LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Monday, 19 January 2015

Pilihan yang bijak & tepat Dari Suami

Penulis : emma diana Masa : Monday, January 19, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum ,

Selamat pagi . Hai kawan kawan !

Entry kat blog ni seriusly tak banyak tentang dunia tapi lebih pada dairy . huhuh , Macam ni citer nye. Back to Topik eh ? Emma nak share ape yang emma rase nak cerita , Buat mase sekarang ni emma memang susah nak bergerak kalau xde hp , hp emma dah Meninggalkan emma , dulu Arwah baik Orang nya . hehehhehe .

Haa tu lah emma dah baget baget dah ni lepas bonus tekad nak beli Iphone 6 start dri bulan 11/2014 emma dah idam idamkan , tetapi ..... menangis tak sudah , ade je akal ni terpikir nak upgrade lens camera DSLR emma , huargghh menangis tak berlagu . Suami pun dah pesan , buat mana yang penting dulu ,

Minta pendapat suami malam tadi . :

Suami : 'B upgrade lens camera touchup camera dulu. so nanti ade duit dari job wedding atau sebagainya itu peluang b beli gadget gadget yang lain , 1 per 1 dulu, Baru betul rase kepuasan tu b. 

Aku : mengangguk sambil kerut kening , cakap dalam hati ' Hmmm Bila la nak merasa ' Lambatnya lah .* Serius emma jenis yang tak reti bersabar kalau bab bab ni , tetapi kalau bab lain kesabaran cukup mendalam , lagi lagi hal rumah , 

-Terima kasih yunk bagi b semangat walaupun ada kalanya b keras kepala-

Ada baiknya suami beri pendapat macam tu , kadang malu jugak jadi ( Official Photographer ) OP tapi pakai camera dslr but lens biase je (Kitlens) kalau shoot gambar pengantin , tahun 2015 ni dah la bnyk booking for pengantin PhotoG . so emma kene yakin emma kene buat yang terbaik.. kadang emma ni suke ikutkan nafsu , name pun perempuan ade 99 nafsu 1 akal . kan kan kan . pilihan yang terbaik adalah minta pendapat suami , sekurangnya emma tak lah pening n boleh belajar bersabar . So Wishlist makin bertambah lah gamaknya , Alahai Mati Akal la aku . makin pendapatan besar makin bnyak pulak kehendak Aku ni . haiyhh ,

1 - Upgrade Camera DSLR - Pengguna Canon EOS D1100


Mybe emma akan amik lens jenis yang mcm ni , Mudah untuk bawa kemana , dan lagi 1 gambar makin cantik lah lepas :p InsyaAllah

2- Iphone 6


Bersabar lah wahai hati , nanti dapat lah tu miliki iphone 6 ni , ade jugak tengok contest untuk menangi iphone 6 ni taw tapi.................. shuuuuuuttt !


3- Go pro hero 4 ,


Ada yang tak tahu ape itu go pro hero 4 ni kn ?  boleh tanya en google , Camera ni emma bukan untuk selfie ye tapi emma nak beli boleh buat aktiviti lasak ke ape emma nak guna camera ni , mudah dan tersangat lah ringan weyh . Emma rase husband emma xtaw kot emma nak beli go pro ni , hehehhe , and emma rase dye tak tau kot kegunaan nya , haaa bile emma beli mesti dye akan kata Wow ! gambar cntik ! Ngeeeee


Ni sume makan dalam kalau tak dapat , huhuh . Emma berbeza dengan suami , sebab emma lebih minat bab2 simpan gadget ni , rase tu semua kepuasan , Orang lain dah merasa aku ni yang terhegeh2 baru nak kumpul duit .

AlKisahhh :)

Terima kasih sudi menbaca , Mendengar Men Men Men :p

Emma Diana

No comments:

Post a Comment