LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Sunday, 8 February 2015

Pokok Beras #TB 2013

Penulis : emma diana Masa : Sunday, February 08, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! 

Emma saja nak mengimbau kembali kenangan tak silap emma tahun 2013 kut , emma datang sungai besar semata mata nak tengok pokok padi dekat dekat rapat rapat erat erat :) hehehhe kat klang ni nak jumpe padi celah mana kan ?

Emma akan kongsikan beberapa gambar kenangan semasa bercuti di sungai besar , duduk kat Homestay jela , Emma memang susah sikit nak on depan camera bila selfie boleh la , emma tangkap gambar orang dri orang tangkap gambar kite , mybe xyakin pada dir ? almaklum lah kite bum bum tembam :p

Tak puas tengok, klik kasi besar eh ? 


kehijau hijauan lagi padi ni , kalau mase nak menuai tu kan warna kuning kuning emas kan ? haaa yang tu lagi cantik bergambar , waktu ni xde job , model pun xde , aku la model of the year's ! heheheh :p





Alamak ! tak tak sedia lagi la abang potograperrr ! xpela , ni pun boleh dijadikan memori seumur hidup emma , gambar ni di ambil ketika emma nak betulkan ge , hehehe dah nama pun kembara jalanan :p ha by the way emma ke sg besar naik bus okay , Mampu ?? orang lain dok pakat xnk naik bus sbb lambat . ap adahal , baru la betul betul menggamit zaman persekolahan :p sebab dlu sekolah kat bagan datoh perak :)




Ni lah yang dikatan menuai padi antara masak , esok jangan layu layuan , bla bla bla , esok jangan rindu rinduan * lupa lirik* hehehhehe . mase pegang pokok beras ni *Padi* terasa mcm teruja , jakun seronok sume la , sbb emma ni tau makan nasi je tpi xtaw mcm mana pokok nya , bila nampak pokok nya , mana pulak beras nya kan ? hehehe lagi 1 emma banyak pengalaman tau mase kawan emma beritahu betapa untungnya menuai padi ni , 


kenangan bersama kenalan di sungai besar , deme la yang bawak emma jalan ke sini n mcm mana nak kesana , akhirnya memang puas duduk lama2 kat sawah bendang tu tengok kiri kanan kite hijau je :) sejuknya mata melihat , .


Ni pulak mase kat belakang homeStay , belakang ni agak tak cantik sikit bendang sebab malam tu hujan lebat angin kuat , abis rosak padi di tiup dek angin .


Rasanya ni sahaja yang emma nak share , terima lah gambar yang puas buat muka cantik hehehe , 

Terima Kasih sudi membaca , 
jum tinggalkan jejak kat bawah :) 



No comments:

Post a Comment