LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 13 January 2015

Tiada Rahsia Lagi

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, January 13, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai ,

Selamat Pagi semua ,

Pst Pst ! Ade story sikit nak share , pagi tadi kan ? emma masuk Office , Pintu Office terkunci , alahai selalunya emma x kunci pun office tu , then macam biase , try keluarkan kad ape2 la mcm membe kad NSK tu then emma try swap kat bahagian lock pintu , alaaa bukan nak mencuri ke ape , masalah nya semalam balik office lupa nak OFF Aircond , hahah mengambik tibe2 pulak xboleh , selalu nya boleh je buat mcm tu sbb selalu buat kat rumah , biase la faktor usia , dah lock pagak lupa plak kunci kerete dalam rumah , ngan kunci rumah xde , selalu lock tombol pintu je , heheh *Jangan Tiru aksi ini ok ?* hehehehpastu boleh kantoi ngan Officemate hahaha muke merah padam sebab malu , nampak sngt emma suke membazir elektrik . kui3 hehehe , gempak x MUKADDIMAH entry ni? hahahahha

Okay Shut Up ! ngee , Act Entry ni emma nak share ape skincare yang emma guna , Sebab kan ramai sgt tegur kite la awak awak semua , bukan ape , ade yang kate makin comel la hape la , seriusly emma bukan Comel ! Emma ni baby face je ' Ngeeee ' Tak mau Marah marah :p

Choppp ! Sebelum tu emma nak share pic sebelum emma memakai product yang buat emma makin BERSERI  'Berseri ke ? 'Ngeee



Masalah kulit Muka Emma .
Abaikan No 2 tu okay ?

1- Jeragat
2- Kulit kusam
3- Warna kulit tak sekata
4- Hitam Bawah mata *yang terlampau*
5- Ada garis garis Halus @ kedut 
6- Macam  macam lagi 
*tengok muda2 dah kedut kn ?* Faktor tak pandai jaga kulit muka

Mesti korang terperanjat kan tengok kulit muka emma mcm ni ? Padahal mase ni umur 21 kot ;'( Tsk Tsk Tsk ! .Gambar ni mase emma setia dengan product Safi Balqis , bukan ape , muka emma jenis yang xboleh kot guna product tu , orang kata tengok kulit tapi emma rase mcm tu je dari awal abis sekolah . huhuh Gambar ni jugak ambil mase emma pi honeymoon Tsk Tsk ! aku hancur kan honeymoon aku ngan muka mcm ni , makan Cndyligh Dinner makeup muka bersepah , nak nangis , tapi husb terima seadanya . Okay jum teruskan

1stly emma guna skincare Babies Blink 5 in 1 untuk krim siang malam dan jugak pencuci muka . Terima kasih sebab buat hari hari ku berseri . Buat mase ni emma dah pakai 2 bulan. Alhamdulillah okay sangat kulit muka .



Babies Blink 5 in 1

1- Serum
2 - Pencuci Muka
3 - Krim Siang
4- Krim Malam
5- Toner

Bukan skincare ni sahaja emma pakai malah emma ade menggunakan product Sensual Serum untuk Apply kat muka . Ape tu Sensual Serum ? nahh Emma share ye ? Tak mahal pun , Lagi Save Baget taw , Sebab dalam 1 kotak ade 10 botol . Terlalu murahhh , Berkesan , lagi 1 sensual serum bukan untuk hilangkan scar je mahal ade macam2 , nak taw ? haaa teruskan membaca . So emma amalkan Serum Lightening , Scar , Vit C n ade la beberapa lagi , emma lupa dah . 



Botol Sensual Serum ni tak lah besar , Kecil je tapi Effect dye , Ummmmpphhhh !


Jangan titis banyak2 , takat 3 titis je dah dapat effect dalam mase 1 malam , 
1 malam kite tidur 8 jam , Jyeaaahh ! 
dalam mase 8 jam tu dah ade effect , Tak Caye sudah ' Bluwerrk :p


Ni Emma Dah siap create cara pakai sensual serum ni . 


Emma nak Share pulak , Sensual serum terdiri daripada ape , Eceyh bahasa melayu sangat baku , hehehhe 



15 jenis serum utk dipilih (result seawal seminggu) : 

Eye care - menghilangkan eye bag, lingkaran mata hitam 
Collagen - utk kulit yg lebih anjal & awet muda 
Soothing - sesuai utk kulit sensitif & mslh jerawat yg kronik
Oxygenating - menjadikan kulit lebih cantik & lembut
Hydrating - melembabkan kulit yg kering
Purifying - mengurangkn mslh kulit berminyak & jerawat
Scar - menhilangkn parut
Tigthening - mengecilkn liang roma utk kulit yg halus lembut
Vit c - membaiki kulit dan mencerahkan kulit
Ligthening - mencerahkan kulit
Regenerating - menjadikan kulit lebih halus
Anti-wrinkle - mengurangkan kedutan
Lifting - untuk kulit yg lebih tegang & anjal
Bust care - untuk menganjalkn payudara
Shine care - utk mengekalkan kulit putih berseri

kalau nak cantik kene lah rajin kn ? betul x ? ni antra product yang emma rajin apply kat muka , xpernah miss tau , 

Then kite terus pada suppliment , Emma makan Suppliment ABP RED , bagus untuk wanita yang dah BERKAHWIN . ABP tu adalah Aura Beauty Perfect . ade dua jenis 1-ABP PURPLE & ABP RED . okay kenapa ABP RED khas untuk wanita ? pergi tanya En Google :p hehehhe Alololo , jangan majok , nanti Emma buat Entry pasal product ABP tu , sebab panjang bebenor nak xplain , Serius Banyak Khasiatnya Minum ABP RED ni . Suami Emma pun minum taw , tapi bukan ABP RED ni , but ABP PURPLE , Serius kulit makin okay , cegas dan tak selalu letih. 10 dalam 1 , dalaman dan luaran


Cara Minum pun senang  3 sudu di campur ke dalam 100ml air sejuk dan goncang.
Minum sekali sehari sebelum sarapan

Paling lah emma tak nak berahsia dalam hal kecantikan ni , emma makan VIT C&E hehehe nak taw ape ? halah mesti semua orang taw emma makan ape , xmahal ,seriusly , Patutnya makan sehari 2 kali pagi dan malam tapi emma makan jika perlu , masalahnya bukan xmakan langsung tapi dah buat macm vit tu mcm gula2 , nak mengemam je . hehehhe 

Jeng Jeng Jeng ..


DIAN'Z VIT C & E

1 kotak 1 botol taw , bukan 2 botol , saje display letak 2 botol , sebab kat emma ade 5 botol , rajin bebenor repeat , rase dye pun sedap , , Rase berry , Strawberry . Awwww ! . hehehe Sekarang ni pun ngah ngunyah2 vit ni la , bukan Pill tau . Ihate Pill ! Seriusly

Dan yang paling penting ! kene rajin buat facial muka , kalau ade duit bnyak boleh la g spa , mcm emma nak g spa ni fikir 1000000000000x @ 1 juta kali , ade duit lebih je emma pergi , macam emma ni , emma buat sendiri je , bahkan suami pun emma buatkan , senang je , emma pengguna mask FLORAL MASK . sambil sambil emma bermasker emma urut2 muka , jangansalat urut nanti muka korang mcm nora danish . Kih kih kih . Okay x lawak . heeee


paling best guna Floral Mask ni salah satu nya semua whitehead & blackhead tertanggal , lagi2 bahagian hidung , mcm suami emma ni , bnyak sgt kat muka , geram je rasenyer , emma jenis yang tak pandai nak picit jerawat seriusly . sebab emma takot sakit n takut merebak ke bahagian lain , macam picit jerawat kat pipi then esok tumbuh jerawat kat bahagian dahi , haa tu seriusly pantang . serius! sangat pantang , paling penting sebelum gunakan product ni tuam muka ngan air panas , kasi kulit lembut n liang roma terbuka , then apply la masker ni kat muka . eceyh , mcm review product laju je menaip jari ni heheh.. panjang nya xplain , mencikkk kan nak bace ? ngeee

ni je rahsia emma , tiada rhsia lagi , yang paling penting ! IMPORTANT ! jangan malas . Emma Nak belanja gambar emma selepas gunakan kesemua product dalam tempoh beberapa bulan ni .



Akhirnyaaaaaa .. Bahagian jeragat bawah mata tak pun kelihatan lagi , Warna kulit dah sekata , Naik seri ' Walaupun dah 2 tahun Berkahwin ' SUAMI MAKAIN SAYANG TAUUUUUUUUU. hehehehe dan paling penting emma yakin dngan diri emma , Nak jumpa cust dah xde malu segan , nak bercakap ngan orang xde tunduk tunduk lagi dah .

Masalah besar sekarang ni ialah : GEMOK ! heheheh

Sebab suke makan tu pasal susah nak kurus aku ni , lagi emma ni jenis tulang rusuk besar , Pernah cuba try test makan makanan diet tapi nafsu susah nak kawal. Pernah jugak jogging pagi2 tapi kejap je , lepas 3 bulan nampak kurus skit dh xnk jog , ni la masalah kau emma ! heheheh. pernah jugak kurus , Serius betul betul kurus tapi mase PLKN je . hehe tu betul betul jaga pemakanan aku smpai air sejuk tak pernah sentuh sama sekali ,  Macam nak masuk plkan balik je Tsk Tsk ! Boleh x ? 

Okay sampai sini je story buat mase ni , Haaa yang nak tanya pasal product ni semua boleh terus direct pm emma kat Facebook atau boleh email emma dekat : emmadiana77@gmail.com emma ade jual , tak Mahai aiyh , sbb emma niaga bukan sewa kedai pun , emma under dropship je , Seriusly Faster Mover :p tapi betul cust tak pernah merungut barang lambat . kalau nak harga promosi boleh je , mase hantar email atau pm cakap ' SAYA BACA ENTRY TIADA RAHSIA LAGI ' , Then bgtaw nak beli product y mana , product yang kat atas ni je taw , emma ade jual suppliment lain jugak tapi yang tu xde la dpt harga promosi :) Okay ? heheh itu sahaja . Jumpa lagi nanti Next Entry.

Terima kasih Luangkan beberapa minit untuk sudi membace Entry ni.


**** The End ****
- Emma Diana

No comments:

Post a Comment