Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Thursday, 23 January 2014

Saya join RM20 Segera ! Nak Tau Kenapa?

Penulis : emma diana Masa : Thursday, January 23, 2014 Comments : 0 Labels :
Mesti pernah dengar bisnes yang hanya bermodalkan RM20 kan? tapi korang dengar-dengar tapi tak paham...apa cerita dear... kalau nak tahu, duduk rileks je..aku nak kongsi okeyh.

Bukan macam yang korang pikir. Aku nak join bisnes ni pun dulu berpuloh-puloh kali aku pikir..apa nie..macam program suruh orang klik ke, baru duit naik? or apa? aku join benda ni tak de sapa lead aku. Sumpah. Pepandai la aku explore sendiri. 

Lepas aku jumpa website ni (LINK), aku terus daftar. Memang aku ngah cari something yg boleh aku join. well, actually memang minat benda gini. Lepas dah siap daftar, aku tak paham. Dia kata, keahlian tak aktif lagi, untuk aktifkan keahlian, kena bayar modal RM20, then, aku pun gi bank in duit tu. nak pikir kena tipu, buat apa dengan berbekalkan modal paling silit di dunia cyber nie.so, aku tak kisah pun. Rugi RM20 je, kalau untung meleleh2 pulak. thumsup!
Lepas tu, keahlian aku dah aktif, Lepas aku bukak website ni..wahhhhh..banyak jugak kegunaan dia yang aku jumpa.


Keuntungan dan Kegunaan Bisnes Segera RM20

100% komisen, untung pada aku sendiri - nak kata tipu? memang tak arh.sebab aku dpt duit. sume aku dapat, takde potong-potong, pendek kata aku untung 100%.

buang masa depan laptop??? - tak jugak. aku cuma buat apa yg patut. pastu time aku g shopping. tibe-tibe ada mesej cakap yg duit dah masuk. Aku was-was gak. Terus g check.ahaks. Memang duit masuk. Kiranya aku dah jadi penaja orang yang join. Lepas tu, baru aku paham benda ni walaupun penaja aku tak pernah guide aku.Untuk tu, aku tekad, nak guide orang yg masuk under aku :)untonglaa korang~

Boleh jual E-book - bukan je kerja untuk aktifkan link ahliTapi rupa-rupanya dah dibekalkan sekali 10 e-book percuma, yang juga membolehkan kita jual ..wah. jadi penjual e-book pulak :) memang untung.andai kata nak beli e-book ada yg mahal macam taik. apatah lagi pasal hal-hal bisnes or internet ni. ahaks. sekarang, kira aku dah ada perniagaan internet sendiri dan dapat 10 e-book and bleh jual banyak mana pun kat orang lain cuma bermodalkan RM20 sahaja :)
yes!
okey. Sekarang nak citer pasal untung duit pulak

mula-mula dulu mana aku reti lagi sebab aku tak explore apa benda bisnes ni. bila dah explore and tahu buat kerja. Memang tak sangka, senang je duit nak masuk and nak aktif dalam bisnes ni. Kalau crite kat korang, dah konfem2 korang tak caya. apatah lagi kawan-kawan yang kenal kita. ye tak? kan~

nak tak nak korang boleh survey dulu kat sini. Tapi masalahnye, tak guna jugak kalau keahlian korang tak aktif. Lepas aktif keahlian tu yang banyak keuntungan melanda..and aku dah taja seramai 19 orang dah. kalau korang nak tau, Seorang = RM20,
so, 19 orang x 20 = RM380

kalau ikut anggaran dan plan bisnes,
Anggaran Potensi Pendapatan :
AHLI
TAJAAN
PENDAPATAN
SEHARI
PENDAPATAN
SEBULAN
1 orangRM20RM600
5 orangRM100RM3,000
10 orangRM200RM6,000
20 orangRM400RM12,000

aku takdelah taja orang hari-hari tapi sekurang-kurangnya duit masyuk jugak walaupun sikit~ daripada buka tangan tengok-tengok takde apa-apa kan? :)
nak taja orang senang je, korang cuma perlu aktifkan link diorang sahaja. :) that's all~simple kan. Owhhsemm plak tu :P
so, agak-agak nak survey or tengok-tengok atau nak join terus tu boleh lah tekan (LINK)

Antara 10 e-book yang korang akan dapat ialah - [panduan asas affiliate, panduan membina laman web perniagaan, 63 killer marketing strategies, bina blog dalam masa 3 minit, cara upload laman web dengan mudah, million dollar email, cara mendapatkan beribu-ribu pelawat dengan mudah, 100 powerful promotion tactics, the 30 minutes marketing, cara promosi mggunakan group yahoo]

#tq pada yang mmbace ye sayang2 semua :)

Bisnes 'RM20 Segera' tipu? What?!

Penulis : emma diana Masa : Thursday, January 23, 2014 Comments : 0 Labels :
Hello koranggg! :) 

Ya Allah. Kenapa rasa mcm dah lama sangat tak update ni. ergh, mmg dah lama pun kot -.-
Tah dah bertahun. Bersawang semacam je blog ni haaa.
Entah, rasa mcm malas je nak update. Takde idea ekceli.
Apa mimpi tetibe nak update setelah beberapa tahun menyepi kan diri? HAHA.
nak tahu kenapa? Yang taknak tahu tu dok tepi dediam. ha ha ha. K, bergurau. Yang taknak tahu tu pun kena baca gak :P


 ni nak bgtau kt korang ni haaa ....

Korang mesti pernah dengar and baca kt FB orang dok post-post pasal korang duduk je ngadap laptop korang, tp duit dekat akaun masuk? mesti penah kan kan kan.
AND, mesti korang tak percaya kannnnnn. Confirm korang anggap benda ni tipu punya ah.
Aku pun. Mengarut je menatang ni semua.
Agak ah, mcm tak logik kot. Mana ada orang bg kita duit free-free. lg-lg zaman globalisasi mcm sekarang ni.
Korang anggap ni tipu sebab apa? Sebab korang taktau lg benda ni cemane. Nak tanya takut terjerumus pulak. hahah.


Korang, yg still bersekolah or study or apa-apa je lah asalkan tak kerja. Mesti sometimes korang ada rasa nak pakai duit lebih kan? nak beli tu, nak beli ni. nak mintak parents tak sampai hati. Sbb kalau ikutkan benda tu just keinginan kita. Jangan ckp ah, yang dah kerja pun, gaji 2k tiap bulan pun just cukup-cukup makan je kannn. Zaman skrg ni semua benda nak kena duit. duit duit duit. Sampaikan pendapatan 2k tu boleh diketegorikan sebagai miskin zaman sekarang ni. Apetah lg yg tak bekerja. Suri rumah ke, penganggur ke, korang semua mesti kekadang serabut kepala fikir pasal duit.


So nak dijadikan cerita. satu hari ni kepale aku tetibe pikirkan duit. Mana lak aku nak cari duit. Sampai aku moody ah satu hari tu pikirkan pasal duit. HAHA k, part ni menambah nak bg cerita sedap.
Aku pun onl FB, masuk satu group ni. Group phone lelong. belek-belek sikek handphone kt dalam tu, mana tahu ada yg murah n berkenan lak kann. oh, utk pengetahuan phone aku baru je kembali ke alam barzakh. Arwah juga baik orangnya tsk tsk tsk.
Belek punya belek, phone semua mmg mak aihh hargenya kauuu... -.- Semua lebih dari bajet aku kot. Pepaham je lah orang mcm aku ni.
Tetibe aku ternampak satu post gmbar duit. Aku pun baca ah. Cemni dia tulis.

Modal Hanya RM20.00 SAHAJA!!
100% komisyen milik anda!!
Web promosi percuma!!
Tanpa melalui akaun bank admin
Komisyen terus ke akaun bank ANDA
Terima SMS duit dah masuk ke AKAUN!!!
syarat utama mesti memiliki akaun bank.... MAKA ANDA LAYAK!!!
nak tahu caranya...taip di ruangan komen 'PM' .. saya akan PM anda secepat yg mungkin . InsyaAllah :) nie lah hasil sy dpat hampir 3k dlm masa 3 hari ...

 Aku macam... cemane ek nak kata. Tetibe aku mcm tertarik tau. Yelah, memangdangkan aku tengah serabut pikirkan pasal duit ni. Aku pun try-try lah PM orang tu and tanya bebanyak soalan dekat dia. Lepas dia explain barulah aku faham benda ni. Bukan tipu yang mcm aku pikirkan sebelum ni. Then, aku decided nak join benda ni. Eh engkorang, aku pun pikir berjuta-juta kali tau nak join ke tak. Tp why not aku try kan. mana tahu rezeki aku murah :) If tak pun, tak kesah sgt ah, sbb modal dia rm20 je kot. RM20 ni kalau masuk tandas sekolah aku 200 kali pun abes dah hahah.


Sejak aku join bisnes ni, rezeki aku makin murah. Alhamdulillah :)
ni haa hasilnya baru beberapa hari.


Kerjanya sgt mudah, aku cuma perlu log in fb dan duit di bank akan bertambah hari demi hari. tanpa perlu menjual apa-apa produk dan bergerak ke sana sini. Dengan hanya bermodalkan RM20, nasib kita semua akan berubah in shaa Allah :) ni bukan kerja orang malas ok korang. Ni juga memerlukan usaha. Kita cuma perlu mempromote link kita sendiri. semakin ramai orang yang akan dapat kita tarik under kita, semakin banyak duit yang akan kita dapat.
Sekepala, rm20. So bayangkan kalau korang dapat 5 orang, RM 100 dah ada dlm akaun korang. kalau rezeki korang murah? :)


Benda ni 100% komisen. nak kata tipu? mmg tak ah. Sebab duit tu kita akan dapat semua. takde potong-potong. kiranya 100% untung sendiri. Semua bergantung pada berapa orang yg kita dapat tarik.
And lagi satu, modal korang yg RM20 memule tu kira just untuk beli korang punya link lepas isi satu form. And untuk aktifkan keahlian korang.
Bisnes ni sesuai untuk semua lapisan tak kira umur. Termasuklah suri rumah. Mereka yang menggangur yang ingin menjana pendapatan dari rumah. Student, tak kira ah student sekolah ke IPTA ke IPTS ke. Bg mereka yg dah bekerja tp ingin mencari side income pun boleh. kerana bisnes ini amat mudah dan boleh dilakukan pada bila-bila masa.


Korang rasa ragu? takut ditipu? jangan risau, ini bukan ditipu.bisnes ini telah disertai seramai 100 ribu orang and kebanyakkannya semua dah berjaya, takkan ah tipu kan. ni lg satu..


haa kauu... haha. dah penah masuk paper dah pun :P


Jap, korang rasa benda ni buat korang buang masa depan laptop? aku rasa tak kot. Aku cuma buat apa yg patut, pastu tetibe ada msg ckp duit dah masuk. mmg senang je kerja kann korang? hihi .
bukan je kerja untuk aktifkan link ahli, tp kita juga boleh jual e-book. semuanya cuma bermodalkan rm20. ohsemmm bukan ? :p
 aku akan guide sesape yg join under aku k :)


Ok, ni pulak anggaran pendapatan


berbaloi-baloi kan . heheh

korang berminat and nak cuba? boleh masuk LINK ni and tekan 'daftar disini'

masih tak faham? ada sebarang pertanyaan? korang boleh add fb aku and pm. niLINK FB.
Korang tak ada FB? haha. sokay, boleh je comment kt post ni. Or email ktSINI. Korang boleh tanya sekiranya masih belum jelas.

If korang nak survey or tengok testimoni dulu, boleh masuk LINK ni.

Tu je lah korang, byebye. thankyou sudi baca, AND beribu-ribu thankyou yang join under aku tu. Semoga Allah murahkan rezeki korang lak :)

Assalamualaikum..

Tuesday, 14 January 2014

"Salam Maulidur Rasul.

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, January 14, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! 

 - Sahabat blogger , Teman2 facebook kalau sempat menyinggah , Kawan2 Twitter yang budiman baca entry ni, Bunga2 taman di Instagram yang Open link ni and bace entry ni :) kawan2 y telah bukak link ni ! jum hari ni bace dan terus bace k ? lepas bace cer tinggalkan jejak anda di cbOx kat sebelah tu k ? ambopi mukaddimah emma panjang nya kn ?ok ok dah jangan cerita bukan2 lagi. hari ni emma nak update sikit tentang cinta hati emma yang kekal sehingga kini iaitu Nabi Muhammad SAW :)

 - Jum sebelum teruskan mmbace entry ni kita selawat dulu jum? Byk2 kita berselawat ke atas baginda



"Hasbi Rabbi Jalallah.. Maafi Qalbi Ghairullah.. 
Nur Muhammad Salallah.. Laa ilaa ha ilallah 3x Muhammadur Rasullullah" 


BIODATA RASULULLAH SAW
NAMA : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib.
TARIKH LAHIR : Subuh Isnin,12 Rabi'ulawwal bersamaan 20 April 571 Masehi Tahun Gajah.
TEMPAT LAHIR : Rumah Abu Talib,Maakatul Mukarramah.
Gelaran: AL AMIN
-Pengasuh Pertama: Ummu Aiman
-Ibu Susu Pertama: Thuwaibatul Aslamiah -Ibu Susu Kedua: Halimah As Saadiah.
Isteri-Isteri Rasulullah : 1] Khadijah bt Khuwailid. 2] Aisyah bt Abu Bakar. 3] Hafsah bt Umar. 4] Ummi Habibah bt Abu Sufyan 5] Hindun bt Umaiyah. 6] Saudah bt Zam'ah 7] Zainab bt Jahsy. 8] Zainab bt Khuzaimah 9] Maimunah bt Harith. 10] Safiyah bt Huyai. 11] Juwairiyah bt al-Harith. 12] Mariah bt Syam'un.
Anak-Anak Rasulullah : 1) Qassim 2) Abdullah 3) Ibrahim 4) Zainab 5) Ruqaiyah 6) Ummi Kalthum 7) Fatimah Az Zahra'
Tanda istimewa: Cop kenabian di antara 2 bahu yg sentiasa dinaungi olih bayangan awan kemana sahaja baginda berada.
Warna kehemaran :
Hijau, putih Sabda Rasulullah SAW: "Sesiapa yang menghidupkan Sunnahku,maka sesungguhnya dia telah mencintai aku.Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam Syurga." (Riwayat Al Sajary daripada Anas)

-Dan emma ade sedikit research sikit2 bab makan kegemaran NABI kita :)

Makanan kegemaran RASULUALLAH:
1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup.
2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.
3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir. 4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.
6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi perwatakkan dan wajahnya.
7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan. Menguatkan belakang,memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.
8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.
9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.
10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari.
11. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan. Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati~

setiap makanan y nabi kita makan bukan suke2 makan tapi bersebab kn kawan2 sume ? subhanallah ! 
SAlAM MAULIDUR RASUL 1435H . ✅  
اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍاَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Friday, 10 January 2014

Baru Ku Sedar

Penulis : emma diana Masa : Friday, January 10, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .
Selamat pagi . Mungkin kamu semua pelik kan knpa emma update blog n mulakan entry y kedua pda taon ni di awal pagi mcm ni.. hanya hati ni y baru trsedar dari mmpi dalam khidupan ni ade 1 rhsia y aku sangka main2 tapi ni sume benar. Ya allah. Salahkah aku kau menghukum ku :'( ok ok aku cuba terangkan kat korang ye knpa emma jadi mcm ni . Kawan2 emma cuma ade 2 bnde je emma nak share tntang khidupan emma sebenar .

1 ) emma baru tau ape maksud kesemua lagu2 kegemaran #nurezwan (suami)
2) emma sangka sakit batu karang tu direka cter .tapi ianya benar. Suami ku betol2 sakit batu karang buah pinggang tue :'(

Story y no dua dulu ye emma cter. Emma selama ni xpercaya kangsong husb emma sakit tue. Dye penah tulis kat dairy kami tapi emma xpernah amik serius y sakit di tulis dalam dairy kami tu cter betol. Xde sebab emma nak caya. Mybe emma xpernah nampak dye buat checkup. Baru emma sedar dye mmg mmpunyai sakit tue. Mungkin salah 1 nya aku xdikurniakan ank lagi . Atau nak kata kami xberusaha xmungkin :'( then selalu nya kalau dye checkup pon dye akan amik ubat y bnyak. Tpi slah satu nya emma penah nmpak ubat y diambil tu mcm ubat demam , ubat batuk , ubat sakit kepala , ubat selsema , 1 ubat tu mmg penuh pill besar2 n ubat tue tulis dalam bahasa english mybe bahasa sainstifik perubatan mungkin? Emma xselidik abis nama ubat tu ape. N emma xtaw kalau2 dye ade sorokkan ubat nya lagi selain ubat tue.. korang emma xtaw ape prasaan emma skrg ni.. then lagi 1 knpa emma ttbe update entry ni? Salah 1 nya emma trbaca perbualan husb dan bondanya (makmertua). Husb emma ni mmg seorang ank y manja. Kalau xdpt 1 bnde 2 dye akan mmberontak dan majok. Tapi ape boleh buat mmg sikap dye. Emma plak sukekan suprise. Bile dye xdpt ape dye nak emma suke tngok dye mcm tue.. sbb mcm budak2. Susah nk nmpak suami berperangai manje cm kebudak2. Sbb dye seorang y bengis dan garang. *menitiskan airmata smbil senyum* ok ok lepas emma trbace perbualan tu emma ade trbace 'wan akan ke hospital esok untuk checkup lagi,batu karang dtg balik.air kencing jadi warna hitam' ya allah mase tu hanya tuhan y tau. Hati jantung darah sume jadi gemuruh xtrkata. Meremang 1 badan. Aku baru sedar ya allah. Sakit tu benar ya allah. Sedangkan makmertua pun tahu :'( ya allah aku selama ni abaikan kesihatan suami ku. Cuma y aku taw dye akan senang dpt sakit*demam,selsema,batuk2 n macm2 lagi*

nak cter kat mama jap lagi.. nak minx pendapat mama. Pastu emma akan mula search cara pemaknan sehat ntuk suami emma. Doakan kesihtan suami emma kawan2.

Story sebab no 1 tadi ye kawan2 pasal maksud kesemua lagu2 favorite dia. Ya alah cinta suami ku pada ku kuat ya allah. Aku dpt rase tapi kenapa?? *bia la aku simpan nya sndri* :'( ok lagu2 kegemaran husb emma y emma ingt buat mase ni
-lagu black tu emma lupa ape tajuk nya.y ade duet ngan pnyanyi rap tu. Mksud lagu tu ade unsur tinggalkan kekasih dalam keadaan nya sakit. Nnti emma ingtkan balik tajuk lagu tu.
-maafkan aku,lagu nyanyian jamal abdillah ngan pnyanyi rap jugak. Mungkin jugak lagu tu untuk cara dye minx maaf kat emma. Emma hayati balik lagu tu smbil nangis :'(
-ku relakan jiwa,nyanyian hazama. Lagu tu mcm dia relakan emma ade org lain bile dye dah xde nnti :'( ya allah air mata ku berderai.. naluri kuat ntok maksud lagu ni. Mungkin maksud dye pun sama mcm tue :'(
*andai suami ku baca blog ku ini.aku ingin bagitau aku menaip dalam keadaan sedih hiba trkjut dan sgt2 mnyesal sbb batu trsedar cinta kau padaku kuat*
-lagu najwa latif . Xingt ape nama tajuk lagu tue. Sahabat mungkin. Selain istri aku la sahabat dia.
Kawan2 bnyak lagi lagu favorite suami emma.tpi xterpk buat mase ni. Mungkin kpala otak baru nak refresh balik .

Sekarang suami ku sedang tdur nyenyak smbil2 sebelum mulakan entry ni tadi aku tenung mukanya lama. Ya allah kau sedang sakit wahai suami ku trcinta. Kenpa kau harus berahsia dan knpa aku baru trsedar semua ni benar? Aku cuba buat y trbaik untuk suami ku ini. Akan ku beri kesemua kasih syg ku pada mu. Jika ditakdirkan jodoh kite.............. ya allah jangan di tulis emma. Doa seorang isteri atau wanita makbul. Aku berharap semuanya akan kekal bahagia seperti mula2 dlu kite kenal. Kawan semua. Maaf kalau entry ni mcm emo skit. Emma patut kan share ngan kowang? Emma xde bukak aib kan? Sama2 doakan kebahagiaan emma ye semua :)

Assalamualaikum sahabat semua ! ..


Thursday, 9 January 2014

MEMBEBEL pembuka entry 2014

Penulis : emma diana Masa : Thursday, January 09, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! 

MEMBEBEL pembuka entry 2014'
hai para sahabat ! hehehe . kerinduan nya melanda tak terkata la :) hehehhe 
so sekarang emma baru je cantikkan balik blog ni , sbb taon baru wajah baru .act nak update tentang ape ya ! hehehe bnyak story 2013 yang menggamit jiwa duka lara suka duka :( hehehhe.. xde ape yang top la awak sume tentang life ! banyak honeymoon je taon 2013..
Ok xpe , So azam baru taon ni mesti nak gempak kan bila dibandingkan azam2 sebelum ni hehehe.. jap mcm nak preview balik je azam2 lama sebelum ni , eh nak ke xnk eyh ? hehehhe

tapi yang best 

2011 - Belajar kenal #nurezwan (suami)
2012 - Bertunang ngan #nurezwan (suami)
2012 (hujung tahun) - Berkawen ngan #nurezwan (suami)
2013 - bnyak honeymoon bersama #nurezwan (suami)
2014 - Mesti nak #nurezwanjunior (cahayamata)

heheh ok kali ni xmain2 lagi . sebab mcm dah serius skit .sebab taon ni kene keje kuat skit heheh. azam taon ni besar lagi besar hehehhehe

1 ) 2014 - Mesti nak #nurezwanjunior (cahayamata)
*ok copy balik ayat atas tue heheh*
2 ) Nak beli Kereta Myvi *xkesah versi ape* 
3 ) Harap dapat majukan diri lebih matang menjalani liku2 hidup bersama tercinta #nurezwan (suami)
4 ) Dapat tingkatkan Iman dan selamanya2 CINTAkan ALLAH yang Maha Esa
5 ) nak jadi isteri y terbaik dimata #nurezwan (suami)

eii ! ni baru 5 weyh kalau boleh nak cter bebnyak azam aku nnti kang emma tulis kang kowang kata aku HAVOC! eyh HAVOC? havoc tukan maksud KUCAR KACIR heheheh
ok ok stop melalut ! yang penting 10/01/2014 baru nak cter sume ni ! motif sangat kau emma ! nak cakap kau bz la ni ? alasan dah capuk buruk busuk hehehe*
ok ok ok ok ! jangan la mmbebel lagi emma ! hehehe ha cter sal tuka wajah baru kat blog tu kn ? aku cuba simple kan background n ade sikit2 la wedget . heheh sbb xnk rase mcm kucar kacir bila bukak blog tapi aku ase mesti korang xselesa kan bace blog aku ni sbb ade snow2 bagai , baget mcm kat korea la kunun ade salji2 ni hehehhe*
ok cter tentang AZAM BARU dah BLOG BARU dah ape kata cter sal LIFE !
hehehe bukan separuh dri life jugak ke aku ngah typing ni ! hehehhe So life alhamdulillah taon ni husb bnyak merajuk ! ngeee.. tapi emma nak story true life ! pagi tadi ade buat test pregnant !  haaa ! ce teka ape berlaku ?
ok result nya non POSITIF so emma xde sedih n hampa ! tapi emma senyum ngan keadaan xde hati ngan prasaan tanpa sebab ntah mmg otak kosong tyme tu , n emma akan truskan misi ntuk mmpunyai cahaya mata . kome sume doakan emma ye ?

ربّ هب لي من لدنك وليّاً ربّ لا تذرني فردًا وأنت خير الوارثين
"Rabbi hablî mildunka waliyyâ. Rabbi lâ tadzurnî fardâ wa Anta khayrul wâritsîn"
Ya Rabbi, karuniakan padaku kekasih dan penolong dari sisi-Mu. Ya Rabbi, jangan biarkan aku sendirian tanpa keturunan, sedangkan Engkau sebaik-baik pemberi warisan.”
Do’a Nabi Zakariah:
RABBIY LAA TADZARNIY FARDAN, WA ANTA KHAIRUL WARITSIIN
Ya Rabbi, jangan biarkan aku sendirian tanpa keturunan, sedangkan Engkau sebaik-baik pemberi warisan.

nak taw tak 1 rahsia emma bace doa ni lepas solat n menitiskan air mata taw ! 
*rahsia aku mmg cepat tersentuh senanya !
 eiii nampak x aku sedang bocorkan 1 rahsia . tapi aku nak share jugak .. kih kih kih ! 
sebab kan tang ayat jangan biarkan aku sendirian tanpa keturunan tu aku ulang lebih 10x taw kowang :) sebak kan bace bila berdepan ngan allah ? kawan2 mcm terlalu panjang sgt la kn ? so xpe emma stop kat sni dlu ye ? nnti emma update lagi ape y best banyak nak cter kenangan 2013 lagi senanya ni , takot kowang feeling2 bosan bace blog ni heheh . sedar xsedar kowang dah abis bace pon kan ? hehehhe ok 
entry tentang sahabat nnti emma cter ye ? 
Assalamualaikum kawan2 sume nnti emma update g entry best2 :)

#ku mengharapkan tahun ini lebih bermakna dri tahun2 ya ku cipta kan sejarah suka duka bahagia ku sebelum ini di dalam kotak akal ku :) amin ~

salam sayang dari saya dan suami

Exchange Link?