LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Thursday, 29 January 2015

Jangan Usik .

Penulis : emma diana Masa : Thursday, January 29, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , 

Hai Semua , 

En suami take noted ye entry ni untuk awak :p

kawan kawan nak share ? boleh je .. 




Jika ada sepasang kasut wanita di lantai "seat" sebelah pemandu, ada beberapa isyarat yg perlu diberikan perhatian.

1. Pemandu atau empunya kereta itu telah berpunya.


2. Pemandu itu pula jangan suka-suka nak bawa penumpang perempuan lain.


3. Isterinya banyak sangat kasut, tiada lagi tempat utk simpan.


4. Sebagai peringatan kepada pemandu agar sentiasa boleh bayangkan isterinya duduk disebelah agar tidak mengantuk semasa memandu.


5. Sebagai panduan, kalau pemandu (suaminya) nak surprise beli kasut utk isterinya, boleh bawa kasut itu ke kedai buat ukuran saiz.


6. Kalau ada penumpang yg tumpang, isterinya akan tahu siapa yg tumpang...pemandu jgn cuba nak tipu. Kasut itu sebagai saksi.


7. Biasanya kasut yg display itu bukan designed unisex, takut nanti pemandu tu pakai ke masjid.


8. Kalau penumpang lelaki, jangan melampau sgt sembang bab nak kahwin dua. Tu dua biji kasut ada "standby".

Wednesday, 28 January 2015

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, January 28, 2015 Comments : 0 Labels :
Hai 

Disebabkan Emma Terlampau rajin sangat Emma nak ambil bahagian dalam 
SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH 
Emma Nak join yaa Tuan tanah :) , 

Tambahkan Follower & nak Follow kawan2 blogger yang lain , mana taw boleh tambahkan idea dalam Bidang Photography emma , kan kan mana taw ? Eceyhhhhh

Nak Join ? Click je banner bawah ni .





Yeay ! Photo Card GIVEAWAY

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, January 28, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .

Hai  sekali lagi ,



Weyh 1stime join GA january tahun 2015 ni dah luck . Alhamdulillah rezki , sape taknak kan Hadiah ni dari sis Sally ni :p Saya pun tak nak lepaskan peluang ,
Akhirnya ia salah satu jadi milik saya :) Dan pemenangnya Adalah :-

Klik untuk tumbesaran :)

Url Blog Emma No 3 dalam listing :)

Ade yang join GIveAway ni ? jom lah semak kat SINI :)  Mana tahu terpilih :) So tugasan emma sekarang nak emailkan detail emma kat kak sally :)

TQ kak Sally :)

Terima kasih sudi membaca
Nak Exchange link ? pergi kat bawah ni

Nuffnangers Who Recently Viewed My Blog #1

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, January 28, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum

Hai

Terima Kasih pada kawan2 En Nuff Yang sudi Singgah sini dan rajin tinggalkan jejak , mungkin emma oarang y terlewat buat sume ni , sbb kite tak lah pandai tentang blog , tapi makin hari makin pandai , ececeyh, blog pon berterabur Siber :p



Emma Ade Listing Blog deme , mana la taw kot2 ade yang terkenan nak Follow atau nak masuk dalam list blog deme :)


Terima Kasih Sudi singgah , Siapa lah kite :p
Terima kasih sudi membaca Dah follow semua ? jum masuk kan link korang kat bawah ni , Exchange link jum

Tuesday, 27 January 2015

I Love Me

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, January 27, 2015 Comments : 0 Labels :


Assalamualaikum .

Hai 

Manusia ada hak untuk bersuara . dan mreka tetap akan brsuara , walau saya laku baik atau sebaliknya , saya ada hak untuk terima atau tidak . setiap manusia ada hak mreka . mereka ada hidup mreka , saya juga ada kehidupan tersendiri . gaya saya beza . jika selesa,saya boleh berikan persahabatan . itu yang mampu saya beri . Jika kurang selesa , saya tidak pernah paksa untk orang selesa dengan saya . lain orang lain cara..ada sasetngh orang susah nak ngam dengan kita..itu lumrah dunia,prinsip saya mudah..jika dia baik dengan saya..saya juga akan lakukan sedemikian..dah besar ni kena pilih2..bkan pentingkan diri tapi kita pon ada hak untuk dihormati dan rasa bahagia..selamat hidup untuk diri sendiri dan yang terasayang..

Terima Kasih sudi membaca .
-Emma Diana-

Nak Exchange Link ? Scrool down :) 

Don't Bodoh <-- Klik & share TQ

Monday, 26 January 2015

Hilang ?!

Penulis : emma diana Masa : Monday, January 26, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum 
Hai selamat petang , 

Hmmm Dari padi tadi blog kite mcm ni .. 
kenapa ek ?? tak dapat up to date entry kawan2 bloger yang lain :'(

kenapa ek ?? Please Help me :'(

jadi macam xde mood pulak harini ;'(



Segmen Bloglist Februari - Jun by Cik Manis

Penulis : emma diana Masa : Monday, January 26, 2015 Comments : 0 Labels :
Hai kawan kawan !.

Emma Nak Join ! tak nak terlepas peluang jom klik gambar bawah ni ,


Nuffnang Malaysia

Penulis : emma diana Masa : Monday, January 26, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum , 

Hai selamat petang korang . 

Petang ni stay Office jap sementara nak tunggu hujan berhenti , sambil sambil tu saja godek2 en google , Sebenarnya emma dah lama geram tengok blog kawan kawan emma yang dah lama req @ Daftar dengan Nuffnang , geram kan ? Sebab mase emma start ade blog tahun 2011 dulu emma tak reti langsung nak daftar nuffnang walaupun dh banyak blog emma tengok cara cara nak req nuffnang . hehehhe bebal sangat emma ni , sengal sengal ubi gitu , hehehe lagi pun emma dah nampak aktifnya blog emma sekarang ni , start bulan 12 lagi , lagi2 rajin update blog heheh , alhaklum lah makin berusia ni makin matang sikit :) *Awaaa Saya Kuaadd taw*

sekarang dengan baca 1 blog ni tersangat lah faham dan sangat membantu seriusly ! sumber ataupun ilmu dari blog ni , KATHYJEM ( Klik ) .

meh nak lanje gambar sikit , di sebabkan batak sangat emma ni hehehhe Almaklumlah emma teruja sangat , jangan marah emma :) Emma copay ketiga tiga kotak iklan dari nufnang :) hehehe 







Dah dah jangan marah emma , tunjuk ajar ku , aku budak baru belajar :p 

Terima kasih sudi membaca :) 

Emma Diana

PENCARIAN BLOGLIST FI HIFZILLAH

Penulis : emma diana Masa : Monday, January 26, 2015 Comments : 0 Labels :




http://insekio.blogspot.com/2015/01/pencarian-bloglist-fi-hifzillah.html

Sunday, 25 January 2015

10 Sebab Mengapa perlu tukar wang kertas kepada Emas

Penulis : emma diana Masa : Sunday, January 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

hari ni emma banyak tengok blog blog rakan blogger yang menukarkan wang kepada emas , Dah tanyakan suami dah tentang emas ni bagai , tak tahu mana nak rujuk , takut tertipu je , ade yang dah mulakan menyimpan emas kawan kawan ku ? kalau ade share la sikit

Dibawah ini Emma nk sharekan sedikit sebab ape kita perlu tukar duit kepada emas..

1. Tiada susut nilai dan inflasi.

Zaman nabi kita s.a.w kambing sedinar seekor, zaman sekarang pun masih sedinar seekor. Sedinar sekarang RM570 lebih kurang 1 dinar=4.25g
Setiap hari susut nilai. Satu ketika dahulu, duit Indonesia tidaklah seperti sekarang di mana 100000 rupiah=RM35, dulu mahal lagi.
2. Bernilai kerana ia logam.
Duit kertas dipernilai kerana ia kertas yang dicop sahaja. Jika anda bank Negara (ada kuasa) anda pun boleh cop.

3. Laku dan diterima di seluruh dunia pada setiap masa.

Orang kemboja yang hijrah ke Malaysia kini kaya raya di kelantan menggadaikan emas mereka untuk dijadikan modal meniaga batik. Bayangkan kalau mereka bawa duit kertas negara mereka pada ketika itu, nescaya tak laku kerana negara mereka pada ketika itu kacau bilau.
Laku waktu aman je..contoh depan mata ialah Iraq, selepas kejatuhan Saddam, wang kertas terus tidak bernilai.
4. Pelaburan paling terjamin dan menguntungkan.

Kos nak pergi haji tahun 2006 ialah 68 dinar tapi tahun 2009 hanya perlu 30 dinar sahaja. Jadi anda tak perlu tambah duit dan dapat pergi haji lebih ramai.
Kalau anda menabung bentuk duit, nescaya anda perlu tambah lagi wang anda walhal anda nak pergi seorang je.5. Pemimpin negara kita adalah penyimpan dinar.
Mereka tahu tentang tipudaya wang kertas ini.
Disimpan oleh rakyat. Beratur di bank sebulan sekali nak simpan duit 100 200. Jangan malukan diri anda lagi.
6. Negara China adalah penyimpan emas terbanyak dunia.

Untung bisnes semua beli emas. China memang kuasa besar dunia tak lama lagi kerana mempunyai emas.
Amerika negara pencetak wang kertas terbanyak dunia tanpa sandaran emas. Hanya cetak dan beli minyak dari Arab,beli alat pertahanan tapi sekarang, semua sudah tahu tembelang Amerika, cetak duit kertas tanpa emas..tak lama lagi akan down..7. Layak kena zakat.
Dapat pahala. 85gram/20 dinar simpan baru wajib zakat. Zakat 2.125g /setengah dinar.
Khilaf ulamak. Ada kata kena, ada kata tak. (rujuk kitab risalah imam shafie). petikannya; tidak harus dikiaskan emas dan perak dengan duit ringgit (wang kertas) pada wajib zakat. 3 mazhab lain wajib zakat. Mazhab Shafie tak wajib..anda nak bayar juga, suka hati koranglah.
8. Keunikan yang ada pada umat islam tapi tidak digunakan.
Alat barat untuk mengambil kekayaan orang Islam seperti minyak, senjata, teknologi dan sebagainya.

9. Peningkatan purata 11% setahun tanpa susutnilai.

Rujukhttp://www.kitco.com/
Wang ringgit susut nilai setahun 37% . bonus ASB baru 7% setahun..rugi 30%, tapi kita tak nampak..kita nampak kertas aku makin banyak.
10. Tiada siapa boleh main harga kerana ia memang berharga.
Wang kertas adalah alat paling bahaya kerana penyangak matawang sentiasa ada. Tak takutkah anda jika 100 000 anda di bank dibuang 3 kosong di belakang menjadikan duit anda jadi 100 je..tak mustahil kerana kertas semata-mata, ia hanya diperhargakan..

so.. pikir-pikirkanlah..

p/s: simpan emas banyak2..

Hadiah Untuk Suami

Penulis : emma diana Masa : Sunday, January 25, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

Harini nak update pasal suami , Boleh x ? hehe .

Last Saturday emma ade attand to Anual Dinner yang dianjurkan dari pihak Company tempat kerje emma , *Dealer Ford Port Klang* Seriusly dah bertahun tak dpt jemputan mana mana anual dinner , lagipun ni bagitau last2 minit , so apekan daya pakai mana yang ade je , baju tak hebat2 belako , member2 dealer lain pun pakai baju biase je , sbb ni pun sempena nak selebrate Chinese New Year sekali , Bos semua cina cina , manger dealer kat ford Port kalang ni je India ,

Nak belanja muka Comot sikit :p Click untuk tengok muka comot dekat .


Then Tak sangka pulak untuk anual dinner ni macam best sikit , sbb ade Ong kata orang cina , heheh Emma ade dapat 2 hadiah dari Malam Anual Dinner tu , tengok orang lain hadiah besar besar , aku dapat kecik je , tak bukak lagi dalam nya , dalam hati tekad la ape pun dapat , sbb mase join anual dinner ni xde harap ape2 lucky draw yang mereka anjurkan tu .


Emma dapat hadiah ni , tengok rupa memang kalau pakai nmpak macam lelaki la awak , walaupun gamble kan ? bukak bukak je hadiah ni sesaat terus ingat kat suami , Eh jam dia haritu rosak baik bagi suami , Aku try search google jenama CASIO watch ni harga boleh tahan ,


lagi pun mase bufday suami haritu xde bagi ape pun , kek pun xde , so dengan semangat nya aku bagi suami , suke dye ngan jam ni , Mesti sejuk hati dye dapat isteri macam aku kan ? hehehhe

Ade sedikit Cebisan gambar yang bos bagi pagi tadi , hehehhe , nmpak tak semua india , aku sorang jela melayu , hmm nasib badan . dorang terlalu percayakan aku , smpai nak benti kerje pk banyak kali , hmmmm .. 


Terima kasih sudi membaca :)

Emma Diana

Next Entry.................. :p



Friday, 23 January 2015

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

Penulis : emma diana Masa : Friday, January 23, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .

Hai selamat Pagi , Semangat pagi ni menaip sebab emma nak join 1 Give Away dari Nile.com.my, Sebab ade terbaca dari blog adik manis ni LyssaSecret

Minggu ni seronok pulak b'Give Away ngan b'Segmen :)

Nile.Com.My merupakan laman web bisnes online shopping yang terkenal di Malaysia. Nile.Com.My menjual pelbagai barangan seperti baju muslimah, pakaian, kasut, beg, barang-barang gym, kelengkapan rumah dan sebagainya. Yang paling menarik, setiap kali menjelang musim perayaan sudah pasti Nile.Com.My memberi diskaun. Bila ada diskaun, ramailah orang pergi serbu! Sekarang, Nile.Com.My ada mengadakan satu contest bersempenakan sambutan Chinese New Year pada 19 Feb 2015

5 x Pemenang Bertuah yang akan mendapat RM 150 barangan dengan PERCUMA

Macam mana nak join giveaway ni ? Senang je ! Korang buat post di blog dengan mengikut 4 step di bawah ini :

1.     Tajuk Entry : Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

2.     Letak banner di bawah ini bersertakan backlink untuk banner tersebut .


  ( Klik )

3. Letakkan produk-produk yang anda nak daripada Nile.com,my bersama dengan link produk tersebut. 

Saya mahukan barangan dibawah ini dengan harga kurang daripada RM150 dengan link produk tersebut. Wooaahh Seronok kn ? 

Satin Front Button Blouse With Elegant Red Embroidery - Pink
RM35.90

RM31.01

Retro Leisure Woman Handbag
RM39.90

Chiffon Cotton Blouse- Yellow
RM31.90

European Stylish Woman Necklace
RM8.10

Jumlah harga barangan : 
RM 35.90 + RM 31.01 + RM 39.90 + RM 31.90 + RM 8.10 = RM146.80


Seronok kan kalau dapat ? lagi lagi ianya ade keperluan yang kite ingin kan selama ni , kasut tu penting , boleh ganti kasut yang rosak untuk OP *Official Photographer* Nak join jugak ?
klik SINI SINI SINI

Email kan terus kepada give_away@nile.com.my berserta dengan detail dan tajuk :

CNY Giveaway 2015 (dan nama penuh)

Link blog :
Nama Penuh :
No. Telefon :

Tarikh tutup permohonan update blog adalah 15/02/2015,jam 11.59 malam. Cabutan bertuah akan menggunakan cabutan secara rawak pada 17/02/2015 12:00. Keputusan akan dipaparkan di halaman KLIK SINI pada jam 4.30 petang 17/02/2015.Pemenang bertuah akan dihubungi melalui e-mel dan h /p panggilan untuk menuntut tunai.Sahabat boleh melihat keputusan pada tarikh yang telah ditetapkan .

Apa tunggu lagi jom la join sama..Selamat bersegmen sahabat !!!

All the Best & Good Luck
HAPPY BLOGGING ❤❤


Wednesday, 21 January 2015

Photo Card GiveAway.

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, January 21, 2015 Comments : 0 Labels :
Bismillahirohmanirrohim .
Selamat Petang. Hai ! 

Harini kali kedua untuk join GA Kakak Comel ni . GA dia pun macam comel je macam cantik je :p

Click Gambar bawah ni jika nak join sama .


Syarat Syarat Join GA sis ni Terlalu Mudah macam kupas bawang . heheh Mudah ke? mesti ade yang kupas bawang sampai menangis nangis :p

  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & FanpageThe Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Photo Card GiveAway.
  3. Copy banner dan backlink ke entry sis Sally
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Segmen ini berlangsung dari 21st January - 26th January (11.59 pm waktu Malaysia) 
Hadiah yang menarik dari sis sally Adalah beberapa Photo Card gambar semua yang di tangkap di korea . *paham ke ? tak paham jum terjah blog sis sally .

emma dah join , korang ? Jom berGA 

Terima kasih sudi membaca .
EmmaDiana

Tuesday, 20 January 2015

Mini Giveaway by izzeyda

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, January 20, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum !

Ehemmm .. Hai ,

Kali ini GA yang kedua emma join untuk JANUARY 2015 ni :p tadi saje singgah blog kawan tengok blog kawan kite tu join GA dari sis ni , nampak very simple , serius simple GA , hadiah pun boleh tahan , yang penting kau nak bagi ? tak de kan ? :p hehehhehe Act sis ni pertama kali menganjurkan GA ni .

Click Gambar



GA ni tersangat lah senang , BTW emma cuba nasib je , sbb emma nak join pun reason nyer simple mimple ' Nak Eratkan Silaturrahim & Ukhwah sesama Blogger '

Jom la join kome ! Senang je syarat2 nya .

Pertama : Follow Owner GA simple dari sis comel ni EZZEYDA

Kedua : Buat 1 Entry yang bertajuk Mini Giveaway by izzeyda

Ketiga : lepas dh buat entry tu kome kene la letak link blog korang y join GA ni kat post blog GA sis ni .

dah buat ketiga tiga kat atas tu ? , maknanya anda dah bolh jadi pemenang :p hehehhe


1 pemenang dapat hadiah comel ni dari sis izzeyda


2 pemenang dapat topup rm 5 dari line yang ade kat atas ni , rase2 topup untuk line Freindi ade x ? 
hehehehhe


Tarikh last untuk join GA ni 30Jan2015 , 11.59 malam tau awak awak semua . Owner GA ni nakkan 5 pemenang sahaja . jom cuba nasib ? nak tak ? kalau xdapat xpe , xde rezki , yang penting ape ?

' Dapat Eratkan Silaturrahim & Ukhwah sesama Blogger

Terima kasih sudi membaca Doakan saya boleh menang GA .. :p
Emma Diana

Flying Kiss Dari Baby White

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, January 20, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai !

Pagi ni nak menaip dengan perasaan ape ek ? marah ? geram ? sakit ati ? No No No , Ni tengah menaip kat mobile je , sambil tggu husband buat report polis . Al-kisahNyaaaaa , balik keje semalam kol 9 macam tu lah , Act balik keje kol 530ptg , Suami pulak ade keje sikit kat s.alam ptg tu , so emma tunggu kat tempat kerja , sambil2 borak ngan guard , *Pakcik Melayu* sembang punya sembang En suami pun datang after Magrib mcm tu, then boleh pulak sambung sembang sampai lah ke pukul 9 .

Dalam perjalanan balik kami pun planning Nak hantar baju kat Dobi , ni lah kalau laki bini kerje , smpai lewat malam balik mandy rest , nak basuh baju pun xlarat Sebab emma xde mesin basuh sebenarnya , then keputusan paling terbaik hantar dobi :p

Okay lepas pergi hantar dobi dalam kol 9.15 malam mcm tu tiba tiba en suami saya pulak lapar , makan kat luar je katanya , sbb dh tak tahan lapar sgt , hmm ni masalah kalau suami kerje , mmg dia xnk makan kat waktu kerje , tu y membuatkan emma marah sangat2 .

lepas makan dalam kol 10.00 malam otw balik , seperti biase la , mengalami jem ,walaupun tengah malam , nak balik ke parkland , then dalam menuju ke jalan besar nak ke banting kami di kejutkan dengan hentakan kereta yang kuat dari belakang , kepala emma terantuk kat cermin depan , menyesal tak pakai seat belt ! Tsk Tsk ! hmm macam terpengsan sekejap , celikkan mata tengok suami sepat cepat keluar , dalam hati , kite langgar orang ke orang langgar kite ni , hmmm

Aku ngan keadaan biul sedikit keluar tengok2 ade kerete cium bontot kereta aku , huhuhh , pengakuan suami ini pertama kali dii langgar orang selama beberapa tahun bawak lori ke kerete ke , hmm ni lah dinamakan takdir , Dah allah takdirkan kejadian sebegitu , hmm sabar jelah


- Di perkosa tanpa tidak rela - 
Ayat suami . hehehhehe

setle ngan cara baik , buat report polis then claim insuran , 

Budak lagi pun yang bawak kereta ni , tahun 1995 baya adik emma , hmm sedih tengok kerete mcm ni , nak tutup bonet kereta tak dapat , hmmmm tengah tengah bulan ni banyak pulak dugaan Aiyhh !

Okay ni je storry , Terima kasih sudi membaca 

Emma Diana 

Dana untuk upgrade Lens D1100 :) 
Terima kasih sudi click :) 


ASTRO ADE CERITA BARU <--- CLICK ME

Monday, 19 January 2015

Pilihan yang bijak & tepat Dari Suami

Penulis : emma diana Masa : Monday, January 19, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualikum ,

Selamat pagi . Hai kawan kawan !

Entry kat blog ni seriusly tak banyak tentang dunia tapi lebih pada dairy . huhuh , Macam ni citer nye. Back to Topik eh ? Emma nak share ape yang emma rase nak cerita , Buat mase sekarang ni emma memang susah nak bergerak kalau xde hp , hp emma dah Meninggalkan emma , dulu Arwah baik Orang nya . hehehhehe .

Haa tu lah emma dah baget baget dah ni lepas bonus tekad nak beli Iphone 6 start dri bulan 11/2014 emma dah idam idamkan , tetapi ..... menangis tak sudah , ade je akal ni terpikir nak upgrade lens camera DSLR emma , huargghh menangis tak berlagu . Suami pun dah pesan , buat mana yang penting dulu ,

Minta pendapat suami malam tadi . :

Suami : 'B upgrade lens camera touchup camera dulu. so nanti ade duit dari job wedding atau sebagainya itu peluang b beli gadget gadget yang lain , 1 per 1 dulu, Baru betul rase kepuasan tu b. 

Aku : mengangguk sambil kerut kening , cakap dalam hati ' Hmmm Bila la nak merasa ' Lambatnya lah .* Serius emma jenis yang tak reti bersabar kalau bab bab ni , tetapi kalau bab lain kesabaran cukup mendalam , lagi lagi hal rumah , 

-Terima kasih yunk bagi b semangat walaupun ada kalanya b keras kepala-

Ada baiknya suami beri pendapat macam tu , kadang malu jugak jadi ( Official Photographer ) OP tapi pakai camera dslr but lens biase je (Kitlens) kalau shoot gambar pengantin , tahun 2015 ni dah la bnyk booking for pengantin PhotoG . so emma kene yakin emma kene buat yang terbaik.. kadang emma ni suke ikutkan nafsu , name pun perempuan ade 99 nafsu 1 akal . kan kan kan . pilihan yang terbaik adalah minta pendapat suami , sekurangnya emma tak lah pening n boleh belajar bersabar . So Wishlist makin bertambah lah gamaknya , Alahai Mati Akal la aku . makin pendapatan besar makin bnyak pulak kehendak Aku ni . haiyhh ,

1 - Upgrade Camera DSLR - Pengguna Canon EOS D1100


Mybe emma akan amik lens jenis yang mcm ni , Mudah untuk bawa kemana , dan lagi 1 gambar makin cantik lah lepas :p InsyaAllah

2- Iphone 6


Bersabar lah wahai hati , nanti dapat lah tu miliki iphone 6 ni , ade jugak tengok contest untuk menangi iphone 6 ni taw tapi.................. shuuuuuuttt !


3- Go pro hero 4 ,


Ada yang tak tahu ape itu go pro hero 4 ni kn ?  boleh tanya en google , Camera ni emma bukan untuk selfie ye tapi emma nak beli boleh buat aktiviti lasak ke ape emma nak guna camera ni , mudah dan tersangat lah ringan weyh . Emma rase husband emma xtaw kot emma nak beli go pro ni , hehehhe , and emma rase dye tak tau kot kegunaan nya , haaa bile emma beli mesti dye akan kata Wow ! gambar cntik ! Ngeeeee


Ni sume makan dalam kalau tak dapat , huhuh . Emma berbeza dengan suami , sebab emma lebih minat bab2 simpan gadget ni , rase tu semua kepuasan , Orang lain dah merasa aku ni yang terhegeh2 baru nak kumpul duit .

AlKisahhh :)

Terima kasih sudi menbaca , Mendengar Men Men Men :p

Emma Diana

Friday, 16 January 2015

Jalan Jalan Iratkan Ukhwah

Penulis : emma diana Masa : Friday, January 16, 2015 Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum ,

Hai Again , 

Today emma nak jalan jalan sempena hari cuti emma harini . Hari Ini Sahaja !., Halah ! bukan holiday la awak ! bukan masanya lagi , sebb bonus belum dapat lagi :p Emma nak jalan jalan kat Blogger Blogger yang baik hati tinggalkan link dye kat Blog Emma *BlogWalking*


Walaupun Tak sampai target lagi , Baru #36 Blogger termasuk link emma kat situ . So jom Ber BlogWalking nak ? 

tunggu kehadiran di chat box awak awak semua ya :) mana yang emma tak follow lagi , emma akan follow , Terima kasih sebab sudi share link pada blog emma , emma hargai kalian :)

Terima Kasih Sudi membaca :)
Emma Diana

First and Simple Giveaway oleh Cik Iman

Penulis : emma diana Masa : Friday, January 16, 2015 Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum !

Hai ,

Dah lama rasenyer tak join GA ni . last Join pon kan tahun 2011 haha nampak x sombong kat situ ? *Ehh Bukan Lah !* Tak ade Lappy kat rumah, ni pun pinjam Pc Office update ape2.. Ngeee Alasan kan kau Emma ! Okay FULLSTOP .



GA ni tersangat lah senang , BTW emma cuba nasib je , sbb emma nak join pun reason nyer simple mimple ' Nak Eratkan Silaturrahim & Ukhwah sesama Blogger '

Paling best GA ni nampak tersangat la mudah , lagi terlihat Poster GA dye The Cat . Awww , I Love Cat . Binatang kesayangan Nabi Muhammad S.A.W tu awak awak sekalian ,

Paling menarik Hadiah GA dye pun tak la dapat sebijik banglow . heheheh Walaupun org pandang remeh temeh Hadiah dye tapi sape nak bagi Toup RM10 kan . kau nak bagi ?? Tak kan ?? hehehhe ..

Jom la join kome ! Senang je syarat2 nya .

Pertama : Follow Owner GA simple dari adik comel ni Cik Iman

Kedua : Save As Gambar Cat comel Atas ni BUT ! Attach gambar tu kat post korang mana yang nak join GA ni & Backline dye mesti lah Attach Link GA Cik Iman ni

Ketiga : Korang mesti letak entry korang Kat blog Cik Iman yang menunjukkan korang join GA ni . *Perhatian* Cik Iman ni mesti akan check okay , Tak mo main Tipu Tipu :)

Ke Empat : Emma nak uols Follow Blog yang emma pilih secara rawak dalam blogList emma ,

Orang yang emma tag ni yang rajin ke blog emma . Orang yang Bertuah tu adalah :

1 - Budak Kuat makan
2 - Weena Rizwan
3 - Adik Yaya

Tarikh last untuk join GA ni 31Jan2015 tau awak awak semua . Owner GA ni nakkan 5 pemenang sahaja . jom cuba nasib ? nak tak ? kalau xdapat xpe , xde rezki , yang penting ape ?

' Dapat Eratkan Silaturrahim & Ukhwah sesama Blogger

Terima kasih sudi membaca
Emma Diana

Thursday, 15 January 2015

REVIEW PRODUCT : Inayah Advanced

Penulis : emma diana Masa : Thursday, January 15, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..

Hai semua .

Ada sesapa kat sini nak KULIT CANTIK dan kurus serentak? Penat nak makan mcm2 suplement dlm 1 hari? Inayah boleh kurangkan selera mkn. Lawas. Bagus utk turunkan berat badan n sekaligus cantik kulit sbb ada glutathione.

Harini menjadi Fenomena 1 ubat kuruiyh iaitu Inayah Advanced . Apa itu Inayah Advanced ?
Nah nak dijadikan cerita kan ? Inayah Advanced ni salah 1 ubat kuruiyh yang menjadikkk ! menjadik weyh dengan usaha ! dengar eh Inayah Advanced boleh kuruiyh dengan usaha ! bukan makan ubat ikut jadual then cara pemakanan korang tersangat lah salah di sisi undang undang diet yang betul . 


*Terbaru Packing*


*Sah KKM tau*

fahamkan jika benar2 nak kurus ! tak berminat nak kurus ? dah kurus ? lupakan :)

INAYAH ADVANCED adalah formula terbaru.  dos ramuan lama ditingkatkan. Lebih power! Kesan berganda double cepat!
Suplement Ini Lengkap 3 Dalam 1 Untuk Cantik, Sihat Dan Kurus. Add on ramuan baru mentha (mint), avokado, apple stemcell, grape stemcell. Utk boost kurus dan utk boost lg cepat bg kulit cantik.

Sebotol 30 biji (utk sebulan)
1 BOTOL RM180
2 BOTOL RM300
Free Consultation
Free Pos Laju

Nak harga kasih sayang ? Boleh tak ada masalah , tetapi untuk SERIUS BUYER sahaja ! nak tahu bagai mana ? baca dahulu entry ni sampai habis .

=====================================================================

Supplement lengkap No. 1 Asia yang bertindak 3 dalam 1 iaitu anda pasti CANTIK, SIHAT DAN LANGSING dengan INAYAH ADVANCE##

Kami bukan omong kosong.. auta dengan hanya memberikan kelebihan panjang lebar tapi kesan nya hampeh dan ramuan yang tidak jelas.

1. ANDA BAKAL CANTIK SEBAB KAMI GUNAKAN RAMUAN PURE SHARK COLLAGEN 

– yg pertama di pasaran Malaysia!!! Ikan ni x boleh nak beli kat pasar malam mcm talapia atau salmon na. Kadar penyerapan paling pantas ke dalam badan. Dengan adanya collagen yang hebat ini. Anda akan berubah menjadi ,
JELITA SEKELIP MATA!!KELEBIHAN PURE SHARK COLLAGEN :-

1. Menggurangkan senggugut dan keputihan
2. Kadar penyerapan lebih tinggi dari collagen lain
3. Melegakan sakit sendi
4. Melawan Proses Penuaan
5. Menghilangkan ruamm, jerawat, jeragat dan kedutan
6. Meningkatkan tenaga
7. Menguatkan sistem imunisasi badan
8. Mengalakkan penumbuhan rambut
9. Menguatkan kuku
10. Pengurangan garis halus dan kedutan.

2. ANDA BAKAL LANGSING SEBAB KAMI GUNAKAN RAMUAN SOY LECITHIN 

– supplement pertama yang mengabungkan shark collagen dan soy lecithin bagi mendapatkan bentuk badan idaman. Soy lecithin berfungsi sebagai PEMECAH LEMAK, PENGHAPUS SELULIT, NO MORE SEMBELIT !!!KELEBIHAN SOY LECITHIN :

1. Meningkatkan daya ingatan
2. Memecahkan lemak
3. Membantu masalah imsonia
4. Mencegah eczema
5. Mencegah pengumpulan lemak dalam hati
6. Membantu mempercepatkan metabolisma untuk membakar lemak
7. Membantu dalam proses penghadaman
8. Membantu mengurangkan bengkak susu
9. Melangsingkan badan
10. Mengekalkan bentuk badan ideal

3. ANDA BAKAL SIHAT CERGAS BERTENAGA SEBAB KAMI GUNAKAN MILK THISTLE 

–TONIK HATI NO 1 DUNIA. Di datangkan khas dari EROPAH untuk membuang toksin di dalam badan dan HATI. Badan akan lbh sihat, jantung sihat. Tak ada lagi sakit jantung, badan letih lesu !! Di syorkan 100% kepada penghisap rokok,yg minum alkohol, suka minum atau makan fast food, pernah guna chemicle product.KELEBIHAN MILK THISTLE

1. Tonik hati NO 1 di dunia
2. Membantu membina sel sel hati yang sihat
3. Melegakan sembelit
4. Menyingkirkan toksin dari hati
5. Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat6. Pengambilan secara beterusaan selama beberapa bulan dapat meningkatkan penghasilan glutathione secara semula jadi
7. Menurunkan paras kolesterol
8. Mencegah tumor payudara
9. Menghilangkan rasa gatal, kemerahan, radang dan eczema
10. Sebagai antioksidan 10x lebih kuat dari vitamin E

4. ANDA BAKAL CERAH GLOWING SEBAB KAMI GUNAKAN L – GLUTHAHIONE. 10X ganda lebih berkesan daripada gluthathione biasa. Anda akan cerah kembali seperti kulit semasa anda baby dulu. Kulit halus mulus bakal jadi kenyataan dengan INAYAH
BEAUTY BOOSTER.KELEBIHAN L GLUTHATHIONE
1. Menukarkan kulit gelap kepada kulit cerah gebu2. Warna kulit menjadi sekata, lembap dan tidak berminyak
3. Lebih berkuasa dan kebal dalam penyerapan ke dalam badan berbanding glutathione
4. Meningkatkan penyembuhan luka
5. Menjadikan kulit lembut, licin. segar dan berseri
6. Memutihkan kulit.

TESTIMONI HOT! DOTTIE



WAHHH!!! DAH MAKIN CUN KAN? JOM2 KALAU ANDA NAK JUGAK JADI MCM DOTTIE TRUS WHATSAPP SAYA 011-3848 2678 UTK ORDER

Nak harga kasih sayang ? Boleh tak ada masalah , tetapi untuk SERIUS BUYER sahaja ! 

1 - Add facebook Emma Diana 
2- Inbox tanya harga dan kata kunci * Saya nak harga kasih sayang . Saya baca blog Emma *
3- jika dah buat no 1 & 2 tu , maka awak dah berjaya dapat harga murah . Diskaun la kata orang :) 


PENGHANTARAN POSLAJU SETIAP HARI 
SERVIS PANTAS

Terima kasih sudi membaca :)
Emma Diana

Tuesday, 13 January 2015

Tiada Rahsia Lagi

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, January 13, 2015 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Hai ,

Selamat Pagi semua ,

Pst Pst ! Ade story sikit nak share , pagi tadi kan ? emma masuk Office , Pintu Office terkunci , alahai selalunya emma x kunci pun office tu , then macam biase , try keluarkan kad ape2 la mcm membe kad NSK tu then emma try swap kat bahagian lock pintu , alaaa bukan nak mencuri ke ape , masalah nya semalam balik office lupa nak OFF Aircond , hahah mengambik tibe2 pulak xboleh , selalu nya boleh je buat mcm tu sbb selalu buat kat rumah , biase la faktor usia , dah lock pagak lupa plak kunci kerete dalam rumah , ngan kunci rumah xde , selalu lock tombol pintu je , heheh *Jangan Tiru aksi ini ok ?* hehehehpastu boleh kantoi ngan Officemate hahaha muke merah padam sebab malu , nampak sngt emma suke membazir elektrik . kui3 hehehe , gempak x MUKADDIMAH entry ni? hahahahha

Okay Shut Up ! ngee , Act Entry ni emma nak share ape skincare yang emma guna , Sebab kan ramai sgt tegur kite la awak awak semua , bukan ape , ade yang kate makin comel la hape la , seriusly emma bukan Comel ! Emma ni baby face je ' Ngeeee ' Tak mau Marah marah :p

Choppp ! Sebelum tu emma nak share pic sebelum emma memakai product yang buat emma makin BERSERI  'Berseri ke ? 'Ngeee



Masalah kulit Muka Emma .
Abaikan No 2 tu okay ?

1- Jeragat
2- Kulit kusam
3- Warna kulit tak sekata
4- Hitam Bawah mata *yang terlampau*
5- Ada garis garis Halus @ kedut 
6- Macam  macam lagi 
*tengok muda2 dah kedut kn ?* Faktor tak pandai jaga kulit muka

Mesti korang terperanjat kan tengok kulit muka emma mcm ni ? Padahal mase ni umur 21 kot ;'( Tsk Tsk Tsk ! .Gambar ni mase emma setia dengan product Safi Balqis , bukan ape , muka emma jenis yang xboleh kot guna product tu , orang kata tengok kulit tapi emma rase mcm tu je dari awal abis sekolah . huhuh Gambar ni jugak ambil mase emma pi honeymoon Tsk Tsk ! aku hancur kan honeymoon aku ngan muka mcm ni , makan Cndyligh Dinner makeup muka bersepah , nak nangis , tapi husb terima seadanya . Okay jum teruskan

1stly emma guna skincare Babies Blink 5 in 1 untuk krim siang malam dan jugak pencuci muka . Terima kasih sebab buat hari hari ku berseri . Buat mase ni emma dah pakai 2 bulan. Alhamdulillah okay sangat kulit muka .



Babies Blink 5 in 1

1- Serum
2 - Pencuci Muka
3 - Krim Siang
4- Krim Malam
5- Toner

Bukan skincare ni sahaja emma pakai malah emma ade menggunakan product Sensual Serum untuk Apply kat muka . Ape tu Sensual Serum ? nahh Emma share ye ? Tak mahal pun , Lagi Save Baget taw , Sebab dalam 1 kotak ade 10 botol . Terlalu murahhh , Berkesan , lagi 1 sensual serum bukan untuk hilangkan scar je mahal ade macam2 , nak taw ? haaa teruskan membaca . So emma amalkan Serum Lightening , Scar , Vit C n ade la beberapa lagi , emma lupa dah . 



Botol Sensual Serum ni tak lah besar , Kecil je tapi Effect dye , Ummmmpphhhh !


Jangan titis banyak2 , takat 3 titis je dah dapat effect dalam mase 1 malam , 
1 malam kite tidur 8 jam , Jyeaaahh ! 
dalam mase 8 jam tu dah ade effect , Tak Caye sudah ' Bluwerrk :p


Ni Emma Dah siap create cara pakai sensual serum ni . 


Emma nak Share pulak , Sensual serum terdiri daripada ape , Eceyh bahasa melayu sangat baku , hehehhe 



15 jenis serum utk dipilih (result seawal seminggu) : 

Eye care - menghilangkan eye bag, lingkaran mata hitam 
Collagen - utk kulit yg lebih anjal & awet muda 
Soothing - sesuai utk kulit sensitif & mslh jerawat yg kronik
Oxygenating - menjadikan kulit lebih cantik & lembut
Hydrating - melembabkan kulit yg kering
Purifying - mengurangkn mslh kulit berminyak & jerawat
Scar - menhilangkn parut
Tigthening - mengecilkn liang roma utk kulit yg halus lembut
Vit c - membaiki kulit dan mencerahkan kulit
Ligthening - mencerahkan kulit
Regenerating - menjadikan kulit lebih halus
Anti-wrinkle - mengurangkan kedutan
Lifting - untuk kulit yg lebih tegang & anjal
Bust care - untuk menganjalkn payudara
Shine care - utk mengekalkan kulit putih berseri

kalau nak cantik kene lah rajin kn ? betul x ? ni antra product yang emma rajin apply kat muka , xpernah miss tau , 

Then kite terus pada suppliment , Emma makan Suppliment ABP RED , bagus untuk wanita yang dah BERKAHWIN . ABP tu adalah Aura Beauty Perfect . ade dua jenis 1-ABP PURPLE & ABP RED . okay kenapa ABP RED khas untuk wanita ? pergi tanya En Google :p hehehhe Alololo , jangan majok , nanti Emma buat Entry pasal product ABP tu , sebab panjang bebenor nak xplain , Serius Banyak Khasiatnya Minum ABP RED ni . Suami Emma pun minum taw , tapi bukan ABP RED ni , but ABP PURPLE , Serius kulit makin okay , cegas dan tak selalu letih. 10 dalam 1 , dalaman dan luaran


Cara Minum pun senang  3 sudu di campur ke dalam 100ml air sejuk dan goncang.
Minum sekali sehari sebelum sarapan

Paling lah emma tak nak berahsia dalam hal kecantikan ni , emma makan VIT C&E hehehe nak taw ape ? halah mesti semua orang taw emma makan ape , xmahal ,seriusly , Patutnya makan sehari 2 kali pagi dan malam tapi emma makan jika perlu , masalahnya bukan xmakan langsung tapi dah buat macm vit tu mcm gula2 , nak mengemam je . hehehhe 

Jeng Jeng Jeng ..


DIAN'Z VIT C & E

1 kotak 1 botol taw , bukan 2 botol , saje display letak 2 botol , sebab kat emma ade 5 botol , rajin bebenor repeat , rase dye pun sedap , , Rase berry , Strawberry . Awwww ! . hehehe Sekarang ni pun ngah ngunyah2 vit ni la , bukan Pill tau . Ihate Pill ! Seriusly

Dan yang paling penting ! kene rajin buat facial muka , kalau ade duit bnyak boleh la g spa , mcm emma nak g spa ni fikir 1000000000000x @ 1 juta kali , ade duit lebih je emma pergi , macam emma ni , emma buat sendiri je , bahkan suami pun emma buatkan , senang je , emma pengguna mask FLORAL MASK . sambil sambil emma bermasker emma urut2 muka , jangansalat urut nanti muka korang mcm nora danish . Kih kih kih . Okay x lawak . heeee


paling best guna Floral Mask ni salah satu nya semua whitehead & blackhead tertanggal , lagi2 bahagian hidung , mcm suami emma ni , bnyak sgt kat muka , geram je rasenyer , emma jenis yang tak pandai nak picit jerawat seriusly . sebab emma takot sakit n takut merebak ke bahagian lain , macam picit jerawat kat pipi then esok tumbuh jerawat kat bahagian dahi , haa tu seriusly pantang . serius! sangat pantang , paling penting sebelum gunakan product ni tuam muka ngan air panas , kasi kulit lembut n liang roma terbuka , then apply la masker ni kat muka . eceyh , mcm review product laju je menaip jari ni heheh.. panjang nya xplain , mencikkk kan nak bace ? ngeee

ni je rahsia emma , tiada rhsia lagi , yang paling penting ! IMPORTANT ! jangan malas . Emma Nak belanja gambar emma selepas gunakan kesemua product dalam tempoh beberapa bulan ni .



Akhirnyaaaaaa .. Bahagian jeragat bawah mata tak pun kelihatan lagi , Warna kulit dah sekata , Naik seri ' Walaupun dah 2 tahun Berkahwin ' SUAMI MAKAIN SAYANG TAUUUUUUUUU. hehehehe dan paling penting emma yakin dngan diri emma , Nak jumpa cust dah xde malu segan , nak bercakap ngan orang xde tunduk tunduk lagi dah .

Masalah besar sekarang ni ialah : GEMOK ! heheheh

Sebab suke makan tu pasal susah nak kurus aku ni , lagi emma ni jenis tulang rusuk besar , Pernah cuba try test makan makanan diet tapi nafsu susah nak kawal. Pernah jugak jogging pagi2 tapi kejap je , lepas 3 bulan nampak kurus skit dh xnk jog , ni la masalah kau emma ! heheheh. pernah jugak kurus , Serius betul betul kurus tapi mase PLKN je . hehe tu betul betul jaga pemakanan aku smpai air sejuk tak pernah sentuh sama sekali ,  Macam nak masuk plkan balik je Tsk Tsk ! Boleh x ? 

Okay sampai sini je story buat mase ni , Haaa yang nak tanya pasal product ni semua boleh terus direct pm emma kat Facebook atau boleh email emma dekat : emmadiana77@gmail.com emma ade jual , tak Mahai aiyh , sbb emma niaga bukan sewa kedai pun , emma under dropship je , Seriusly Faster Mover :p tapi betul cust tak pernah merungut barang lambat . kalau nak harga promosi boleh je , mase hantar email atau pm cakap ' SAYA BACA ENTRY TIADA RAHSIA LAGI ' , Then bgtaw nak beli product y mana , product yang kat atas ni je taw , emma ade jual suppliment lain jugak tapi yang tu xde la dpt harga promosi :) Okay ? heheh itu sahaja . Jumpa lagi nanti Next Entry.

Terima kasih Luangkan beberapa minit untuk sudi membace Entry ni.


**** The End ****
- Emma Diana

Sunday, 11 January 2015

Selamat Pagi Cekgu

Penulis : emma diana Masa : Sunday, January 11, 2015 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum ! ,

Hai Semua , Woahh kemain pagi pagi aku bukak FB penuh Timeline FB Aku ngan Gambar2 budak2 sekolah . Awal persekolahan la katakan , Ngeee .

Teringat pulak mase dulu dulu , darjah 1 la banyak kenangan, sebab ? hahahha paling best pergi sekolah pakai baju sekolah baru , beg sailamon *wrong spell mybe* siap ade roda. hahahah . mak ikatkan tocang tinggi tinggi biar nampak kemas , ngeee , then siap bawakkan bekal nasi goreng * mak masukkan nasi dalam bekas sabun pencuci pinggan axion* mase tu mana ade bekas lawo lawo + Air sirap dalam botol biase je , botol mineral tue . hahah dulu dulu mak nak belikan botol air cute cute mak pikir 10x taw , hahah taw kan sbab ape ? salah 1 nya cuai bila tertyinggal kat kantin , tak pasal pasal balik mak mengamuk , hahahha ,

Tak kisah semua tu , semua penah rase , then mak bagi duit belanja 50sen untuk sesi pagi , 50sen untuk sesi petang . i know mase tu selebet giler , hahah okay entry ni lebih pade throwback la ni ? hahhaha okay lepas bace entry ni boleh #throwback naah :)

Gambar kat bawah ni mase darjah 1 , kelas 1 taat setia :) hehehe
Gambar Sumber dari sahabat FB Dila Khasni yang dok bulat merah merah tu , gambar dye ngan husband dye , jodoh depa rupenya pernah dduk dalam kelas yang sam mase darjah 1 . 
Cuba teka mase emma ? hahah Mesti tak dapat cari kan ? waktu ni selebet bebenor nya pun :p


Dulu mana ade teknologi mcm sekarang ni , sekarang ni nak belajar online semua dihujung jari , nak tak nak je , Nak taw mcm mana ? emma belanja gambar sikit eh ? 









Tak faham? tak pe terus email emma emmadiana77@gmail.com , tak pun boleh bace Entry dan Entry fahamkan dulu entry , bile dah faham boleh contac emma ok ? 

Okay tu je nak story , rase nyer bnyak lagi bnde nak share tapi tibe2 jari kejang :p hehehhe

TQ sudi baca ,
Emma Diana