LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Friday, 6 February 2015

Ulam Dari Kampung

Penulis : emma diana Masa : Friday, February 06, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

hai semua :) Selamat tengahari , Saje nak mengimbau kembali kenangan selasa lepas balik kg 1 hari mase thaipusam day kan cuti mase tu , korang keje ke ? Ish Ish Ish Kesian , xpe2 ovetime double triple tu :)  Emma xde kg , kg pun kg suami jela . emma duduk klang je , sini xmcm kg lebih pada bandar . memang tak dapt rasa la kemeriahan kg , Kalau balik kg ade je bende yang mak mertua nak share tau Resepi baru lah , cara buah kuih la , tapi tak dan pulak nak ambil gambar bila lauk dh terhidang tu , memang tak Ingat abis , masakan orang negeri sembilan memang mengiurkan , lagi2 masak lemak cili api , adudududu ..

sebelum nak share ulam2 ape yang emma bawak balik , meh nak share sikit gambar mase husband kite kecik2 , comel nyaaaa



kecik kecik dah buat orang jatuh cinta , mana la dah besar b kawen ngan yunk :p


Okay hari ni cuma yang emma nak share kat sini ulang2 yang segar ade 3 jenis je , kacang botol , kacang panjang , terung tunjuk & limau nipis , eh nampak je cm simple tapi segar2 awak , kat sini nak cari yang segar punya susah sikit . nasib yang kat rumah ade yang bercucuk tanam kan ? buat mase ni tengah xde musim lagi la korang , kalau dlu balik kg suami memang nak la makan durian , manggis , rambutan , langsat , huhuh


ni lah mak mertua kite tengah petik kacang botol , segar sedap cicah sambal belacan , sedapnyaaa


ni terung tunjuk , haa serius kenal suami baru taw ade mcm2 jenis terung selain terus warna purple tu :)

ni antara limau nipis , seronok tau main petik2 limau ni , wangi je , lepas petik cium , heheh sampai dalam kerete pun dok bau2 , ilangkan mual bila duduk dalam kereta terlalu lama


Kacang panjang mak ni kurus2 , padat n sedap addududu , balik ni nak buat nasi goreng letak kacang panjang ni lah :)





Ish2 sibuknya dia carikan ulam2 nak bawak balik kg , haha sedang duduk2 sembang ngan mak , tiba2 terlepas cakap , mak kite tak selfie lagi , hahah mak mertua aku pun blur ? selpi ? hehehe aku pun keluar kan hp tangkap gambo , sebenarnya 1stime selfie , sbb dh terbiase selfie ngan kawan2 office , ni la padahnya heheheh :) 'canggih ye telepon kamu ' Tsk Tsk hehehe

sebelum nak balik klang mesti nak buat 1 kenangan abadi buat aku ngan suami , tangakap gambar bersama mak :) terima kasih mak sebab ...................





Now otw balik bersama tercinta , suke sangat permandangan kat kg , nampak bukit bukau , aduhh seronoknyaaa



No comments:

Post a Comment