LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 16 December 2014

ONECITYPHOTOGRAPHY

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 16, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua , 

Enty harini lebih pada tu haaa kat atas tu , nama company saya , ONECITYPHOTOGRAPHY okay act ditubuhkan semasa atau selepasnya 3 hari bertunang dengan suami saya pada 28.02.2012 wujudnya nama tu sempena gabungan nama saya dan suami , 

Ewan + Siti = OneCity * ececceyhhh .. Omputeh ciked * 

Banyak kali fikir boleh pergi jauh ke nama ni ? baru bertunang kot dah nak share nama company kn ? al-maklum lah zaman sekarang macam macam , kes tipu lah ape lah kn ? baik dengan kawan kawan mahupun adik beradik sendiri ,  Bukan zaman sekarang je , dari zaman 90an 80an 70 an 60an punn :p tapi tu semua dari akal pemikiran setiap individu "Kekuatan seseorang manusia itu terletak pada JIWAnya, bukan FIZIKALnya." jadi berfikir sebelum melakukan apa2 tindakkan.. La ni aku dah pikiakkk abis2 sampai ke hujung pangkal akar rambut ku , So terciptalah nama ONECITYPHOTOGRAPHY tersebut . 

Alhamdulillah , kira kira balik ade lah dalam beberapa event yang penah kami attend untuk photoshoot ni , start dari belajar slow2 tangkap gambar sepupu bertunang sampai la ni lah , berani kan diri bergerak solo kesana kemari dengan sebuah camera DSLR aku tu ,. Okay dye ade nama tau , baby Lensa Dslr tu , xkan xde nama kan , sbb tu sebahagian dri harta aku, Buat masa sekarang aku bergerak solo InsyaAllah ade la Anak buah 1 ary nanti , sapa nak join dialu alukan :) Sama sama timba ilmu . belajar sama . bergerak sama sama , nak jugak pandai bermain dengan Lensa Macam abang abang profesional tu kan , I can do it ! Maju Emma untuk Lensa :) heheh

Okay yang tadi tu pengenalan lah untuk ONECITYPHOTOGRAPHY . Now Setelah sekian lama berbakti untuk pengantin pengantin , atau event pertunangan dll , Harini nak cipta logo untuk baju yang dah lama di reka tapi tak terbuat buat sampai la ni , Kau suke delay kan kerja kau kan Emma ! marah diri sendiri nampak ? hehhehe

Ade la beberapa design yang dh di design cuma yang terkenan dihati nampak simple but nice . tueee diaaaa bawah ni :-



InsyaAllah baju ni siap emma akan buat entry pasal baju ni , n pos , cantik ke idok , kan ? tapi ni pun dah terlebih simple , n mungkin emma akan selitkan sikit no tepon atau pon alamat email dan link blog emma untuk mana ade cust nak review ke kan , tengok mana taw ade yang nak pakej murah ke kan :) 

Berkenaan dengan kad buisnes InsyaAllah siap emma buat entry bagi kedua dua nya skali , so emma nak story pasal pakej2 yang emma buat untuk cust , Mybe emma bodoh sedikit sebab xde pon buat testimoni pada cust yang sebelum ni , nak snap gambar bile dorang trima album ataupun what ever lah ,

Now ade la sikit coretan dan pakej yang emma sediakan . 

1- Shoot + burn cd @ Pendrive
2- Shoot (Labour) + burn cd @ Pendrive + Sticky Album
3- Shoot + burn cd @ pendrive +  Album + Frame 12 * 18

Okay la ni nak tau harga ke ape email je xpon wassap je kat no emma ok ? +60193771601






Cust penyejuk hati la senang cerita , walaupun service emma bawah baget semua happy n puas hati dengan kerja emma , seriusly tak aku jangka dah besar ni sampai aku dah ade pakej untuk buat itu ini , 

InsyaAllah , Terima kasih Allah . 

Okay nanti akan emma update lagi pasal ONECITYPHOTOGRAPHY ni okay ? walaupun cerita tak sesedap asam pedas ikan patin :p

P/S : Terima Kasih kerana sudi membaca entry yang kuat berceloteh ni :) 
Jom Komen kat bawah 

No comments:

Post a Comment