LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 20 May 2014

Mask Shiseido

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, May 20, 2014 Comments : 0 Labels :
Hari ini Emma nak review satu produk dimana Emma sendiri telah pun mencubanya, Mask Shiseido produk dari Japan yang menghasilkan menanggalkan kekotoran pada wajah kita. Mask Shiseido terdiri dari 3 jenis paket yang berlainan warna dan fungsi. Untuk yang berwarna hitam fungsinya untuk mengecilkan jerawat, mengecilkan liang pori dan juga tompok atau bintik hitam pada wajah. Mask Shiseido berwarna putih pula membersihkan kotoran, mengatasi kulit gelap/tidak sekata, melicinkan kulit serta memutihkan kulit wajah dengan pengambilan kerap. Pengambilan Mask Shiseido ni hanya seminggu sekali. Sesuai untuk semua jenis kulit kecuali kulit sensitif.

Untuk Minggu pertama Emma sendiri mencuba paket hitam tu, actually Emma pakai terlalu lama dan nipis. Jadi bila dah kering bila Emma tarik atau tanggalkan mask tu agak sakit sikit kulit Emma dan kotoran dia Emma tak nampak sebab pakai nipis sangat kan tapi biasa lah cubaan yang pertama. Tapi dari segi perbezaan wajah Emma dapat rasakan kulit Emma licin dan kekotoran pada wajah dah tanggal. Kulit-kulit mati, balckhead, whitehead semua akan tertanggal itu jika kita buat tebal-tebal. Lepas ni Emma akan cuba pula untuk Mask Shiseido whitening tu (paket putih). Untuk Paket Oren pula shida tak digalakkan guna sebab kulit shida ada alahan, Emma tak disarankan guna oleh owner yang jual produk ni. Jadi shida guna untuk Mask Shiseido paket hitam dan putih saja.

Fungsi : SHISEIDO MASKMenanggalkan bintik hitam atau putih pada wajah, Menanggalkan sel kulit mati, Mengecilkan liang pori-pori, Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak, sekata, kesan terbakar, jerawat, jeragat, Menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2, hitam /putih diwajah, Menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Shiseido Black/White mask adalah di buat dari Collagen disertai elemen mineral laut dalam. Masker dengan kandungan nutrisi paling lengkap. Perawatan kecantikan menggunakan Lumpur Laut Mati sebagai masker wajah sama dengan memberi suapan makanan 'bergizi' pada kulit yang dapat merawat keindahan kulit. Kelebihan lainnya, semua toksin yang terdapat pada sel kulit akan terangkat, sehingga kulit lebih bersih dan segar sekaligus halus dan kencang.

langkah atau cara pemakaian boleh ikut step atas yang telah Emma google semuanya 

1. cuci muka sehingga bersih dan keringkan juga
2.pakai Mask Shiseido sehingga rata dan tebal (Jauhkan dari terkena pada kening, bibir dan kawasan mata)
3. tunggu sehingga 30 ke 60 mnit sehingga kering
4. dan cukup kering boleh tanggalkan secara perlahan dan lihat hasilnya

so jika korang berminat boleh PM ( Emma Diana
email : emmadiana47@yahoo.com
instagram : Emma_skincareproduct / Emmacikecikebombom
whatsapp : 011-29064644
Wechat : cikecikebombom
facebook : Emma Diana ( click  )

No comments:

Post a Comment