Followers yang baik hati

IKLAN

IKLAN

Wednesday, 28 March 2012

DIMANA CINTA AKU ;(

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, March 28, 2012 Comments : 0 Labels :
ASSALAMAUALAIKUM .


korang sume , aku nak share , sape yang xnak bace xpe . sbb terlalu panjang kot . huhu ~ sape yang nak bace teroskan la . emma xkisah , emma xmarah , at mane lagi la emma nak luah kalau bukan at dinding emma ni . actualy aku betOl-2 ngah sedey . sediyh sngt-2 . gadOh ? xla , slah faham sikit jew ;( tapi 2 la . smpai sekarang terase sngt ya emma kehilangan dye , hurmmm , aku syang sngt at dye . aku yang mulakan penamat text ngan dye . just nOw dye x text aku , x call aku ;( sedeiyh nye , aku syg kau la , aku ase dah 48jam x call dye , msg dye . kenape perlu aku ? hurmm , aku egO ke dye egO ?aku perlu kan pujukan . samapi bila nak tggu dye pujuk ? huhuh ~ huhuhuhu , ya allah kuatkan iman aku , kurangkan egO aku , aku perlukan dye , tapi kenape dye xpernah nak faham aku ? atau aku y tak faham dye ? dye x rindu aku ke ? dye x syg aku ke ? dye xperlukan aku ke ? dye nak aku jauh dari mate dye ke ? huhuh ~ awak ~ saya tunggu awak nieyh . saya tggu panggilan awak , msg awak . emma rindu suara awak , kenape siksa jiwa ni ? setiap saat saya tengOk hp saya . mOtiff ? tggu awak . hurmm ~ penat la syg senyum cam orang giler hari-2 . sedangkan hati ni sediyh , sepi , sunyi . perlukan sangt awak ! jiwe saya meronta ;( jiwe saya kecwa , jiwe saya jugak macam nak pecah ;( aku rindukan nafas kau bila kau cakap di telinga emma iloveu~ huhuhuh . kau terbaik untuk diri ku syng , xkan mmbuat emma jauh dari syg .  wloupon emma taw awak xsempurna . emma ttap setia pada awak . 


jumaat ni penentu aku balik kg or x , ( balek kampung negeri sembilan ) umah dye . sbb dah due bulan x jmpe , n sebab ade majlis sikit at umah dye . bukan xpernah jmpe . pernah tapi .. kalau jmpe pon x sampai sehari bersama . oke fine aku faham , kami jauh , jauh sangat . 2 y mmbuat kan aku pk bukan2 ? nO !! aku selalu pk positif tentang dye , aku xpernah abaikan dye , tapi dye ? huh ~ dye x suke text ? nO ! mule-2 kenal kami rancak text , call . nOw dye bz keje ? nO jugakk , aku pOn bz keje . see ? aku xpenah pk negativ tetang dye , setiap saat tanya tentang dye , n aku inform at setiap perbuatan aku , kenape aku slalu care at dye ? sbb aku syg dye , cinta dye .. ;( huhuh !! ya allah , beri aku peluang , buka minda aku , buka hati aku ntok membuat keputusan , aku terlalu rindukan dye . perlukah aku balek sane senyap-2 tanpa g taw dye ? aku xde mOod la nak buat sume 2 . betOl-2 xde mOod . ! semalam puas aku bzkan diri aku ngan kerje , kengkawan , memekak at opis , lepas geram at transporter , aku terlalu stress . 




untOk sayang ! 


sayang ! sayang at mane ? kite rindu awak ! kite cinta kan awak , kite perlukan awak ;( kite nak sangt dengar suara awak , nak sangt tengOk awak nye name at wall hp kite , malam tadi mmg xley tidow , waloupon x silent hp kite tapi kite slalu open hp , tapi ase cm putus ase bila tengOk wall hp kite xde name awak , sampai saya tolak pelawaan kawan emma sndri mlam tadi ( mkan-2 ngan kengkawan skola lama ) kite diamkan diri ! . hurmm sayang ~ kalau lha sayang bace blOg ni sayang teros call n text kite oke . tapi kite ase sayang xkan bace sbb panjang , sbb xluakk pon bace kan ? ase cm bodo-2 je kn ? luah at sni lak 2 . bukan xbrani luah at awak , bukan x brani jugak nak luah depan-2 or dlam call , kalau saya luah , ade awak heran ? tak kan sayang ? ase nye bnyak lagi y terbuku at hati ni , bnyak sangat-2 sayang , smpai xterluah lagi . 

iloveyou
ineedyou
imissyou




Tuhan jagakan dia . 
dye kekasih ku .kan tetap milik ku ~
aku sungguh menyintai , sungguh menyayangi , setulus hati ku ~




P/S : maaf diatas menggunakan bahasa kau aku kita awak saya . sbb terkadang penulis x sedar n terlalu emo sangt ketika write ni . :'(

Friday, 16 March 2012

♥♥ Bersyukurlah ♥♥

Penulis : emma diana Masa : Friday, March 16, 2012 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,
hay semua , nak release tension dengan madah ni , madah yang ringkas tapi penuh bermakne bagi emma ;)



♥ Setiap yg berlaku tu pasti ada Hikmahnya..Bersyukurlah ♥

♥ kdg2 Allah sembunyikan matahari, dia dtgkn hujan petir. kita b'sdih & t'tnya2 kemana
hilangnya matahari itu.. rupa-rupanya Allah hndk mnghdiahkn kte pelangi yg indah..
jd b'ssyukurlah. ^_^ ♥

♥ ya Allah, sesungguhnya aq memohon cinta-Mu serta cinta yg dpt mndekatkn aq kpd cinta-Mu. ♥

♥“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” (Surah Al-Baqarah:286)♥

♥ ape yg b'laku 2 adlh dtg dri jnji Allah utk menguji. ♥ 

love u FOREVER 
tak semua orang memiliki cinta , tak semua orang hadir dalam dunia cinta ;)

            


              

sambil menadah tangan : kuat kan jodoh kami 


Wednesday, 14 March 2012

KAWAN BARU ;)

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, March 14, 2012 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

selamat tengahari eyh kengkawan ;) emma punye kawan baru , actualy dah lame knal , hahahha 
knal sbb dye cust syarikat aku , (tempt keje aku ) slalu berhubung (telepon) sbb kami memerlukan antara 1 sama lain (lain macam dah).. kawan yang jauh dari mata dekat dihati , kawan yang slalu menggila bile dtang tyme nye , hehehe , syg aku at dye xlebey cam aku syg tunang aku ;) hahah ! lelaki ke pompuan eyhhh ? hahhaha , t aku upload pic , ciri-2 y aku gemOr at dye ni , sntiase memahami aku , ade je persamaan antara kami ,  kadang sekepala , 2 y best biler berkawan cm 2 ke ? hahah ;) hahahha , oke ptg ni 1st time aku jmpe dye , sbb ? dye kecut perut nak hadiri 1 kursus , hurmm  , mybe xde mmbe.
 k aku terima tawaran dye la ken , hahah ! act my umi x kasi memula , 
tapi dsbbkan dye ......... my umi aku kasi , hahah !! 
v
v
v
v
v
.
.
.

nak kenal ngan dye ??? 

identity y perlu korang taw 

name : REHAN , name penuh ? tanye dye 
umO : dah tentu aku lagi mude , so ?? teke sndri ..
stay : taiko / samseng pj kOt . hahahha

*over limit face bile depan camera .


*nahhh ni minah 2 , mati-2 ken ingat lelaki , hahah (!)
haaa , rehan - untOng x aku buat entry untOk kau ni ??


P/S :  Sahabat umpama DAUN , dimana - mana sahaja bOley jumpe ..

- Pilih sahabat yang baik ntuk kita , jgan buang sahabat yang jahat a.k.a tidak baik , semua manusia akan berubah 1 day nnti ;) -


TERKEJUT DI HARI PERTUNANGAN AKU (!)

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, March 14, 2012 Comments : 0 Labels :

Salam , 
korang ingat g tak emma nak tunjuk pic-2 emma betnang dlu ?
hehehhe , hari 2 update sekejap je kn ?
heheheh y buat-2 gimikk je 2uhh ,
*sory sngt-2 sbb emma betOl-2 bz keje , sO pham-2 la ;)

- oke , pepagi  ni ttbe lak rajin nak update blOg y sekian lame x diupdate , hahah !!
kOrang taw kan status emma dah bertunang ? heheh , meyhh emma tunjuk pic-2 emma ;)




#GRRR (!) TERPERANJAT BILA TUNANG SAYA BERPAKAIAN MACAM NI ,.


hahah (!)  ni cter sebenar dye , 
dari kol 7 pagi dye gerak dari n9 ,
smpai klang dlam kol 11 cam 2 la , kol 11 plak emma ade buat majlis MARHABAN kat rumah , dan DOA SELAMAT ,
hahah , dye dtang pkai kemeja act , 
dsbb kan panas , dengan dye tggu sedara mara dye y datang dari sabah 2 , ( dye bukan orang sabah - but anak jati slangOr ) sedare y jauh-2 heheh .. yang at kg jawa 2 lagi (klang) kire nak berkumpul reramai la 2 , 10 krete jugakk la rombongan dye datang sni , 
aku pon terpanjat jugak ( ramai nye ) macam knduri kawen babe , haha ( dlam hati ) awat x teros nikah je ? heheheh .. *nampak kan ? - nampak sangat dah GATAL ..


eyhh cter pasal KEMEJA tadi ' okeyh dsbb kan dye panas , badan pOn msti berpeluh kan ? dah la pakai kemeja putih . heee , so mak eone ckap ngan eone ( syg aku cter balek ni ) 


mak : mak tengOk ko x slese pkai kemeja ni , dah basah habis , 
eone : biase la mak , gemuruh kan , ngan panas lagi . huhuuh
mak : kau tukar baju la , kang xpasal-2 tunang kau pengsan dok sebelak kau nnti , ( heheh ) 
- aku dengar pon nak tergelak 
eone : ala makk , dye mesti marah punye nnti abang tikar baju T je , adOii ,


dsbabkan dye mak eone pon dengar kate , hahah , 
dalam hati - mjur mak , kalau bukan mak , aku balon je pkai baju 2 , heheheh
( tanpa tak pk kan nnti tunang dye akan pengsan if dye cm 2 , ) 
hehehehe


bincang punya bincang - aku diselamatkan dengan 2 bentuk cincin , 1 bentuk ntOk merisik , 1 bentuk lagi tanda ikatan kami ;)
tak bnyak la tapi pic y emma nak share ni ..
tapi ... kalau y nak tengOk meyhh add emma , emma x kesah pade sape y xnak add 2 , 
hahah (!) TAK KENAL MAKA X CINTA ;)
tiade paksaan ;)


heheheh , ni ade pic lagi ,


v
v
v
v
v


*dari aku 

*dari dye .

kenape aku ltak pic ni ?
nak taw x ? ni la lambang y akan kami dirikan x lama lagi bersama ,
insyallah kami akan ke jinjang pelamin dengan izin allah ;)

reramai doakan eyhh :)
bende yang baik akan direhai allah ;)


jap-2 ni lagi 1 pic yang perlu emma share ;)

semua hantaran hasil titik peluh perah otak sesama bersama saudara mara ;)
hehehhehe , sO 2 je y dapat emma share . hhehhe , hOpe sO doakan kami bahagia ;)




P/S ; doakan kebahagiaan kami ;)

Exchange Link?