Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Tuesday, 21 October 2014

Cerita hari ini

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, October 21, 2014 Comments : 0 Labels :
Selamat petang ,

Pada kalian semua , Sihat kah ? sudah makan kah ? kalau sudah alhamdulillah syukur :)
Hari ni Macam biasa kerja tpi yang best nya Boss xde , semua xde , cust pon kurang , saje xnk make appointment untuk harini , sebab ape ? sebab aku malas nak attnd , harggghh jahat x aku ? nak buat claim pon rase nyer macam malas je. banyak kot kerja pending , mcm ni , kalau si varsha ni xde kerja aku Automatic akan pending. Sebab ? dye xde asstn y boleh cover kerja dye , so skrg ni aku la org y kne tolong , tapi bila aku cuti pulak , Allah payah nya kau nak menyentuh kerja aku  , tu yang susah tu kalau kerja aku xde sape taw , now aku menaggung la kerja ni mcm org yang x ckop tangan , penat mengalahkan Perdana menteri , huarggghhhh ! stress rasanya , Esok nak Devali kn ? hahahha tpi cuti sehari je , dduk rumah jela gamaknya , 

Sambil2 kerja tetap aku curi mase sikit untuk kerja partime , biase la niaga , ce search instgram id ni Emma_skincareshop , tu lah ig kite , saje buat part time , demi cari sesuap nasi . xpela slow2 , walaupun kadang hanya suke2 , kadang smpai xde mase , nak buat niaga full time saya xde modal . Nak bukak kedai lagi lah ! hmm slow2 lah , lagi 1 dalam ni xla emma cter semua tentang life emma , kata org ade org hendap diam2 taw , so malas nak open cter mmg la semua , takot2 ade y jeles ngan kehidupan kite . makin hari minggu ke minggu bulan ke bulan makin meningkat dek usia kite kn ? so nak emma lanje 1 pic :)



terima kasih bace entry ni , walaupon xde sikit info yang baik , jadi disini kesimpulannya , jangan jadi pemalas macam saya , Eh malas ke ? hehe kalau malas xde la niaga . hehehhe

Friday, 10 October 2014

Perubahan

Penulis : emma diana Masa : Friday, October 10, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

Selamat Tengahari semua . macam biasa emma akan update blog pada waktu tengahri sahaja. Well Waktu rehat kan , free sikit Sambil2 ikat perut ni haa *tutup mulut sikit bila membaca heheheh* . kurangkan sikit perbelanjaan ku untuk bulan ini..  hmm gaji half kene hold , sbb kan kursus *ala tak payah abil port pasal kursus aku*

Macam biasa hari2 ku bermula dengan menyediakan sarapan untuk suami tercinta walaupun milo panas bertemankan roti sahaja. Nak cerita pasal 'Perubahan' ni kan . macam2 dimata emma lihat , dari baby ke besar , dari kawan terus ke kekasih , dari musuh jadi kawan *Bukan saya* Dari tak tau nak berbuisnes terus pandai bisnes. *haaa ni saya*  dari Lepas kahwin , mengandung then sekarang dah ade baby *My feberet Blogger* kakak yuyu zulaikha syg ku' My Idol dalam bidang bloger ni. Now sekarang Obses ikut perkembangan 2nd idol aku dalam bilang blogger ni , kakak Epal kite :) Sebab ? dye baru kawen dlam 3 bulan lpas x silap lah , now dye ade baby bump ' Ntah la , mmg minat nak selalu ikot info2 ibu mengandung ni , tpi dye ni pakar bab diet , Diet secara sehat , sape suke ? suke kn ? try la click laman web dye ni "CIKEPAL" .. Emma taw ramai y kenal . kn2 ? hehehhe haisyh macam2 lagi lah yang aku nampak dari pandangan aku , baik di Facebook , Twitter , Instagram '@emma_dianamazlan' & blog. 

*Panjang nya aku membebel ni kan ?* Dah bosan ke ? kalau dah bosan closed je* kalau xBosan jum scrool lagi .

Untungnya kite yang masih hidup dalam Dunia IT ni , Masih dpat guna teknologi sekarang untuk melawat atau ambil perkembangan kawan2 , sahabat , saudara mara Family Dan Seangkatan dengan life kite .. . kalau mcm dulu keluar rumah baru dpat taw hal dunia luar , mcm sekarang semua kat hujung jari je kn ? kalau Dulu rajin sangat aku mengupdate laman blog ni , laman sosial facebook aku baik life atau fake life *fake life sometimes* acah2 happy hehehhe..

Okay sekarang ni aku masih sama je , xde perubahan pun cuma Obses giler ngan Dunia Seorang isteri yang baik  dan Solehah , 'Masih Cuba try test nak jadi y terbaik' Sebab Manusia ni mmg dijadiakan tak semua perfect ' So kite kene lah cari ape y boleh cover untuk bahagian kelemahan kita dan pasangan.

Walaupun Emma tak diberikan lagi rezeki untuk mempunyai seorang anak atau zuriat y baik dan sempurna Emma tetap hargai hubungn silaturrahim dengan suami , Ade jugak rezki lain yang dtg , mcm kerja y bagus , gaji y bagus. mahupun kadang kala ade masenya kite dan pasangan gaduh , sedih , susah & Senang. Allah masih lagi bagi kesempatan untuk merasa semua tu :) Alhamdulillah Ya Rabbi .Dalam tempoh 2tahun perkahwinan ini Semua rasa sunyi yang emma alami berbaik [pulih bila adanya senyuman seorang suami , dsyat sungguh hati aku , senyum je dapat tawan hati aku y duka lara , "Rezeki Masing2 kn ?"

Masalah diri aku ni bnyak , *3 Je pun*

*Gemukkkk - Ingat Emma ni kurus ke ? dalam gambar je nampak kuyuss hehehe*
*Giveup - Masalah datang Selalu sangat cepat putus asa
*Stress - Tak dapat Shopping* Kih3

InsyaAllah Boleh atasi , ikot Step Cik Epal je nanti *hehehehhehe*

Exchange Link?