LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Tuesday, 27 December 2011

turun tanah :: adat melayu ::

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 27, 2011 Comments : 0 Labels :
Selamat malam eayhh semua ..
Assalamualaikumm ..
selamat berbloger .

jOm bace entry kali ni , pasal adat-2 melayu ..
heheheh , xseberape y saya tau , tapi ade segelintir kami keluarga besar lakukan . 

nnti aku upload sdkit pic oke ,,
slalu nye adat ni orang melayu kita yang - NNEK-2 MOYANG kita y terdahulu y slalu amalka n , n smpai skrg FAMILY aku aml kan , contoh nye , cm ckur jambul , TURUN TANAH - entry kali ni * , tu sume ntuk baby-2 yang baru lahir mean lpas 1 bulan , then , ade la buat bbur merah la ape la ,, heheh aku xtaw sngt , sedng resarch by mama emma , heheheh . 


*see my baby ( ank buah je ) ILHAM , seriusly aku xpnah nak snap ngan ank buah aku , xtaw nape , xmint kOt , nOw hati da terbuka , *arrgghh xpyh tawuuukk cter lebey-2 HAHAHEHEHEH ..

sweettt ken baby ni . geram !!!

* y ni lak brother-2 dye , HAHHAHAH , geram ngan baby y baju oren y tembam tu , oke , sume ank buah aku , hahahah , kate 4rg ken , y 1st mane ? oke , y 1st kakak , jap !!




*MY 1ST ank buah , sebaya ngan PAK SU dye , adiQ aku y last , HEHEHEH .. mak aku pon cm xcaye ley lak ank ngan mak mengandOng sesame , HEHEHEH ..


*oke , ni pic sebelom turun tanah , Opss kak cIk maaf terambil pic kamoo . SEKSI :)
baby ni suke kerut kening , HAHAHHA ..



*KAKAK aku y sedang pandany my mOther :)

*oke , nieyhh nnek aku , knape eah nnek 2 dkung baby 2 ? HAHAH , ade sbb , wajib kne pusing 1 tikar 2 , sbnyak 3x pon da oke , syrat-2 nye la 2 ..

*oke baby dah stndby , kOrang prasan x barang-2 at depan 2 ? cm ade tabung , alquran/yasin , dwet , bawang@ape-2 je bahan masak , slah 1 bahan memasak , barang kmas , n ape-2 la , mOtif , ape emma da lupe ,

*baby akan kdepan nye n akan capai ape y 1stly dye amik ..
actualy mama dye ade panggil dye at depan ni , 


*oke , kakak emma acah baby then , 1st dye amik bawang , 
hehehehheheh .. 

*then last skali , mandi bunga . HEHEHEH . 

thanks 2 je acknowledg y ak x abis pelajari g , but gambar 2 da terbukti cm 2 la adat orangmelayu kita :)

*
*
*

lastly , jOm tengOk pic ni jap ..

No comments:

Post a Comment