Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Monday, 9 December 2013

BAD MOOD

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 09, 2013 Comments : 0 Labels :
SELAMAT TENGAHARI SEMUA ! 

Assalamualaikum ! hadirkan diri di ruangan kecil ini hanya untuk berkongsi sedikit rse hati y runsing . 
aku inginkan kebahagiaan seperti dulu :'( wahai hati ! mengapa kau sering terluka ? sedih ?
 wahai hati !
aku mohon kau jangan la sesekali pergi ke ruangan y ingin aku rase tidak senang hati !.
aku inginkan kebahagiaan , keserasian dlam bdan diri n fikiran ni . 

semalam kenangan terindah buat diri aku , aku pergi ke 1 tempt yang xsemua org taw.
tmpat yang sangat aman , bahgia , sentiasa rase di hargai di situ , aku rase di situ lah syurga aku ! :'( 
ya allah betapa indah nya permandangan walaupon nampak warna yang sama . sekata di atas pemurkaan bumi engkau ini !.
aku merenung lama di hadapan mataku ! sawah padi @ bendang !. kenapa tempat tue jadi 1 tempat y mmbuatkan aku rase itu syurga aku ? 1 je jwpan dri hati kecil aku ! ketenangan ! maksod ketenangan dlam diri aku pada tempat tue bnyk y tersirat . aku pandang je bnde y sgt menenangkan , aku rase bahgia , bunyi2 y xpernah aku dengar di sini , bnyak sgt kenangan yang susah aku nak lupakan di sudut ruanagan keluasan tanah y ade dihadpan mata ku . event sekejap saje tpi bagi aku ketenangan tu dtg mcm dh bertaon aku kat situ ! aku menitiskan air mata tanpa di sedari oleh sahabat aku ! tq sahabat . kawan kg y aku tak percaya aku boleh kenal dengan nya ! y sentiasa memahami isi hati ini . seorang y manje periang . bila aku bersama teman atau sahabat ini aku rase mcm semua maslah y aku ingin critakan padanya hilang begitu je . ternyata , bau angin ataw udara y sedang aku hidup di kampung tu mmbuatkan aku nyaman . 

aku xtaw ape y sedang aku luahkan di ruangan dairi ciber aku ini :'( aku merasa lemah sekarang . insyallah next story dlam blog ni aku xsedih ! dalam kotak pemikiran ku terlalu bnyak mnyimpan sejuta ,slah n memikirkan tanpa henti . hanya pada allah aku berserah ! aku mahukan kebahagiaan cash darimu ! 

wahai muka tolong la jangan terlalu ketat sgt ! aku taw kau sedang melayan perasaan n hati ku y sedih gundala ini . jangan la kau turut sama menghayati nya wahai si hati muka . wahai hati , puas ku pujuk mu ! cepat la pulih :'(

aku terasa sunyi sepi ya allah ! mana org y aku sayang ? mana perginya org yang aku percaya . 

story yang aku rase ntah kenapa aku nak update buat kali ini !.

insyallah aku lepas ni nak update story pasal arwah yasmin plak , kalau kenak jom la tggu updated nnti ye kengkawan ! 







dari si hati lara :')

maaf kalau bnyak typo dlam entry kali ni :) assalamualaikum wahai teman ku semua . 

Tuesday, 4 June 2013

LANGKAWI ! SELAM2 HONEYMOON O.O'

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, June 04, 2013 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum !
hai sume , mulakan hari anda ngan ceria and have a nice day kawan2 dan rakan2 bloger . 
nmpak cm happy giler aku aryni , mana tak nya update blog sambil dengar lagu  .. najwa latif !

yeaahhh makin semangt den nak mengupdate blog ni :D

nak story ! kene story gak . korang kene bace smpai abis jugak ok ? :D
hehehehhe ni yang bertambah sayang kat korang ni . hahahha beria lak aku ! 
ngeeeeee

OK NI NAK CTER SAL HONEYMOON KAT LANGKAWI JYEAAHH ! 
*tercaplock ! malas nak betolkan balik heheh*

So 3 hari 2 malam aku kat sana . jyeaaahhh gerak malam tu kol 9 gerak ke perlis . mak aiyhhh 8 jam Jah ! kematu bontot ! mjur ade bantal pelok besar heheheh sedap pelOk n manje2 ngan husb dalam perjalanan ke perlis heheh :D
tapi paling yang penting keahagiaan tu mesti kene mujudkan , kalau x wujudkan sume rase tu . tak happy la kan ? 
 tak lepas ok ! still pgg smpai smpai hehheheh sumpah aku sayang dye ! #NUREZWAN ! tolong hargai aku!
aku syg kau sayang !

ade bnyak aktiviti at sana . heheheh ni y aku up sume pix dalam hp . maaf xdpat upload pix dalam memory camera sbb memory ade kat husb . 

so ade lah sikit pix kat aku :D

hari sabtu : sampai je langkawi aktiviti 1st makan ! jyeaahh makan tengahari ..
then balik bilik rest dan haaaa nak tengok tak bilik nyer .. sies aku suke !
emma suke yeaaahh ! 
jap nak uploade ngeee

banyak lagi ruang tapi ase nyer emma dah delete . alahai .

tpi ni pon nmpak cm best kn ? sies sejuk ! tdow malam lena.. bahgia rasa bila berdua :D *ehem2 kenyet2 mata*

so petang tu kite ade aktiviti , tapi bukan saya . husb saya n rakan2 dye :D hehehe
maaf tak dpat nak up pix la kawan , bnyak pix xde y kat tangan , tapi hehehe aktiviti nyer best2. salah satu nyer

1. tarik tali 
2. sambut telur smapi pecah , sape y tak pecah dapat hadiah heheh
3.  main bowling pakai buah kelapa . heheheh .. 
4. cari gula2 kat tepung *budak2* hehehe 

rase nyer ade lagi aktivit heheh.. tapi lupe sudah ngeee

so y penting sume sporting2 belaka ! ngeee

malam lak , makan n rest lagi sebb esok ade tempat y nak di lawat ..
tapi keesokkan paginyer tu mmbuatkan saya sakit hati !
ase cam nak bunuh sume y ikot ke langkawi tu :'(
 ADE KE TINGGAL KITE UNTUK TRIP LAWATAN KE PUSAT2 BELI belah ! sakit ati kite ! hmmm 
dah pandang kerek kat sume tyme tu . 
ni muke org y tertinggal bus ! hmm

*pe2 pon aku mmg cute kn ? :D
ni muke ngah bengang ngan husb n kawan2 dye ! boley ke tinggal aku !! sakit ati kite senah !!

tapi xpe , jusb dah belanja aku coklate harga rm1+++++++++++
hehehheheh ..
tapi barang y lain sume aku x kenan , hmm ntah la baju pon aku x minat tapi !! aku xdapat baju langkawi ! #nurezwan jnji nak belikan tapi xde sedih kOt !
hmmmm !

ni muke kite bile dah dapat lolet :D 
hehehhee .. 
*awak taw tak kite suke coklate ?* kite suke sangat !

then lepas je beli coklate mmg xbeli ape dah . hmmm 

malam 2 ade aktiviti lagi auw haaaaaa cer teka aktiviti pe ?
korang xpayah blur sangt ! yang bace blog aku ni must ade y join ikot g langkawi kn ? heheheh
haaaaaa

malam tu ade aktiviti cabutan bertuah then karOk ! mmg gewammm ! husb aku xnak karOk ! i want karok ! dah lama xlepas gian ! ahrgghhhhh !! hehehehhe ..

tapi xpela , karok kat dalam bilik air itu indah hehehehhe . y penting husb kite dapat empat kedua dalam cabutan bertuah ngee . kalau dapat lcd tv xpe ni dpat pembakar roti . dah ade 2 kat umah ! lahamdulillah syukur hehehhe ..

yang penting aku xdpat ! argghh sO tOuching giler ! ngeeee
esok balik hari yang paling memenatkan !

manja itu penting kan ?
*untung la kau burezwan dapat bini manje cm ni kalau xjage betol2 melepas kau nak merase sume ni sayang :D

yang tak boleh blah bila tengok laki aku tak tahan menahan kencing grrrr ! mengalahkan budak ! hahahha tak ley tahan katanya lastly !! kah3x hanya tuhan je yang tahu ! 

oke tu jelah entry untuk hari ni :D

Wednesday, 29 May 2013

Pre-Wedding Nina & Iskandar

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, May 29, 2013 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! heyyyyyy ..
mOwnink wOrld ..

hmmmmm aippp ! Now Monday kn ? Yess Monday hari pertama kerja , ngan hati yang tak tenang , ase cm nak cuti panjang smpai bile2 hehehehhe .. tapi mslah dwet nyer pasal haisyhh ~

Opppssss * baru nmapak entry ni dlam draf kite .
korang bace la , emma cOnt entry ni balik ~ emma xtaw lak tak di publish .. ok entry ni about kawan kite , nak kawen dah dye , 30 june nieyhh ~ haaaa

mase prewedding tu ade pix2 dalam galery lappy kite ,
meyh usyar jumm

hasil tangan menekan DSLR :)








please janji !

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, May 29, 2013 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ~ 

kOrang boley tak korang janji ngan emma , emma mintak tolong sgt , 

Awak Klik Iklan Saya, Saya Klik Iklan Awak. Janji !



korang klick pix ni , loading smpai abis taw ? :D

ade lagi emma nak minx korang click jap , korang tengok jap emma uplod g .. minx tolong click je , kalau ade sape2 churp2 gtaw emma emma akan batu dye click link korang y xde churp2 tu click je , xde ape pon just nak promote je :)



klick je emma ok je :) klik taw korang dapat faedah taw . sbb korang xtaw kan ? haaa bek klik nnti korang taw ape isi dalam nyer .. :D


kalau yang ni korang must suke , sbb ade kene mengene ngan artis n astro .. BLOCK BUSTER ..
jom KLICK gambar tu ..

haaa tengggsss dan emma hargai ape yang telah kawan2 rakan2 emma click sume pix y emma share tadi . alhamdulillah ~ terima kasih ~



update sebab cemburu !

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, May 29, 2013 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! heheheh mownink uolls ! 

update blog jyeaaahh ! saya update blog ! kenapa ni ttbe menggelabah ni ? kah3 . 
sbb ! sebab kite nak update n nak update ! errghhh dah lama kot tak update !
bnyak sebab emma nak update blog ni!!
haaaa today hari emma ceria cm niase tapi mata ! hahah wahai mata panda ! ngeeee
so today snap pix dlu kasi tunjuk sikit muka mata panda kite :)

*budak gedik nak up pix dye yang molot senget uhh ! kah3

so aku pon mula tunggu puan scha lama toi ! tapi xpe , 
selamer ni pon aku g keje lambat gak ! kah3.. 
mata panda eyh ? hahahhaha kalau x pakai liner mmg nmpak mata aku pergghh ! tak cukop tidor ! jyeeaaahh ! org malas jaga kesihatan cm ni lah ! kan !

bnyak aku nak share gn korang .. yess aku jakunn aku jakunnn sangat ! aku ade keek ! ha ? xtaw keek tu ape ? bukan cake lahhhhh ! alahaiiii yang retiss sebukk buad keek then update for peminat dye tu . alaaaahai susah bebenor kowang nak taw eyh ? blurr g eyh ? grrrr meyh usyar ni jap *click je* .. 

motif aku buaad ? hahahha motiff sgt ! sbb minat kot ! kah3 . nak gak jadi retiss wwwaaaaalllaaaahhh ! hehehhe
so kalau yang ttbe bukak link tu then ade lak korang keek kn ? meyh la follow aku xyah nak malu2 kn ? ngeee ..
eeeeeeiii ! aku ase cm jaukun sgt sekarang ni nak cter mcm2 , tapi xpela , hehehhe now korang aktif tak twitter ? aku ase cm xde mmbe nak tweet aku je :( follower ramai tapi sumenyer gn dunia masing~ korang meyhh follow aku jum ?

jumaat ni aku dok siap2 g LANGKAWI ! yeesss g langkawi ! nak g honeymooonnn ! sies taching kot lepas kawen ritu tak g honeymoon ha smpai la ni la x gi pongg ! sO nOw aku gn husb aku cadang 1 2 3 june pi LANGKAWI !! yeeeesss ~ ya allah hanya tuhan je taw hati aku cmner .. giler ko ! tringin kot g holiday gn suami tercinta even at umah tu selalu bersama , tapi ........... biase la kerja kadang memisahkan kasih syg kami tuk bersama ! tapi betol gak kan ? kerja tu punca rezki :)

so hOw ? hehehhe prasaan tak sabar dah mula mmbara ~
tapi sebelum tu emma nak g taw yang aku terlalu mnyintai suami aku ! giler ! aku syg kot gn dye ! smpai mati bOh ! sanggop kOt buad pe je ntOk dye haisyhhh sayang rindu sume ade even dye ade depan mata :D
*sebelum ade baby g nieyhh mmg aku berkepit jela ngan husb :D* 
sayang kau sayang NUREZWAN BIN NOORAZHAR ! HEHEHEHHE
 so ni je entry emma tenggss sudi bace :)

#jom follow blog kawan kite ni http://kedaimrrakcakcer.blogspot.com/ dye baru nak berjinak2 ke alam bisnes haaaa nak gtaw yang saya dah beli ubat kat dye . alhamdulillah nmpak cm berkesan , dari segi pemakanan ~ maksod aku lpas makan ubat mmg nafsu pemakanan aku terkawal :D

bukti ? nah ~

*bukti aku makan ubat dari dye*

oke korang nak open entry baru nanti emma roger :) so tenggg sebab bace dri atas smpai bawah :D
have a Nice day ka kawan2..

Assalamualaikum !!

PS : suami pemimpin bukan dipimpin 

Monday, 22 April 2013

MELAKA TRIP WITG HUSB

Penulis : emma diana Masa : Monday, April 22, 2013 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ~
Selamat pagi Sume , 
mulakan hari2 anda dengn senyuman dan senyum dan senyum ..

20 April 2013 .. ngah kemas2 rumah 1 ary husb kuo masuk umah xtaw kenapa , xnak tegur biar jela ,
takot dye ade hal kat luo , then masuk waktu magrib lepas je solat jumaat , aku terima 1 text msg dri my hubby buchuk bulat tembam ! heheheheh

*baby siap-2 kite g melaka jalan2 eyh* heheheh

dapat text tu senyum2 gembira hati sebab dah lama kot nak g sana tpi xdapat g . fiiiieeeuuuwww ~
xpela event malam pon n balik hari pon ..g kol 9 n balik kol 3pagi..
#nw ni lah masanya ~ .. ilove it ! jyeeaaahh pakai baju warna purple , husb lak pakai baju warna hitam kuning .. mase otw g hati ngah bunga2 , babe sies dah lama xdate kot arggghh memberontak giler hati ni kaw2 nyer macam nak meletop nak gtaw sume orang . *weyh aku g date weyh* hahahhaha
yela mana x nya keje dok umah kemas umah keje dok umah kemas umah masak , 2 jeee ..

mase otw ke sana asyek usyar muka dye je , hahaha tOmey kOt husb aku ni upanya .. hahahksss .. like u sygg ~ . muah3xxxx *untok y dah kawen je k?* hehehehehheehehehehhe

tertulis kisah cerita indah masa ini sayang hehehe , 

1jam sudah berlalu 30 min untuk nak kebandar .. 
bandar hilir n mcm2 disna , huh ~ bawak camera la bobOiy xkan ku lupakan heheheh ..
sebab dah lama x street kan .. smpai sana je woooaaahh ! beca ! kapal ! menara taming sari ! hmmm ape g ?bazar dye .. makkk aiyhhh ~ gile gile gile dan crazy frOooggyy hehehhehe ..

sempat jugak aku bergambar at sana . and nw masanya naik beca argghh malu la , xkan org 2 nak bawak aku y bulat ni .. larat ke ..
last2 xnaik pon hehehehe .. aku jalan2 g at bazar . mcm2 ade and nmpak lak kincin ~ ngeeee beli kincin ade lambang melaka . untOk kawan2 office katanya ! ngeee 

mcm2 tempat aku snap pix , heheheh nak up pix tapi sume pix dah cuci semalam , nw tggu siap n see je nanti :)

*thanks syg* !

Sunday, 14 April 2013

BLOG GUA DAH TOMEY !

Penulis : emma diana Masa : Sunday, April 14, 2013 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum
wahai kawan2 sume , kawan2 bloger then rakan2 yang sedang melayari laman sesawang yang ngah femes sekarangg , banyak , nak menaip satu per satu payah kah3x

sO tOday cam biase datang kerja , bukak je system lambat sangat, jari ni mula la nak bukak sume laman sosial yang dye ade , dari facebooker ke insta , lari jap ke twitter n layan sOng at  yOutube , hmm nampak x sume dah ade zaman sekarang , bosan je layan, bukak google n layari macam2 laman web heheh ,
tapi kan kat twitter laaa aku paling lama , sebab dapat je tweet dari adik syang kite ni LAYLA ..
ade 3 DM dapat dri dye
yang lain xley create kat sni sbb private tapi yang paling last DM
*akak blog akak dah siap*
giler terpanjat gugurl nOkkk ~ hehehehhe *nOk*? apakah ? abaikan :)
nampak x ke pink-pink an .. hehehhe bahasa ape tuu ? heheheheh .. so sebelum ni mmg blog aku nampak spoil giler kan ? now dengan kehadiran adik layla sayang aku minx tolong jasa baik dye editkan .. heheheh so ni la .. belum abis edit ni sbb nak letak macam2 link , ade y masih x lengkap , kowang bace blog ni sunyi kan ? sbb xde lagu .. tunggu nanti siap sepenuhnya ok ? thanksss adik syg ? :) love u sO much :)

nampak x pix atas tu , ade pix kite gn husb kite ,. sweet sgt :)
sebelum ni single je , nOw dah berdua .
act xde idea pon ayat untuk header 2 , tenggs lagi sekali layla syg. heee
nak cter pepanjang kang kowang x belek , bek kowang belek blog aku cepat , click la apa2 yang ada kat situ kalau error ade link yang xde lagi :)

so kat bawah ade pix for tOday harap kowang senyum selalu k ?
*padahal pix tu dah lama snap heheh..
actualy pix ni nak buat covel album terbaru aku , tggu la nanati di pasaran .. hahahah
eh kowang caye ke ?
hahahhahahhaha

btw tenggss hadirkan diri ke blog ini :) terima kasih kerana penat2 je bace padahal nak inform blog baru je di baik pulih heheheh ~


Tuesday, 2 April 2013

baby Oh baby !

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, April 02, 2013 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ! 

hahaha tamaknyer aku update blog 2hari skali , heheheh , now nak cter abOut baby ~
kat bawah ni aku ade pix baby aku , kembar sowang lelaki sowang lagi bOy hheheh .. 
*keliru eh ? dua2 bOy laa heheh
ehhhh kenapa cepat sgt emma dapat ank ni ? mngandung dlu baru nikah ke ? anak angkat ke ?xsabar nak ank ke ? 
haaa nak gossip la 2 , isshh org melayu kite ni , bace dlu smpai abis , kang nnti bertambah dosa lak syakwasangka . heheheh
hoooii ! ni ank buah laa !  ank sendiri ? gluuupp ! jangan bnyak tanye ingt aku kilang buat anak ? hahahha jagan la ckp aku garang , hmm xla insyallah , rezki ade di mana2 .. hehehhe

oke nmpak x bby y di bengkung bdan nye penuh 2 ? kite xtaw lagi nama nyer spe , y kite taw dye bau syurga ~ fliuuu fliuuu heheheh meyh bau aku , bau ape babe ? ngeeee dah2 jgn lyn loya buruk aku ni heheheh , ni ank pada sakina (sepupu aku) tOmey kn ? baru diberanakkan pada ahad petang , alhamdulillah nOrmal katnya melahirkan dia , ngeee .. tapi aku xtngOk g bby ni heheheh , nnti lah ~ *tggu bby besar agknya nanti* heeee

xla nanti la aku tengOk , tgguuu ~






Ok fine bby ni cOmel angat nak taw nama nyer ?
Mohamad danny shaqimi

Ohohoiii sgt2 tOmey , ngn mickey nyer , ala muchuk2 , hehehehhe

ok fine aku taw kowang nak tnye ape g kn ? so ape lagi ? g kat write yOur comment at bawah 2 ade kotak khas ntOk uolls :)

THANKS MEMBACA .. LIKE BABY LIKE SON , I WANT BABY Y COMEY DARI PAPA DYE NANTI . TOMEY2 BABY ~ AUUUWWW ~

*Wassalam

G.I JOE TERBAIK 2nd date wIf husband

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, April 02, 2013 Comments : 0 Labels :
Hey Selamat Petang semua , 
Assalamualaikum .. !
xjawab dosa xjawab dapat pahala .

nOw nak stOry about my family ! jyeaahh my family , hmm ade y xtaw la 2 kite dah kawen heheheh
dah la spe y xtaw 2 , meyh up 1 pix jap !


haaaa dah x-large dah ni hehehehhe . 
( si putera dan si puteri) hahaha puteri sagt kaw emma ! phuiii hehehehe !
sO tu la husb kite .. btw nak cter abOut weekend .. taraaa ~ kite santai2 dok ngan husb kite , bahgia gitu nyah ~ hehehhe btw ape y menghappy kan aku , lepas kawen ni jarang dating , yela husb keje , aku keje , ntah bile lah nak spend masa . so selama berkawien ni jugak lah ini kali kedua aku tengok wayng ngn husb aku , jyeeaaahh cter ape eyh ?

tara ......



Ohh gOd , aku minat lak ngan THE ROCK tu hahahha , terbaikk cter nyer , nak sinopsis dye ? hmm mlas nak taip pepanjang , sbb ase nyer mcm xtaw nak cter cm ner , tpi cter ni aku bgi 4/5 bintang tara ..
kenapa xpenuh ? hahahha sbb aku x puas ati npe cepat sangt cter tu abis hehehe , jyeeaahh nak mmberontak dalam pawagam 2 hahahahha .. 
*tak la .. melampau kalau cm tu* mmg laki aku duku aku hehehehhe ,

3rd date bila la gamaknyer .. tggu n see yeaahh ! 


Exchange Link?