , kalau dah besar baca entry mama emma ni ye .. Mama emma sayang akif , lebih dri anggap sebagai anak buah . 




JOB : PARTY BIRTHDAY RUBY

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, March 31, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , 

Harini emma berbesar hati nak share job emma ahad lepas , 29.03.2015
Walaupun dah lama tak update blog' bape hari je pun :) , tapi emma tetap ingt korang semua :) 

i love kawan maya ku.. Muah ciked

Alhamdulillah semua berjalan lancar semalam , PARTY BIRTHDAY RUBY

Nak cerita sedikit pengalaman yang emma dapat semalam , walaupun dah bnyak kali jadi official photographer dikhalayak ramai di wedding wedding event sebelum ni , sume majlis kat kampung emma je , 
' Saya photographer Kampung je ' Ecehhwaahh ..

Tapi ni pertama kali , kire pengalaman emma untuk kali ni jadi juru gambar di kedai makan [ Gerai Terbuka ] shah alam. Weh, mase pergi tu dah mengucap bnyak kali , nebes dye tak hingat hahahhaksss. 

Mase sampai sana emma saje usyar kawasan , nmpak 1 group lelaki , semua pakai baju hitam , aku dah segan silu maksud aku kat sini aku takot geng2 photographer pengantin outdoor ke ape ke kan , sbb kan hari ahad , mustahil kat s.alam tu xde shoot , berlambak pengantin wehh .. huhuhuh

Walaupun jantung berdegup laju , emma gagahkan jua niat dihati , hajat di hati , tugasan yang perlu dilaksanakan , sumber rezeki sampingan aku .

Korang rase nak tengok tak hasil kerje emma ? Any complaint pergi kat comment bawah tu ye ? 

setiap gambar yang emma masukkan dalam memory camera ni adalah kenangan , kenangan tak akan ada di masa masa yang datang ..

Suami sempat pesan mase nak turun kereta,
' buat yang terbaik dari yang baik :) '


PARTY BIRTHDAY RUBY

TEMA : PURPLE MIX 
LOKASI : RESTORAN KEDAI KOPI , SHAH ALAM
TARIKH & MASA : 29 MARCH 2015

PHOTOGRAPHER : EMMA DIANA
EDITOR : EMMA DIANA

Birthday Girl - Ruby -





Ketiban rakan rakan Ruby [ This moment penting , mesti kene ambil ]





Birthday Girl yang sporting . Muka selalu ade senyum















Mereka ni jenis sporting yang lain macam , i loikee , senang keje aku :)



Candid shoot paling mereka suke :)

kakak ni cantik , Anak dia pun cantik , Aku tak habis habis puji dye , heheh 




Love your face babe


Kek Birthday , dalam pelangi kek :)





Rakan rakan Ruby



Sewaktu nyanyian Selamat hari jadi , yeeaaayyy :)


Act Ade gambar yang goyang ni , huhuh Korang dah nmpak kan kesalahan aku pada gambar tu heheheh ,
Emma berusaha lagi !! Jyeeaaahhh !! Alhamdulillah Rezki saya untuk project ini :)

Alhamdulillah , feedback kawan kawan cust emma beri komen positif . Alhamdulillah..
Semua kawan kawan cust periang , jenis yang suke lensa , jenis yang suke interframe senang keje emma :)

Btw , gambar emma burn DVD je :) nak tengok feedback custemor ? tunggu nanti emma update k ? 

Eh korang sape yang berminat nak emma jadi juru gambar korang ?
Tak susah pun , hubungi kat no ni , cari emma kat laman sesawang ni , 
Detail bawah ni :-

WhatsApp : 0193438328
Wechat : cikecikebombom
Facebook : Emma Diana
Instagram : Emma_Dianamazlan


Antara Service :-
  • Wedding
  • Engagement
  • Party
  • Kenduri kesyukuran
  • Kenduri cukur jambul
  • Modelling
  • Moment Family
  • Moment Couple
  • All About Pre-Wedding & Engagement
  • Shoot for you potforlio
  • And All Abou event

Terima kasih sudi membaca sudi jengah sudi melihat , sudi komen , sudi segala galanya ..


Monday, 30 March 2015

28 Fakta Menarik Tentang Menara Eiffel

Penulis : emma diana Masa : Monday, March 30, 2015 Comments : 0 Labels :

Assalamualikum semua , 
hai sihat ?? hari ni masuk office bukak google nmpak ni .. jum baca fakta kat bawah ni 



- 28 Fakta Menarik Tentang Menara Eiffel


1) Menara Eiffel diambil dari nama arsiteknya, insinyur Alexandre Gustave Eiffel.
2) Menara Eiffel adalah bangunan tertinggi di Paris.
3) Ketinggian Menara Eiffel (termasuk antena dengan tinggi 24 m /79 ft) adalah 324 m.
4) Ketinggian Menara Eiffel setara dengan 81 tingkat di gedung konvensional.
5) Pekerjaan konstruksi Menara Eiffel dimulai pada tanggal 26 Januari 1887 dan selesai pada tanggal 31 Maret 1889.
6) Sampai tahun 1930, Menara Eiffel adalah bangunan tertinggi di dunia.
7) Struktur besi Menara Eiffel berbobot 7.300 ton, sementara keseluruhan struktur, termasuk bagian non-logam lainnya, beratnya sekitar 10.100 ton.
8) Lima puluh insinyur dan desainer menghasilkan 5.300 gambar, dan lebih dari 100 pekerja yang dibangun lebih dari 18.000 bagian yang berbeda dari menara di bengkel.
9) Menara Eiffel diresmikan pada tanggal 31 Maret 1889.
10) 2.500.000 paku keling dan 18.038 bagian besi membentuk Menara Eiffel.

11) Pada tahun 1889, biaya pembangunan Menara Eiffel adalah sekitar 7,799,401.31 franc emas Prancis.
12) Empat pilar Menara Eiffel berdiri di sebuah alun-alun yang berukuran 125 meter di setiap sisi.
13) Lantai 1 Menara Eiffel berdiri pada ketinggian 57 m, sedangkan lantai 2 dan 3 tingginya masing-masing adalah 115 m dan 276 m.
14) Angin kencang dapat menggoyangkan Menara Eiffel. Selama badai 1999, bergerak sekitar 13 cm dari posisi awalnya.
15) Menara Eiffel adalah tempat percobaan pertama radiophonic di Perancis dan juga memainkan peran penting dalam lahirnya televisi Perancis.
16) Menara Eiffel adalah tempat bagi puluhan antena, segala macam, termasuk tiang televisi yang tingginya 324 meter.
17) Le Figaro mendirikan sebuah percetakan di lantai dua dari Menara Eiffel tahun 1889. Hingga saat ini, kertas ini diterbitkan di situs dan pengunjung yang membelinya dapat memiliki nama mereka tertulis di salinan mereka.
18) Menara Eiffel yang dicat setiap 7 tahun. Termasuk di dalamnya warna coklat.
19) Lukisan-19 dari Menara Eiffel dijadwalkan akan dimulai pada musim gugur 2008
20) Sekitar 60 ton cat dan jangka waktu 15 sampai 18 bulan diperlukan untuk melukis Menara Eiffel.
21) Pada hari yang cerah, kita bisa melihat hingga 42 mil jauhnya, dari atas Menara Eiffel.
22) Dasar Menara Eiffel yang tersebar di area seluas 100 meter persegi.
23) Menara Eiffel ini terbuka 365 hari setahun.
24) 4 ton lap debu & kain pembersih, 10.000 cairan pembersih, 400 liter deterjen dan 25.000 kantong sampah diperlukan untuk membersihkan Menara Eiffel.
25) Menara Eiffel memiliki dua restoran, pada platform pertama dan kedua, dinamakan Altitude dan Jules Verne.
26) Sampai tahun 2003, lebih dari 200 juta orang telah mengunjungi Menara Eiffel, sejak awal peresmiannya.
27) Menara Eiffel awalnya dimaksudkan untuk dibongkar dan dijual 20 tahun setelah pembangunannya, namun hal ini tidak pernah terjadi.
28) Sisi Eiffel Tower, persis di bawah platform pertama, telah ditempel dengan nama dari 72 ilmuwan Perancis terkemuka dan tokoh terkenal.
korang pernah ke Menara Eiffel?? komen la sikit kat bawah .. :) 

Wednesday, 25 March 2015

Petua Menghilangkan Parut 10 Kali Lebih Cepat Dan Berkesan

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, March 25, 2015 Comments : 0 Labels :

Petua Menghilangkan Parut 10 Kali Lebih Cepat Dan Berkesan


Petua Menghilangkan Parut 10 Kali Lebih Cepat Dan Berkesan | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca sekalian. Lama rasanya admin dah tak update blog ni. Dah bersawang dah nampaknya. Bukan apa, banyak hal dan masalah yang perlu diselesaikan.

Hari ni Dr Fuh nak kongsikan satu petua menghilankan parut 10 kali lebih cepat dan berkesan dari biasa. Petua ni sememangnya terbukti berkesan dimana boleh kata 99% yang mengamalkan petua ni memberi feedback yang sangat positif!
Petua ni sangat mudah dan amat berkesan. Modal pon tak tinggi. Petuanya, cuma guna produk yang sangat panas di pasaran ketika ini kerana keberkesanannya yang sangat pantas dan efektif! (RUJUK TESTIMONI BERGAMBAR diakhir artikel ini).

Produk yang dimaksudkan adalah Azanis Scar Serum. Produk ini dengan sewenang-wenangnya telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - NOT150301588Kkerana kandungan bahan ini 100% dari bahan semulajadi. Bahan utama adalah Tocopheryl Acetate (Vitamin E) dan selamat di gunakan. Anda boleh guna Azanis Scar Serum tanpa ragu-ragu!
Petua Menghilangkan Parut 10 Kali Lebih Cepat Dan Berkesan
Yang bestnya walaupun 10 tahun kesan parut yang ada pada kulit anda, dapat hilang dengan mudah. Hanya semudah sapu sahaja pada kesan parut baru atau lama dalam masa kurang dari 1 bulan anda boleh lihat kesan parut akan pudar. 99.9% pengguna berikan 5 BINTANG kepada Azanis Scar Serum selepas lihat kesan parut tegar hilang macam tak pernah ada parut.
azanis-scar-serum
Azanis Scar Serum Sangat Sesuai Untuk:
  • Segala jenis parut kekal pada tubuh badan
  • Selulit yang menjengkelkan
  • Parut bekas jerawat sama ada di muka atau di badan
  • Parut kemalangan
  • Parut suntikan BCG
  • Parut Chicken Pop (Demam Campak)
  • Parut bekas bedah (jahitan)
Yang paling best nak tau apa? JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN jika produk ini tidak memberi kesan positif kepada anda!! Bukan 50%, bukan 70%, bukan 90% TAPI 100% wang anda akan dikembalikan!!
Jadi apa tunggu lagi? kalau betul-betul berminat dan nak dapatkan dengan harga paling istimewa, cepat-cepat SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor  0193438328 SEKARANG!!

Untuk dapatkan harga DISKAUN paling istimewa:-

SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor 0193438328 SEKARANG!! 
SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor 0193438328 SEKARANG!!
SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor 0193438328 SEKARANG!!

Jangan lupa kongsikan Petua Menghilangkan Parut 10 Kali Lebih Cepat Dan Berkesan ini dengan kawan-kawan dan sedara mara :)

Testimoni pengguna Azanis Scar Serum:-


petua-parut-jerawat

petua-parut

parut-kemalangan

parut-jahit

hilangkan-selulit

parut-badan

Petua Menghilangkan Parut 10 Kali Lebih Cepat Dan Berkesan
Untuk dapatkan harga DISKAUN paling istimewa:

SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor 0193438328 SEKARANG!! 
SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor 0193438328 SEKARANG!!
SMS/WhatsApp kod kupon "SCAR10" ke nombor 0193438328 SEKARANG!!

Monday, 23 March 2015

Hadiah 1st GA

Penulis : emma diana Masa : Monday, March 23, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum 
Rakan rakan blogger yang emma sayang , 

Kehadiran entry tengahari ni emma nak inform sikit , emma tak pos lagi hadiah hadiah GA yang anjurkan dan emma janji kan , sebab banyak yang x emailkan detail lagi , 

Maaf juga sebab emma tamatkan awal , sebab emma ade hal hal yang nak kene pantau , lahi lagi bab keje , company sekarang memerlukan emma 'Serius kawan' Warranty part banyak tak dibayar oleh company Tuuutt, tu sebab tak on blog selalu , :) heheheh biase la belakang kite sekarang bos ade letak CCTV so emma kalau nk update entry ke nak jengah blog kejap pun emma bukak tab kecik je , hehehehhe ..

Okay , pada dik DENA awak emailkan detail awak dan awak menang hadiah ape ye ? hadiah akan di poskan 1 hb demi rakan rakan blogger , hehehhe yang topu pon sama :) Adil kan ? heheheh :) 

Sayang semua ..


Yoga + Oreo = ?

Penulis : emma diana Masa : Monday, March 23, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

hai semua , harini emma nak share sikit je tentang Yoga + Oreo = ? hahahha title suweet ! mesti ade yang tak taw kn ? Info ? klik je sini #PLAYWITHOREO KLIK SAYA degil tak nak klik ? tak nak kawan .. Sob Sob :p



Dalam laman web #PLAYWITHOREO ni ada beberapa application yang boleh korang klik , macam kat atas ni , ade 4 application .

1 : Enjoy it
2 : View it
3 : Play it
4 : watch it 


if korang nak tengok ragam manusia kat malaysia dan serata dunia yang kita tak taw , korang g klik Enjoy it . from instagram taw dia export gambar kawan2 kita :) hehhehe best , 

Haaa mana yang tengah free join la layan web ni jap , mana taw ngah stress ke ape kan ? klik la App Play it , haaaaa korang main la game puas2 , tak gitu ??

Tak nak cakap banyak korang g je kat laman web ni k ? KLIK SAYA

Sedapnya Oreo ni .. 




Exchange Link?