LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Friday, 27 February 2015

Jumpa Kawan Kerja lama

Penulis : emma diana Masa : Friday, February 27, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum ,

Hai semua :) 

Harini macam tak di rancang , jumpa kawan kerje lama , aduiyh mantain betul badan kawan kawan kite , tengok aku , bulatnyaaaa , tapi comel deme kata , deme la , bukan korang , korang mesti nak cakap emma super comel kan ? kan ?? hehehee

Pekene nasi kandar dan pelbagai lauk , 
singgah kedai mamak muslim dekat dekat dengan KTM klang . Errrrkkk Alhamdulillah :)









Si Gemuk Memory Mei 2014

Penulis : emma diana Masa : Friday, February 27, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum

Kerana nak naikkan semangat n mood , emma nak share gambar gemuk emma 2014 punya cerita , Eh bukan kutuk diri sendiri emma suke cakap emma gemuk , bila dah bosan gemuk nanti semangat membara nak kurus . heheh Gen emma ni memang susah nak kurus . hehehe Emma Share sikit gambar kenangan disebabkan teringin sangat jadi model , hambek . hihi Belanja ciked :)

MAKEUP : SEDIRIAN BERHAD
POSE : STUDY TENGOK GAMBAR ORANG / KADANG BUAT SENDIRI
OFFICIAL PHOTOGRAPHER : KAK BUCU
LOKASI : BERHADAPAN MASJID SHAH ALAM . [ Cari sampai dapat ]

Pipi Telur , Lemak dibahagian leher melompat lompat bahagia , lemak tepu :)

Ni gambar paling aku love tapi kenapa Pohotographer tak cakap tudung tepi tu jatuh , Dah tak lawa ! 


Di sebabkan suke taman Maka pilih la taman :)

Menyesal pose kaki naik ke atas , nampak kecacatan :'(

Emma Ayu ke tu ?? hahahhaha ' Berkata Pada diri sendiri.

Expose lebih lak , tertonggek ciket . hahahha Adui memang fail kalau jadi model

Okay Penggemar Novel , Penggemar pembaca Novel . 

Aku nak control ayu tapi gemuk . hihihi

Muka nakal & mengade , Expose lebih . hahahha

Mood Tak Cantik

Penulis : emma diana Masa : Friday, February 27, 2015 Comments : 0 Labels :
Selamat Pagi Semua ..

Mood hilag erti kata lain Mood Tak Cantik  [ Boleh ke tak pe ? ] dengan serta merta , Ya Allah kembalikan kecergasan seharian ku , Ape yang sedang bermain di minda ku ini ?? hmm Esok Ade Job untuk Shoot gambar Bertunang . Emma tengah study balik gambar gambar lama dan tengok gambar gambar senior , masih study lagi , 2 bulan xde job tiba esok nak turun job mood pulak tak cantik ,. huhh Harap dapat hasilkan gambar yang cantik dan menarik . Mood hilang mungkin faktor gaji tak naik lagi kot , gaji tak masuk lagi , haisyh boss ni pun 1 dah taw hujung bulan ni harini tak nak masukkan semalam !, hmmm dah submit awal awal dah punch card . Erghhh .



Faktor Faktor Mood tak cantik harini :

- Tidur malam tadi terganggu means sekejap terjaga sekejap tidur , bukak TV off TV sebab tak berteman , Suami Outstation 'Mentakap pahang je punn' balik pukul 2 pagi dia boleh bantai tidur dalam kereta lepas park kat bawah. Penat nak naik tangga katanya , [ Tau la rumah tingkat 4 ] tak de lift . 'Tak pe, Faham'

- Gaji tak masuk lagi 'Masuk Office harini, On PC taip AmbankOnline, Check status balance akaun RMX.XX hahahah ! Menangis tak berlagu.

- Bonus disekat , Pending tak bayar lagi ' Orang lain dah merasa Bonus la Boss !!

- Barang Custemor Order [ BABIES BLINK ] pending kat pos laju dah 5 hari , Tak jumpe rumah ke posman ??

- Dengar berita hangit dari staff kat sini , So TERganggu sangat mood untuk hari ni !

' Hopefully semua berjalan dengan lancar esok , Emma share gambar dengan korang nanti ye ? :)

Thursday, 26 February 2015

Segmen Bloglist April - September By Miss Sakura

Penulis : emma diana Masa : Thursday, February 26, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai Semua .

Emma di jemput untuk join , 
Marilah meriahkan Segmen ni bersama , Saya support :) Jyeahhhh :)

KLIK BANNER ye !



Syaratnya mudah sahaja ^_^
♪ Buat entri bertajuk 'Segmen Bloglist April - September By Miss Sakura' pastikan backlink ke sini ya ^^
♥ Follow blog ini
♪ Like page ini
♥Tinggalkan link blog di ruang komen

Keputusan akan diumumkan pada 13 MARCH dengan bantuan Encik Random :D Seramai 20 orang yang bertuah akan dipilih (⌒▽⌒ )

Gold+White atau Blue+Black??

Penulis : emma diana Masa : Thursday, February 26, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua :)

Korang tengok ni , baju ni warna ape ek ?


Miley cyrus pun pening jugak .. 




INFO tengok kat SINI , hahahha aku pun pening . emma bace blog omputeh ni then translate . masalah mata ka aku . ye saya tau saya rabun tak kan lah rabun warna kan ? hehehhe








Cendrahati Untuk Follower

Penulis : emma diana Masa : Thursday, February 26, 2015 Comments : 0 Labels :





Assalamualaikum ,

Hai semua , Mood happy today , Almaklum lah esok nak cuti dah kan ? sabtu ahad cuti , Ahad ni ade shoot Engagement kawan PLKN . So emma jad OP , Alhamdulillah , Isnin mood kemalasan itu lah aku , Tapi tu dulu taw , sekarang sedang perbaiki diri tiap hari isnin kene semangat smpai ke jumaat , ha tengah semangat lah ni hihihi. So tak ada yang mustahil dalam hidup ni kn ? semua ada penyelesaian nya , it is true ? tengok VIDEO NI - SINI . Dan korang tau kan tentang kempen #miniOreocar ? alaaah , yang ade buat peraduan menang ipad mini 3 tu . sape nak ? KLIK SINI untuk info okay ?

Sambung balik story ek ? Semalam balik kerje , memang nak cari barang kat area rumah mak , kire macam town jugak lah , bandar klang kan , Nit nak cari jam tangan dengan baju anak buah , untuk may 2015 ni , Hihi bila dah masuk kedai aneka pilihan , haiyh memnag tak ingt , rambang mata , nak itu nak ini padahal ade RM50 je dalam poket .

Nah ni dia hasilnya , Mungkin emma akan buat GiveAway lagi untuk 2 minggu je , Boleh la untuk pembaca dan pengunjung yang selalu beri support pada emma dalam alam maya blog ni ,





Setuju tak kalau lepas 1stgiveAway yang emma buat tu tamat, next emma buat giveaway untuk bagi cendraHati ni pulak untuk uolls ? emma beli 6ketul je , tunggu .....


Wednesday, 25 February 2015

Aktiviti Terluang : BONZAI Paras Pinggang

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, February 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum , 

Sape kat sini yang suke pokok bonzai ? Tapi bnyak cina yang lebih teliti dengan bonzai , means suke dengan pokok bonzai , 

ni la aktiviti lapang , kenapa pokok bonzai kecik ? nak taw sebab ? bagi yg beminat mmg di galakkan  beli dan jage pokok yg paras pggang mcm tu...  Ini salah 1 aktiviti emma , Hari Hari siram bunga , siap ade rumah kat bonzai tu .

Mula emma rase pelik kenapa pokok bonzai ni seksi sgt , hahah nampak macam akar akar dye keluar 
kan ? bentuk lain dari yang lain , but i like ,

Klik gambar untuk tumbesaran ya :) 



3 minggu sebelum berbunga . hari hari siram , selawat bila pegang daun daun pokok ni. Then ni la hasilnya , sebenarnya pokok dan manusia pon memerlukan komunikasi , heheh , Eh betul ke ? dah , mengarut la kau emma , tapi ye dak ? hehehhe



SUJUD SAJADAH

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, February 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , Selamat pagi semua .

disebabkan emma dah lama sangat tinggal buat sujud sajadah , Emak semalam yang ingat kan emma untuk hafal surah sajadah terus teringat zaman sekolah menengah berasrama penuh setiap subuh jumaat mesti buat solat berjemaah dengan pelajar wanita yang berimamkan dengan isteri pengetua sekolah , 

Emma nak share sedikit pada rakan rakan blogger yang tak mengetahui hal ini , [ SUMBER ]

Bacaan doa yang sunat dibaca ketika sujud ialah :











Ertinya: "Aku bersujud dengan wajahku kepada Dzat yang telah merupakan dan menciptakannyadanmenciptakan pendengaran dan penglihatannya dengan kekuatan-NyaMaha memberkati Allah, sebaik-baikPencipta."

Cara melakukan sujud sajadah di dalam solat ialah terus bersujud (tanpa niatdan tanpa mengangkat tangan)sebaik sahaja selepas membaca ayat sajadahkemudian membaca doa sujud sajadah di dalam sujudlalukembali berdiri dan meneruskan bacaan selanjutnyaSekiranya bacaan surah itu telahpun tamat (ayat sajadah dipengakhir surah), apabila bangun dari sujud sajadah maka teruslah rukuk selepas berdiri sebentar .

Adalah sunat bertakbir "Allah-Akbar" sebelum turun dari qiam untuk melakukan sujud sajadahDisunatkan jugaagar bertakbir apabila naik dari sujudAdalah tidak perlu mengangkat tangan ketika naik dari sujud.

Di dalam solat berjemaahmakmum wajib mengikuti imam sama ada imam itu melakukan sujud sajadah ataupuntidakBercanggah dari mengikuti imam akan menyebabkan solat makmum itu batalAkan tetapiadalah sunathukumnya bagi makmum melakukan sujud tilawah selepas selesai salam dengan syarat jarak di antara sujud dansalam itu tidak lama.

Bagi sembahyang yang dibaca dengan suara perlahanumpamanya solat Zuhursujud tilawah itu sunat dibuatoleh imam setelah dia selesai menunaikan sembahyang supaya tidak menimbulkan kekeliruan di kalanganmakmum.

Rukun sujud sajadah di luar solat ialah:
1. Niat - iaitu "Sahaja aku sujud sajadah kerana Allah Ta'ala"
2. Takbiratul-ihram
3. Sujud
4. Salam.

Sujud sajadah di luar solat adalah disunatkan kepada pembaca dan juga pendengar bacaan ayat sajadahdansujud si pendengar itu tidak tergantung sama ada pembaca (qariitu turut sujud atau tidak.

Syarat sah sujud sajadah di luar solat adalah sama seperti syarat solat (suci dari hadas besar dan kecil,mengadap kiblatmenutup auratdan sebagainya), dan tidak berjangka waktu yang lama antara bacaan ayatsajadah dan perbuatan sujud.

Sekiranya seseorang itu mendengar bacaan ayat sajadah dan tidak berupaya untuk sujud sajadah (umpamanyasedang memandu), maka bolehlah ditangguhkan sujud sajadah itu hingga ketika dia bolehasalkan tidakterlampau lama masa yang terluput di antaranya.Tidak perlu berwuduk untuk sujud sajadah ketika di luar solatnamun berwuduk itu adalah lebih afdal.