LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 23 December 2014

MIXING WHITE INJECTION

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 23, 2014 Comments : 7 Labels :

Hai Again .

Pertama kalinya emma nak ucapkan terima kasih pada kakak Ereen yusuf sebab bagi emma free gift MIXING WHITE INJECTION *tester* dengar je injection memag lemah longlai , tapi xdepela sebab gift dari kakak ni , bukan menang contest ye ..

Kenapa kakak ni bagi gift eh ? ha ni nak citer , mungkin emma salah seorang testimoni dari kakak ni untuk majukan bisnes dye , dengar je whitening sape xnk whitening putih gebus gebas kan ??

emma nak cerita sikit ape fungsi dan kelebihan MIXING WHITE INJECTION ni .. 

ni tester mixing white , putih gebu la aku lepas ni :p



Produk Suntikan PUTIH yang memberikan rona PINK pada kulit Mixing White Energize Switzerland yang merupakan produk suntikan whitening original seperti detail yang terlihat pada gambar dengan kandungan lebih lengkap sebagai produk injek pemutih kulit terbaik dan membantu menjaga kadar kolagen, sehingga kulit akan nampak cerah, menjadi anjal dan lembut.

::Mixing white energize::
mengandungi

L-Glutatione 1500mg
L-Ascorbic Acid 500mg
M-Tranexamic Acid 250mg Niacin 300 mg NAC 300 mg High Alpha Lipoic Acid 200 mg
Negara Asal : Switzerland

1 box : 6 Set ( 6 Ampuls dan 6 Vial )

::Kebaikan mixing white energize ::

Memberikan rona pink pada kulit Meningkatkan daya tahan tubuh. Membuat kulit lebih putih dan cerah. Membantu peremajaan kulit. Memudarkan pigmentasi / flek2 hitam pada wajah dan tubuh. Serta mencerahkan kulit yg kusam. Mencegah kerosakan kulit akibat dari radiasi sinar matahari. Membantu menjaga kadar kolagen, sehingga kulit akan tampak bercahaya, menjadi tegang dan elastis.

Method dan Dose Pemakaian : Suntikkan satu set Mixing White Energize pada Intravena (IV) Seminggu Sekali.

Soalan Lazim

1. Berapa lama saya akan dapat lihat keputusan?
Secara puratanya setelah 2-3 kotak. Walau bagaimana pun, keputusan berbeza untuk setiap individu yang berlainan. Sesetengah dapat lihat seawal 4 kali suntik, dan sesetengah akan lambat sikit. Mungkin 2 kotak atau lebih baru Nampak kesan ketara.

2. kenapakah sesetengahnya cepat dan sesetengahnya lambat?
Kerana ianya bergantung kepada tahap metabolism badan seseorang dan kadar penyerapan sel dalam badan. Berat badan seseorang sangat berkait rapat dengan kadar penyerapan. Jika seseorang mempunyai berat badan berlebihan, kadar penyerapannya lebih perlahan kerana bahan tadi perlu melalui lapisan tisu-tisu lemak sebelum meresap masuk ke dalam sel kulit. Oleh itu bagi individu ini, mereka mungkin memerlukan lebih dari 3 kotak untuk melihat kesan yang ketara. Tambahan pula jika mereka tergolong jenis kulit sangat gelap dan kasar.

3. adakah ianya tidak elok sekiranya kita mengambil dos glutathione yang tinggi?
Tidak. Sebenarnya, jumlah dos glutathione yang tinggi perlu diberi pada individu yang memerlukannya.

4. Apakah kesan buruk jika terlebih dos glutathione?
Setakat kajian dan penyelidikan yang dilakukan, tidak pernah lagi direkodkan kesan buruk kerana overdos. Yang pastinya, kesan baik yang akan anda perolehi kerana glutathione memberikan kesan pemutihan yang bagus.

5. apa perbezaan antara suntikan glutathione dengan pil glutathione?
Melalui suntikan, bahan tadi akan menyerap terus ke dalam salur darah anda (kaedah iv) dan ini membolehkan ianya diserap sepantas darah anda bergerak ke seluruh badan anda. Berbanding dengan kaedah makan (pil), kaedah ini lebih perlahan kerana bahan tadi perlu melalui salur penghadaman, bercampur dengan makanan yang anda makan, dihadam bersama dan kemudian barulah segala nutrien dan zat-zat tadi akan disalurkan ke bahagian-bahagian yang diperlukan. Sepanjang tempoh penghadaman, sehinggalah proses penyerapan tadi, bahan-bahan yang dibawa bersama akan berkurang seiring dengan proses-proses yang terlibat. Ini kerana sebahagian besar bahan tadi telah hilang dan lenyap sebelum sempat ianya disalurkan ke sel kulit anda.
Katakan anda mengambil pil glutathione 1000mg, anda hanya akan menyerap 200mg sahaja kerana selebihnya hilang ketika proses penghadaman dan metabolisasi.

6. Bagaimanakah proses suntikan glutathione bertindak?
Sebatian unik glutathione mengubah pigmen melanin gelap menjadi cerah dan mengurangkan kepekatan melanocytes(bahan yang menghasilkan melanin gelap). Jumlah melanin kurang akan menghasilkan kulit yang lebih cerah. Proses pemutihan ini bermula dari dalam(lapisan dermis) ke luar(lapisan epidermis). Proses pemutihan akan dialami bermula dari kepala hingga ke kaki yang membawa maksud anda akan mengalami pemutihan kulit untuk seluruh badan anda.
Seperti yang diketahui secara saintifik, kulit manusia mempunyai 3 lapisan asas. Lapisan paling dalam adalah dermis yang bertanggungjawab menghasilkan sel kulit yang baru. Lapisan tengah adalah hipodermis yang terdiri daripada sel-sel yang telah matang dan bersedia untuk menjadi lapisan paling luar. Dan lapisan terakhir adalah epidermis yang mana lapisan nipis ini terdiri daripada sel-sel kulit mati, rosak dan juga adalah benteng pertama yang akan menerima sinaran uv secara terus. Ini adalah salah satu sebab kenapa kesan awal pemutihan mengambil masa untuk dilihat.

7. Bolehkah saya berhenti menggunakan suntikan glutathione sebaik sahaja saya mendapat hasil yang saya ingini?
Ianya terpulang pada anda. Walau bagaimanapun, anda perlu ingat glutathione bukan sahaja agen pemutihan, ianya juga amat baik untuk kesihatan anda. Sebagai ‘master antioksidan’, ianya akan meningkatkan keupayaan system imun dan menolong menghalang penyakit kanser terutamanya kanser hati. Tanpa perlindungan glutathione, sel tubuh akan cepat mati, membuatkan manusia makin cepat tua, dan mengakibatkan mereka berhadapan dengan risiko pemgumpulan toksin yang mendorong kanser hati.

8. Adakah kesan pemutihan glutathione adalah bersifat kekal?
Kesan pemutihannya bersifat kekal hanya jika anda kurang terdedah dengan sinaran matahari. Anda tidak akan kembali menjadi kulit sebelumnya walaupun anda berhenti mendapatkan suntikan atau pil. Walau bagaimanapun, akan berlaku kecenderungan anda menjadi sedikit gelap(tan) atau gelap bergantung kepada berapa lama anda terdedah dengan sinaran matahari dan lain-lain elemen yang boleh menyebabkan kulit menjadi gelap.

9. Adakah pendedahan di bawah sinaran matahari akan mempengaruhi proses pemutihan?
Ya, ianya akan membuat proses tersebut menjadi lebih perlahan disebabkan proses pembentukan melanin yang berterusan. Jika anda mahu keluar dari rumah di bawah cahaya matahari yang terik, pastikan anda memakai sunscreen 40 hingga 80 SPF.

PERHATIAN : Kesemua produk Vitamin C Injection Solution – Kecantikan & Kesihatan Kulit Melalui Suntikan ini, mestilah mendapat nasihat daripada doktor yang bertauliah terlebih dahulu berkenaan dengan cara penggunaan dan suntikannya. Setiap suntikan yang ingin dilakukan mestilah melalui doktor yang bertauliah dan atas nasihatnya. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang implikasi atau penyalahgunaannya

Wangian Setiap Hari

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 23, 2014 Comments : 0 Labels :

Hai 

Selamat pagi uolls ! korang emma nak share bende yang paling paling paling best ! Info paling best !

" Click gambar "
.
.
.


" Uolls pernah tak bau bunga ni ? dah la lawa bunga ni , warna dia pun sangat2 cantik , lembut je , wangi lagi , yang paling best emma dapat bau hari2 bunga ni , nah taw mcm mana ? meh bace status yang dipetik dari facebook emma ..

" Hari Hari hujan , Bulan December ni memang musim hujan . Hari Hari basuh baju , naik dah bau hapak sebab baju kurang kering . yela kite pergi kerja baju kat luar tersidai sape pulak nak tolong tolak ampaian bawah bumbung kn ? mujur ade downy baru ni . bau dye giler sedap , basuh bajukene tempias hujan pun xde bau hapak .. korang dh beli ?? "

" Click gambar "
.
.
.


baju pun lembut :) Wangi je pergi kerja , xpayah pakai perfium . act emma dah guna semua pewangi dari downy ni , bukan spry kat baju korang pulak , y boy mesti xtaw , guna downy ni selepas basuh baju , bia wangi je ..  untuk lebih info uolls boleh click terus laman web ni DOWNY PERFUM


Then sekarang DOWNY PERFUM tengah buat 1 contest taw , ape ape info uolls boleh click gambar ok ? then terus ke laman web DOWNY PERFUM

" Downy Cherry Blossom - Win a Trip to Japan Contest " 

" Click gambar "
.
.
.






Terima kasih sudi membaca :)

Monday, 22 December 2014

Office Mini

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 22, 2014 Comments : 0 Labels :

Hai , 

Okay Kali ni Emma rajin pulak nak menaip laju laju ala ala LUCY . takut typing error je jap lagi  hehehhe yang tak paham abaikan ye syg, okay ikotkan ini kali ke 4 entry untuk harini , Eh biau la blog kite heheh "Eei plish la Emma kau ingt org suke ngan mukaddimah kau tu ? hehehe"

Naaahhh ! jangan pikirin banyak sgt ye ? 
heheh , okay ikotkan cerita la kan , dipendekkan cerita sekarang ni . Emma kan baru je pindah so kediaman Emma memiliki 3 bilik so Emma amik keputusan Emma bahagikan beberapa ruang untuk urusan rumah dan lagi 1 untuk office Emma , almaklum lah , kite ni partime bisnes , ala sikit sikit je pun , niaga barang skincae ngan photoshoot , tu pun kadang2 ade la sikit rezki , kadang kadang xde langsung just pikir positif mybe xde yang kawen kot bulan ni hehhe *for shoot* untuk skincare pulak Emma xla simpan bnyak stock pon , Emma tau Emma bukan lah terkenal pun , Emma cuma ambil dropship je , sapa2 kawan yang nak beli barangan skincare ataupun slimming ade yang bertanyakan Emma , so alang2 niaga kecil kecilan lah , tapi sekarang kan peniaga mesti kene ade SSM , so Emma xde SSM xbrani nak buat niaga mcm sebelum ni , beria2 pos n ramai jugak la pelanggan yang nak beli sebab Emma xla jual mahal sgt pun , ambik untung ciked2 je awak :) 

xnak citer panjang cuma Emma nak share sikit Emma ade agihkan 1 bilik tu nak buat OFFICE MINI *kata kooo* hehehehhe cuma xbuat lagi sebab xdan la weyh nak beli itu ini dalam 1 masa , cuma ade lah serve serve mata tengok kat Pakwe GOOGLE kite ni nak buat office mini yang cute . korang mesti ade kan office mini ?? 

tak macam aku ni haa , nak update blog pun kadang kat office , kadang kat hp kadang g CC *zaman dulu dulu* hehehhe .. dlu zaman 15tahun keatas tu ade la laptop tapi dah jual sebab clash ngan pakwe lama *laptop tu pakwe lama yang bagi* tu yang jual .. heheh citer lama pun.. heheheh


OFFICE MINI CUTE yang cuba buat Emma jatuh cinta , nampak simple n kemas ..


Okay ! kat bawah ni ade beberapa gambar , mybe ni sumber ilham Emma sikit sikit untuk buat office mini Emma nanti , Jum cuci mata jap nak x??

















Comel comel kn ? 

TQ Still Membaca smpai kesini ,
Jum tinggalkan komen yang murni murni kat bawah :)

Lactacyd

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 22, 2014 Comments : 0 Labels :
Hai. !

Apakah rakan kita sebagai wanita selain daripada kawan kawan di alam nyata ni? Rakan harian yang menyempurnakan kewanitaan lagi. Awww. So sweet.

Rasanya tak payah nak perkenalkan, Lactacyd feminine hygine wash, popular feminine wash.

Click pada gambar


Ada 5 varian untuk kita pilih. Nak pilih semua pun boleh. Ada Protecting, Freshness, Whitening ( cerahkan semula ) youth reviving ( bkn muka jak nak youth reviving tau, aset pun sama gak ) , Moisturizing dan latest, cleansing. Yg gmbr tu ada wipes je, tapi sebenarnya, dah ada bottle kt luor tu. Boleh pg tengok kt Watson / Guardian.

Sekarang aku pakai yang freshness, sbb terpengaruh dgn bau dia yg sedap giler, fresh katakan. Tehehe. Pehni nak pakai yg whitening plk, hihihi. Tapi, memang very rekomen la, rasa sangat yakin bila pakai Lactacyd ni.

Sebab ape aky ckp gitu? Sbb kita pompuan ni kan, kadang2 ada discharge kan? Pakai pantyliner pun kadang x membantu. But, Lactacyd ni assist menghilangkan masalah tu. Before this aku pakai jenama lain, maybe x serasi. Yg ni ok, serasi.:)

Dan, ade berita baik untuk korang. Sekarang Lactacyd ada bagi promo free Lactacyd Revitalize 60ml yg berharga RM9.90 dengan pembelian Lactacyd Whitening 150ml ( RM 17.90). Gabungan 2 ni dikatakan memberi hasil keanjalan dan kecerahan yg nyata. Bergabung meletop gitu. 

Tapi, tawaran ni hanya terhad di Watson. Hanya perlu isi borang ni, bawak g Watson. Then, boleh beli ye.
Ni borang dia. Lactacyd . Klik link tu utk borang.

Korang boleh jugak buat personality test kt websites Lactacyd. Sekarang jugak boleh redeem sample. Cepat cepat. Rugi tak redeem. 

Untuk lebih info, klik link ni: Lactacyd Malaysia

Nanti terus direct ke websites lactacyd. 

Boleh share : Link

Sama Sama Menabung

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 22, 2014 Comments : 0 Labels :
Selamat tengahari Again Korang !

Sama Sama Menabung dengan churp churp jum ? click gambar


1. cute girl first time balloons



2. Christmas promo intel



3. slimming 



4. Rakan Harian Untuk Sempurnakan Kewanitaanmu!




Churp Churp Again .

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 22, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! hai korang !

Okay kali ni emma saje je nak bukak entry pasal churp churp , Emma tau ramai yang dah tau , Okay Act Emma dah lama main churp churp ni , then dah ade pun XX.XX dalam akaun tu tapi xlah smpai beratus lagi kannn ! , hehehhehe Emma terhenti bersebab .

Mase mula2 main tu seronok walaupun ade RM1.00 je pun dah tersenyum lebar . Alhamdulillah Ade jugak yang sudi click iklan yang emma share kat twitter and fb then ade jugak yang baik hati click iklan churp churp emma kat blog , walaupun jarang sgt emma promote , TQ uolls . smpai la ni emma still main lagi cuma tak aktif mcm zaman2 free , waktu lepasan sekolah dolu dolu , nak cari duit la katakan . kannnn ! :p

Terhenti Aktif lebih kurang dalam 5 bulan ataupun setengah tahun lah , kalau hari2 aktif mesti dah banyak kan duit dalam akaun ni ?? :p sebab tak aktif balik pun salah 1 nyer kerja , dah berkahwin ni kan bnyak mase bersma ngan hubby .. la ni Aktif pun mase kat office je , lagi2 dah di tukarkan kat department yang lagi selesa kan ? heheheh so ape lagi ? melaram la kite , tapi kerja jangan lupa ok ?

emma nak korang rajin2 la click link ni .. sama2 donate ok ? then korang leh komen kat entry ni untuk visit blog korang n emma akan click apa2 iklan sekali pun kat blog korang ,

Click smpai Habis Loading taw ? yang taknak Donate pi main jauh2 , yang saling nak mendonate donate ni jum sama2 click ok ? :) *muaahh cikedd*

1 - cute girl first time balloons
2- Christmas
3- slimming
4 - Promo 

Tuesday, 16 December 2014

ONECITYPHOTOGRAPHY

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 16, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum semua , 

Enty harini lebih pada tu haaa kat atas tu , nama company saya , ONECITYPHOTOGRAPHY okay act ditubuhkan semasa atau selepasnya 3 hari bertunang dengan suami saya pada 28.02.2012 wujudnya nama tu sempena gabungan nama saya dan suami , 

Ewan + Siti = OneCity * ececceyhhh .. Omputeh ciked * 

Banyak kali fikir boleh pergi jauh ke nama ni ? baru bertunang kot dah nak share nama company kn ? al-maklum lah zaman sekarang macam macam , kes tipu lah ape lah kn ? baik dengan kawan kawan mahupun adik beradik sendiri ,  Bukan zaman sekarang je , dari zaman 90an 80an 70 an 60an punn :p tapi tu semua dari akal pemikiran setiap individu "Kekuatan seseorang manusia itu terletak pada JIWAnya, bukan FIZIKALnya." jadi berfikir sebelum melakukan apa2 tindakkan.. La ni aku dah pikiakkk abis2 sampai ke hujung pangkal akar rambut ku , So terciptalah nama ONECITYPHOTOGRAPHY tersebut . 

Alhamdulillah , kira kira balik ade lah dalam beberapa event yang penah kami attend untuk photoshoot ni , start dari belajar slow2 tangkap gambar sepupu bertunang sampai la ni lah , berani kan diri bergerak solo kesana kemari dengan sebuah camera DSLR aku tu ,. Okay dye ade nama tau , baby Lensa Dslr tu , xkan xde nama kan , sbb tu sebahagian dri harta aku, Buat masa sekarang aku bergerak solo InsyaAllah ade la Anak buah 1 ary nanti , sapa nak join dialu alukan :) Sama sama timba ilmu . belajar sama . bergerak sama sama , nak jugak pandai bermain dengan Lensa Macam abang abang profesional tu kan , I can do it ! Maju Emma untuk Lensa :) heheh

Okay yang tadi tu pengenalan lah untuk ONECITYPHOTOGRAPHY . Now Setelah sekian lama berbakti untuk pengantin pengantin , atau event pertunangan dll , Harini nak cipta logo untuk baju yang dah lama di reka tapi tak terbuat buat sampai la ni , Kau suke delay kan kerja kau kan Emma ! marah diri sendiri nampak ? hehhehe

Ade la beberapa design yang dh di design cuma yang terkenan dihati nampak simple but nice . tueee diaaaa bawah ni :-



InsyaAllah baju ni siap emma akan buat entry pasal baju ni , n pos , cantik ke idok , kan ? tapi ni pun dah terlebih simple , n mungkin emma akan selitkan sikit no tepon atau pon alamat email dan link blog emma untuk mana ade cust nak review ke kan , tengok mana taw ade yang nak pakej murah ke kan :) 

Berkenaan dengan kad buisnes InsyaAllah siap emma buat entry bagi kedua dua nya skali , so emma nak story pasal pakej2 yang emma buat untuk cust , Mybe emma bodoh sedikit sebab xde pon buat testimoni pada cust yang sebelum ni , nak snap gambar bile dorang trima album ataupun what ever lah ,

Now ade la sikit coretan dan pakej yang emma sediakan . 

1- Shoot + burn cd @ Pendrive
2- Shoot (Labour) + burn cd @ Pendrive + Sticky Album
3- Shoot + burn cd @ pendrive +  Album + Frame 12 * 18

Okay la ni nak tau harga ke ape email je xpon wassap je kat no emma ok ? +60193771601






Cust penyejuk hati la senang cerita , walaupun service emma bawah baget semua happy n puas hati dengan kerja emma , seriusly tak aku jangka dah besar ni sampai aku dah ade pakej untuk buat itu ini , 

InsyaAllah , Terima kasih Allah . 

Okay nanti akan emma update lagi pasal ONECITYPHOTOGRAPHY ni okay ? walaupun cerita tak sesedap asam pedas ikan patin :p

P/S : Terima Kasih kerana sudi membaca entry yang kuat berceloteh ni :) 
Jom Komen kat bawah 

Monday, 8 December 2014

MAJLIS SANDING DOUBLE F

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 08, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum..

Selamat Petang kalian kalian semua ,

Okay Entry kali ni emma nak lebihkan pada Majlis majlis persandingan kawan Sekolah
Hahaha Dengan suka duka citanya pertaman kali emma shoot wedding in Dewan . Hoh seram ai taw . sebab banyak org perhatikan emma . Okay 1stly memang menggedik aku boleh dtg kol 11.00 pagi kat majlis ni weyh , hahha pishang tak pishang la aku menunggu ,

Act Baru lepas Nikah dema ni , Hamek kau Emma ! pishang lagi la ko sejam tunggu kat dewan tu hahahha .. Aku pon xtolak la pelawaan mak perantin soh makan dlu , ape lagi , balun la kan , makan asal dpt alas perut la kan , sebab jap g nak shoot . kang makan sampai buntal ape pon xdapat , balik balik muntah kat pelamin orang hehehhe.. melantak kojap aiyh .. hehehhe

Okay tepat pukul 12.++ tengahari Seriusly tak dengar kompang , tetiba ade peranting dah stand by huarrrggg , kelam kabut aku mencari perantin sebab nampak org berkerumun di luar dewan , hahahha

Photographer !! Photograper , Mano ko eyh ! huh sampai terkentut kentut aku belari , kalau laki aku ade , mesti dye kata aku tak senonoh and ketawa kan aku , hahahha *Ape senyum senyum' Korang nak kata aku tak senonoh la tue kan kan kan !'* hehehhe..

Dah dah mukaddimah je daph pepanjang . meh layan kan sikit gambar gambar yang ditangkap oleh lensa ku .. Dari Onecityphotography


















Seriusly paling best Bekerja ngan dema ni , sebab sporting, Tak de malu malu , suruh buat itu ini tak de banyak merungut :) 
 Ade banyak lagi koleksi gambar gambar sporting perantin ni taw meyh usyar kat facebook emma. ok ? Gambar  yang last ni paling best kan ?




Thursday, 4 December 2014

Susah Nak faham

Penulis : emma diana Masa : Thursday, December 04, 2014 Comments : 0 Labels :
Selamat Pagi Uolls

Pagi ni agak moody sikit , ntah la , mungkin ngan masalah kewangan kan ?

Pagi ni Rase Bosan sikit , ntah lah , mungkin Masalah Sunyi kan ?

Pagi ni rase resah sikit , ntah lah mungkin masalah kecenderungan kan ?

Hati berkata jari berat untuk mengizinkan meluah disini ,

Hati Berkata , jari masih berdegil untuk meluahkan nya .

Kata hati biar lah ianya tersemat dijiwa ,

Kata Hati biar lah ianya tersimpan rapi di jiwa .

Wahai Hati dan jari ,

itu sahaja ,

TQ

Wednesday, 3 December 2014

Bebas Entry

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, December 03, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum kalian

kawan kawan bloger , kawankawan facebook yang rajin visit blog ni ..Say Hai sambil buat peace and membulatkan mata *menggedik jap* hehehe

Hari ni hari khamis kan ? Esok Jumaat , Then lusa sabtu *Sabtu ade job la kawan kawan , Wish Me GOOD LUCK cepat * sambil hentak hentak kaki*

Hari ni jari TER lebih aktif pulak nak menaip heheheh .. 

Persediaan untuk sabtu ni , aku start study balik mcm mana nak shoot gambar pengantin , asyek possing yang sama je kan , now aku belajar bnde2 yang baru dari abg2 photographer kat fb , aku bukan lah handal pun , sikit2 boleh la , asalkan ade skill n ilmu sikit ,

Tidak la ramai mana pun yang penah emma shoot kawen tapi ade la sikit rezki yang orang panggil untuk shoot gambar . Then lepas kawen ni kurang sikit x rancak mcm dulu sebab dlu single kan , lpas kawen ni terikat sedikit lah , sbb bnyak urusan suami isteri kan ,

emma buat pakej kawen mmg murah giler , smpai dowang pon xcaya hehehe

1st pakej Shoot + burn cd @ Pendrive =  RM 200
2nd pakej Shoot + burn cd @ Pendrive = RM 300
3rd Pakej Shoot + burn cd @ pendrive + Album = RM 450
4th Pakej Shoot + burn cd @ pendrive + Sticky Album = RM 550
5th Pakej belum buat lagi , sebab saya xpandai buat album kristal atau album kekal :)

mahal sangat eh pakej ni ? kalau murah meh komen ,

Monday, 1 December 2014

Tafsir Mimpi

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 01, 2014 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..

Selamat Pagi kalian ,

Okay disebabkan Emma ade mimpi yang sangat sangat membuatkan emma teruja dan happy emma nak share sikit la ape maksud mimpi dan ape yang emma mimpikan .

: Jika bermimpi melihat, menjaga atau memiliki anak sendiri.

Tafsirnya : Tandanya akan berbahagia, selalu beruntung terutama dengan anaknya yang lelaki.
# Jika Benar kau kabulkan lah Ya Allah  Amiin


Terasa begitu Indah Bila ianya benar , sebab dalam mimpi tu emma jaga baby tu dengan penuh kasih sayang , baby lelaki .. InsyaAllah Ada lah rezki emma . 
#DoakanEmma 
Aamin Aamin Aamin ....

Okay emma dapat maksud tafsiran dari 1 blog ni , EMMA share sahaja .kredit dari 


Jika bermimpi mengenai keluarganya.
Tafsirnya : Dia akan berusaha dalam suatu perjuangan.

Bermimpi hidup bahagia dalam keluarga.
Tafsirnya : Akan mengalami keuntungan dalam keseluruhan keluarga anda yang ada.

Jika bermimpi isterinya mengandung.
Tafsirnya : Alamat kurang baik akan ada aral yang datang.

Jika bermimpi isteri bergaul atau curang dengan lelaki lain.
Tafsirnya : Akan mengalami kerugian.

Jika bermimpi memeluk isteri sendiri.
Tafsirnya : Akan dikurniakan rezeki.



Bermimpi memeluk isteri orang lain.
Tafsirnya : Akan timbul suatu keuntungan kerana selama ini anda telah bekerja keras.

Jika bermimpi isteri bersalin.
Tafsirnya : akan mendapatkan rezeki besar.

Bermimpi berjalan-jalan dengan isteri.
Tafsirnya : Akan berselisihan faham.

Bermimpi bertengkar dengan isteri.
Tafsirnya : Anda akan terganggu kesihatannya.

Bermimpi mendukung anak kecil.
Tafsirnya : Akan mendapat kerugian dan kesusahan.

Jika bermimpi mandi bersama-sama isteri dibilik air atau sungai.
Tafsirnya : Akan beruntung dalam usahanya.

Bermimpi anaknya meninggal dunia.
Tafsirnya : Akan timbul pertengkaran dalam rumah tangganya.

Bermimpi melihat ada suami isteri berkelahi.
Tafsirnya : Akan membincangkan urusan yang dipandang sangat penting.

Jika bermimpi melihat ayahnya.
Tafsirnya : Segala kesukarannya akan hilang.

Jika bermimpi melihat, menjaga atau memiliki anak sendiri.
Tafsirnya : Tandanya akan berbahagia, selalu beruntung terutama dengan anaknya yang lelaki.

Jika bermimpi melihat anak yatim.
Tafsirnya : Akan hidup dengan penuh gembira.

Jika bermimpi mengambil anak yatim sebagai anak angkat.
Tafsirnya : Rezeki dan hartanya akan melimpah ruah.

Bermimpi mengunjungi rumah anak yatim.
Tafsirnya : Akan menerima khabar baik dari keluarganya.

Jika bermimpi melihat seseorang yang bujang.
Tafsirnya : Cita-citanya sia-sia.

Jika bermimpi bercakap-cakap dengan seorang gadis.
Tafsirnya : Anda akan mengalami kehidupan yang indah dihari-hari yang akan datang.

Jika bermimpi jadi hakim.
Tafsirnya : Ideanya tidak diindahkan orang atau teman.

Jika bermimpi melihat hakim.
Tafsirnya : Akan mendapatkan kedudukan yang tingi dari majikan diperusahaan.

Bermimpi melihat ibu.
Tafsirnya : Akan berjaya dalam pekerjaan anda yang susah.

Jika bermimpi mendengar suara ibu.
Tafsirnya : Akan tiba berita gembira buat anda.

Jika bermimpi menulis surat untuk ibu.
Tafsirnya : Akan menerima banyak penghargaan dan kehormatan.

Bermimpi melihat isteri.
Tafsirnya : Kasih sayang suami isteri akan berkekalan sepanjang masa.

Jika orang bujang bermimpi melihat isteri.
Tafsirnya : Akan segera datang jodohnya.

Jika bermimpi melihat orang tua.
Tafsirnya : Segala usaha yang sedang dilakukan akan berjaya.

Bermimpi melihat orang mati.
Tafsirnya : Akan menderita susah hati.

Jika bermimpi melihat seorang yang kedekut atau bakhil tengah menghitung wangnya.
Tafsirnya : Berhati-hati bila berhadapan dengan orang yang ingin lekas kaya.

Jika bermimpi anda sendiri yang menjadi kedekut atau bakhil.
Tafsirnya : Anda terlalu memikirkan kepentingan diri sendiri dan mesti berhati-hati dimasa mendatang.

Jika bermimpi bertemu dengan seorang perempuan.
Tafsirnya : Akan mendapatkan senjata dalam perjuangan anda.

Jika bermimpi dengan orang suci seperti ulama.
Tafsirnya : Kehidupaan anda akan aman damai.

Jika bermimpi bertemu dengan seorang penulis.
Tafsirnya : Anda akan menemui orang -orang yang penting dalam sosial dan perniagaan yang akan menjadi sahabat.

Kalau dia bermimpi menjadi seorang penulis.
Tafsirnya : Anda seorang yang berbakat seni dan dengan pekerjaan itu akan membawa keuntungan kepada anda.

Jika bermimpi menolong seorang pengemis.
Tafsirnya : Akan mendapat kemajuan dalam kehidupan dan cinta.

Bermimpi bercakap-cakap dengan seorang petani.
Tafsirnya : Anda akan menyenangkan hati seorang yang penting untuk menyelesaikan sesuatu masalah yang rumit.

Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang polis.
Tafsirnya : Anda akan terhindar dari pergaduhan.

Bermimpi bertemu dengan seorang ahli politik.
Tafsirnya : anda akan kehilangan ramai sahabat karib.

Bermimpi bertemu dengan presiden atau pemimpin negara.
Tafsirnya : Akan mendapat kehormatan.

Jika bermimpi melihat ratu.
Tafsirnya : Akan berjaya dalam apa sahaja yang selama ini dicita-citakan.

Bermimpi menjadi tentera atau askar.
Tafsirnya : Agak kurang baik kerana selalu mengalami perubahan hidup.

Bermimpi melihat syaitan atau neraka.
Tafsirnya : Peringatan kepadanya tentang perkara buruk yang akan datang kepadanya.

Bermimpi mendapat seorang suami.
Tafsirnya : Akan menikah dalam masa setahundua akan datang jika dia single.

Jika bermimpi berusia tua padahal dia masih muda.
Tafsirnya : Akan panjang umurnya, atau menjadi penasihat.


Jika bermimpi umurnya lebih dari umur yang sebenarnya.
Tafsirnya : Akan awet muda dan bersemangat.

Jika bermimpi bertemu dengan Saidina Abu Bakar RA.
Tafsirnya : Akan menjadi penasihat.

Jika bermimpi bertemu dengan Nabi Adam.
Tafsirnya : Akan beroleh murka Allah sebab membuat sesuatu yang menyalahi syariat.

Jika bermimpi melihat anak kecil tiba-tiba menjadi besar.
Tafsirnya : Akan memperolehi kebahagiaan.

Jika bermimpi anak kecil tadi beranak dan beristeri.
Tafsirnya : Akan mendapatkan kesusahan.

Jika bermimpi melihat bidadari.
Tafsirnya : Akan menjadi orang besar atau mendapatkan anugerah besar.

Jika bermimpi melihat malaikat.
Tafsirnya : Akan mendapat harta kekayaan, atau segala kesusahannya akan hilang.

Jika bermimpi melihat ramai orang.
Tafsirnya : Segala kehendaknya tidak akan berhasil.

Jika bermimpi bertemu muka dengan para Sahabat Nabi.
Tafsirnya : Akan dikurniai oleh Allah sesuatu yang berharga.

Jika bermimpi seolah-olah bertemu atau melihat Allah.
Tafsirnya : Alamat yang baik, akan dikurniakan kehidupan yang berlebih-lebihan.


Sunday, 30 November 2014

Selamat Ulang Tahun Cinta

Penulis : emma diana Masa : Sunday, November 30, 2014 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum , 

Hai guys ! Hai kalian ! 

okay Mood hari ni nak taip laju2 tahap nak terkentut ! hahah nampak tak dah lama tak menaip ! ,
Okay ! So ! 
Entry Today nak citer cikedd , meh bak annnggg nak citer cikedd ! nak hebah cikeed , Today Is My Ulang Tahun Cinta Halal aku .. 
Hahah Gopoh x ? Nampak tak permainan diaaa ~ ngeee
Mesti Ade yang tau saya dah berumah tangga , ade jugak yang adik2 bau follow saya tak tahu yang saya single sebab muka muka nampak Muda *menggelabah* hahahah.
So nak dijadikan cerita pendek jelah eh ! 

Start 01.12.2012 kami sah jadi Suami Isteri yang Halal until Now 01.12.2014 genap lah 3 tahun kali bergelar suami Isteri .. 
*Cadang nya nak buat 12.12.12 tapi mak tak kasi sebab tu normal Day. Macam2 hal katanya
salah 1 nya 

1. tak dapat cuti hari biase ,

2. banyak abiskan masa weekday *banyak hal lain boleh stle hari tu

3. Lambat Sangat.

4.Biar la awal bulan means start 1 hb senang sikit nak ingat ulang tahun cinta *gitu~

Alhamdulillah Bahgia , Bahgia sampai nak baling baling , Lambung lambung En suami kat langit ! hahahha.. *lagi menggelabah aku ni, Gedik cangat !* hahah
Okay seterusnya . No palnning selebrate , No planning Holiday , No planning nak beli kek ape bagai ! sebab cukup la hanya dia di depan mata aku sepanjang hayat ku*ayat kaw Emma ! hahah* No lah ! Mungking sebab bulan ni ade 2 hari bermakna buat aku , sebab 27.12.2014 bufday En suami . So toksah aiyh nak membazir bagai ! kan ?

wish for En Suami : 


Assalamualaikum sayang ,

Happy Annivasary yang ke 3 tahun



Start from 1.12.2012 kita nikah until Now 1.12.2014 .. Walaupun Ade Manis Manis , Masham Masham , Garam Garam Sikit dalam hubungan kita , b tetap sayang yunk seumur hidup b , sampai ke syurga .

B harap yunk akan jadi suami yang terbaik dalam tempoh usia hubungan kita , dapat didik b jadi Isteri yang solehah , kurangkan sikit buat b marah n tOuching , Hati b mudah tesentuh sikit ..

B sayang yunk sampai hujung nyawa b , tiada lain cuma yunk sahaja dalam hidup b , B nak susah senang bersama sama , B nak Bahgia bersama2 yunk , smpai ke anak cucu InsyaAllah , ..

Maafkan b jika b ade tersinggung perasaan yunk selama hubungan kita ni . yunk tetap syurga bagi b . ILOVEYOU !

yunk la syurga b .
yunk Lah Buah hati b .
yunk la bucuk Masham b.
yunk lah Cinta dunia akhirat b.
b akan tetap tabah walau ape pun terjadi , sama jugak dengan yunk ok ?

tu je nak cakap , lain dah lupa dah ihihih .. Muah !


Okay tu je rase nyer nak citer for today, Cuma nak share ciked gambar2 waktu perkenalan saya dan suami sehingga laaa ni .



Sewaktu Berakhirnya lafaz Aku terima Nikahnya bla bla bla bla ....
Sewaktu Majlis Perkahwinan Dirumah Bonda & ayahnda aku di klang
*Gambar kurang jelas sebab dulu handphong xcanggih*
Sewaktu Perkawinan saya dan suami di belah lelaki . 09.12.2014
* I Like this Design Baju perantin ! santik sangat !
serius jatuh hati bila tengok suami encem*
Pertama Kali nya menyambut Eid Bersama suami
Eid 2013 - Perak Dirumah Nenek suami ku.
Eid 2014 dirumah Ibunda ku

Dibawah ni ade sedikit Perkongsian Gambar Bersama ketika Hangout , Tak banyak pon 3 keping je nak share , nanti banyak banyak awak tak lalu nak scrool heheh :)

Semasa Bercuti Di langkawi

Semasa Mengahdiri Perkahwinan Saudara

Berjalan di setia City Mall