LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Saturday, 31 December 2011

MAHAL ::.

Penulis : emma diana Masa : Saturday, December 31, 2011 Comments : 0 Labels :
Salam , 
yuhuuuui semua ..
jOm-2 tengok pic baru emma .  oke pic ni at kedai barang-2 hantaran .
pseet psett (!) emma nak kawen ka ?

HEHEHEH , emma ngah cari barang-2 hantaran ( hiasan ) ..
then actualy xley snap pic at kedai nieyhh , tapi  (!!!) oke emma sngt degil :) ngeeee ..

see nakal ken nak pose-2 at situ ? HEHEHEH ..



*2 actualy ngah pOse , bukan pndang ats ,,
HEHEHEH , simple rite emma at luo , baru lek keje then trOs g beli brang-2 ntOk emma bertunng nnti :)

bnyak gak baget nak brtunng ni , uolls yang dah gatai sngt nak kawen better smpan dwet dari skrg , 

so nOw kOrang nnti kan la barang hantaran dari emma ntOk pihak llaki nnti oke ?
after brtunng baru emma buat entry 2 . sO (!!!) troskan mmbace blOg emma oke ? then trOskan sOkong emma ,, tQ semua :)





Tuesday, 27 December 2011

:: IRAMA DAN GUITAR ::

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 27, 2011 Comments : 0 Labels :
HEHEHEHHEHE , jOm telengkan kepala semua , tengOk pic y sngat hOdoh nii . :)
Semuaa (!!!) 
Entry ni x bOsan jOm sume bace ,, bnyak pic je ..
i knOw la kowg iF emma taip pepnjang kOrng xkan bace , tros skip then jUst tengOk pic je ,, 
*mcm xghargai lak aku menaip . ( ttbe toucing )

Ouh Guitar ,,

heheheh , sume pOse , tapi xreti nak jadi mOdel then x mint pOn nak jadi mOdel HAHHAHAX ~
wahai guitar :)
*
*
*
*
then jOm tengOk pIc-2 y emma snap shad lepas :)










baru blaja , ape-2 pOn aku akan upgrade ape y tak kene :)


turun tanah :: adat melayu ::

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 27, 2011 Comments : 0 Labels :
Selamat malam eayhh semua ..
Assalamualaikumm ..
selamat berbloger .

jOm bace entry kali ni , pasal adat-2 melayu ..
heheheh , xseberape y saya tau , tapi ade segelintir kami keluarga besar lakukan . 

nnti aku upload sdkit pic oke ,,
slalu nye adat ni orang melayu kita yang - NNEK-2 MOYANG kita y terdahulu y slalu amalka n , n smpai skrg FAMILY aku aml kan , contoh nye , cm ckur jambul , TURUN TANAH - entry kali ni * , tu sume ntuk baby-2 yang baru lahir mean lpas 1 bulan , then , ade la buat bbur merah la ape la ,, heheh aku xtaw sngt , sedng resarch by mama emma , heheheh . 


*see my baby ( ank buah je ) ILHAM , seriusly aku xpnah nak snap ngan ank buah aku , xtaw nape , xmint kOt , nOw hati da terbuka , *arrgghh xpyh tawuuukk cter lebey-2 HAHAHEHEHEH ..

sweettt ken baby ni . geram !!!

* y ni lak brother-2 dye , HAHHAHAH , geram ngan baby y baju oren y tembam tu , oke , sume ank buah aku , hahahah , kate 4rg ken , y 1st mane ? oke , y 1st kakak , jap !!




*MY 1ST ank buah , sebaya ngan PAK SU dye , adiQ aku y last , HEHEHEH .. mak aku pon cm xcaye ley lak ank ngan mak mengandOng sesame , HEHEHEH ..


*oke , ni pic sebelom turun tanah , Opss kak cIk maaf terambil pic kamoo . SEKSI :)
baby ni suke kerut kening , HAHAHHA ..



*KAKAK aku y sedang pandany my mOther :)

*oke , nieyhh nnek aku , knape eah nnek 2 dkung baby 2 ? HAHAH , ade sbb , wajib kne pusing 1 tikar 2 , sbnyak 3x pon da oke , syrat-2 nye la 2 ..

*oke baby dah stndby , kOrang prasan x barang-2 at depan 2 ? cm ade tabung , alquran/yasin , dwet , bawang@ape-2 je bahan masak , slah 1 bahan memasak , barang kmas , n ape-2 la , mOtif , ape emma da lupe ,

*baby akan kdepan nye n akan capai ape y 1stly dye amik ..
actualy mama dye ade panggil dye at depan ni , 


*oke , kakak emma acah baby then , 1st dye amik bawang , 
hehehehheheh .. 

*then last skali , mandi bunga . HEHEHEH . 

thanks 2 je acknowledg y ak x abis pelajari g , but gambar 2 da terbukti cm 2 la adat orangmelayu kita :)

*
*
*

lastly , jOm tengOk pic ni jap ..

Monday, 19 December 2011

:: MERISIK ::

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 19, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum.
selamat malam , 
hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee semua .
ase nye dh lame x update , bnyak nak story bila da onl kadang smpai lupe nak open blog sndri , syek dok syok sngt bace blog orang n jenjalan at blOg mmbe-2 , 
hehehhe , *blOg sndri bersawang . MAAF ' hehehehe .

kOrang ni syOk sngt bace mukaddimah emma , xnak taw ke story emma mlam ni ?
actualy nak cter bnda ni lame , tapi baru skunk nak open story , yelhaa , takot xjadi lak , *ape y xjadi ? hahaha , so troskan mmbace oke syg-2 ku semua :p

MERISIK ' 
eeiiuuww , seram nye , oke kalau y pernah ikot perkembangan about emma at blOg ni kOrang taw ape kisah hdop emma n ape y emma lalui , sbb , ..... name blOg pon mylifetrueliferealife ken ken . hehehhe .. so sume about life emma , xde kne ngene ngan makcik depn rmah emma , jiran emma , kwan emma ape sume la y kne ngene ngan orang lain :p *mmbebel lagi :( 
oke , 11.11.11 kan penah emma story emma couple ngan si dye xsmpai 8jam ,otw balek n9,kuala pilah . btol-2 kg punye emma balek , nak merase sngat hdop at kg kenn , hHAHAHAHEHEHE , dlam krete tertangkap cintan ngan dye , hurrmmm ,but bkan kami berdue oke , kami bertiga .
yupp . adik dye shes name NANA' umur bawah emma , kire emma kakak la :p . ntah cm ner smpai je kg 
*
*
*
(actualy pnjng cter nye ' pendek kan je ni)
 then mak ayh dye dah suke sngt-2 at emma , (berkenan la ) then ntah mcm ner mak dye nak masok minng , nak taw x emma trime ke x ? 

jeng jeng jeng , 

nOw kOrang penah tau emma penah cOuple ngan azam y emma syg sngt-2 at dye kenn ? after azam tinggal kan emma cm 2 je , emma tekad mmg da xnak couple n mlas nak pk sal cntan cintun cintoon ni lagi . ase nye cm da bosan nak bercinta lagi kot , sakit kot hati diluka kan n dtinggal kan . :( benci sngt , tapi 2 cter lame , mybe KARMA kenn kenn kenn ,mmg tekad sape masok minng emma soh mak n ayh trime je :p 
*mak ayh pon trpernjat , mcm xcaye pe y slamer ni emma dok ckap-2 betol-2 ade org dtg minng , hehehe , merisik ' hehehhe , seram sngt-2 tyme 2 , takot mak ayh lak xtrime , tapi alhamdulillah mak ayh suke sngt at dye ni .. 

*mybe ni y terbaik ntok emma n si dye , emma bersyukur sbb ade y betol-2 nak kan emma , n emma ni masih dlam mengenali dri nye ..

 dah lame knal mmat ni , cuma mcm xsuke ngan dye , sbb POYO . hahaha , bila jmpe , xla poyo cm emma knal sblom ni , 
pnat nye nak taip pnjang-2 ,, 


date dye hantar meminng 13.11.11 
' ssah nak menyayangi seseorang dengan mudah 
SILA ambil masa 
kata dye ' :))


kupu-2 tidak tahu warna sayap mereka ,
ttapi manusia tahu betapa indahnya mereka ..
begitu juga diri kita,  tidak tahu betapa indahnya diri kita ,.


namun betapa ALLAH meng istimewakan kita dimatanya ..
 ketika kita tunduk dalam syariatnya , REDHA atas takdirnya , tersenyum dalam musibah , tegar dlam ujian nya :))


*korang da tengok kenn die 2 sape ? oke dye sngt bulat , 
aku redha atas ape y allah telah beri ujian kpada ku . doa kan aku selamat bertunng bulan tahun depan , insyallah ! amin ~

Wednesday, 7 December 2011

hasil DSLR canon 1100D

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, December 07, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,, 
kawan-2 selamat mmbace entry bawah ni . ngee 
ape-2 pon selamat malam k ? 
selamat berbloger . 
*asal aku kabot sngt ni ? hahahah , suda-2 xsbar ni nak open story . hhah *kot la :)
oke korang enjoy ngan pic-2 at bawah ni . aku xbnyak upload pon n x edit . 



*dye ni comot , but dye x comot .. kucing aku sempoinak snap pic xpayh nak trkejar-2 kucing , dye mmg dengar ckap . HEHEHEH . pic ni emma ase x pro sngt cm kawan-2 y lain , xmcm pro n xde dkill lagi :)



*oke , pic ni snap tyme pepagi . actualy nak snap at bucu daun ni . tapi asal la , lupe sngt :( urmm , so ni hasil ntah pape emma . 


kucing . 



bunga kertasa sahaja :)


emma still ngah blaja cm ner nak snap bnda paling kecik , mean sant or anything la ..

oke 2 je , tq mmbace , komenla eah ? komen at fb pon xpe , eema ade post at fb :) 
tengsss kawan-2 :)

Tuesday, 6 December 2011

OMBAK RINDU

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 06, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .

selamat mlam korang ,
selamat berbloger 

malam ni aku nak story semalam nye cter ,
*jeng-2 story pasal ni . 
.
.
.
.


* ni la cter 2 . OMBAK RINDU .

.


*bagi kaki novel must kOrang da bace kn ? 
.
.

mmg terbaik la ken , g ngan membe-2 , HAHAH , xblah nye cter sedey layn ngan mmbe , ce la bawak honey er hubby er enn , hahahha , hOney ???
hahahaha . lantak sane la .

oke , smbOng balek , cter ni mmg best . pekene lak ARON AZIZ . huuhh (!) my sweet lOve , eheheh , oke cter ni mmg sedey , sesape yang xpenah tengok g , jOm bace sinopsis nieyhh

 IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya? hahahah nak taw citer nye cm ner korang pon boley la kuo kan sen kOrang ntok taw cter y selanjut nye .. HEHEH .

kejam nye aku ,,
btw buat nina + faris tq weyhh teman aku tengok wayang . HAHAH 
tQ jugak sbb blanje (!!) HAHAHAHA .
korang mmg terbaik , buat aku tergelak je , mmg bestt (!) pic korang xde la aku upload enn , HAHAH , maaf kOrang ,

kOrang .. btw tq bace  heheheh ,,

Friday, 2 December 2011

:: DUNIA photografy ::

Penulis : emma diana Masa : Friday, December 02, 2011 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ,
selamat berbloger yup kengkwan , 
malam ni bosan right ,,
ade pape ke bnde yang boley hilang kan stress? 
hilang kan bosan yang melanda malam ni ? 

oke actualy emma betol-2 ngah cari bhan n sedang blajar about lens , camera , best dalami bidang ni walaupon study x abis . hahh , tetibe lak bersemangat , hehehhee ,, 


*dak comot gemukkk , CANON pilihan hati 

*my bobob* sehari tak bawak kuo mmg ase nak demam 

tengok hasil pic y nampak cm biase ni . ala , saya x pro la nak pose-2 bukan kaki pose pon , kaki shoot 2 da wajib , Sehari x pegang bobob mmg xsah .
ingt g tak korang nagan entry pasal cousin emma kawen 2 ? oke emma ade la tag pic 2 kat 1 brother ni , dye mmg photografy . then dye x komen at pic 2 taw , dye tros inbox emma , HAHAHAH , oke emma da ade sifu .
** TUNJUK AJAR KU SIFU ;)
yesss (!!!) adek gak yang sudi beri tunjuk ajar , sekurang-2 aku ade sifu dlam bidang ni , 

** sempoi x brother ni outing pakai suo pendek je kenn ?

oke , brother ni la ajar basic sal camera , but brother ni pkai nikon , HAHHAHA , ape-2 pon same je , yang terbaik dimata kita itu lah yang penting , jnji ape yang kita nak sampai kan (msg kat pic y kite snap ) kat orang , orang pham 
*pham kan kate-2 aku .. hehehhe ,

knal brother ni at fb la cm besa , nak taw x nape emma plih brother ni ? oke emma tengok pic dye y ni , serius unik n msg y tersendri .

*unik kan ?? air 2 y menggugat hati ni , ya allah , lawa nye pic ni . emma suke gilerr (!!!)

2 sahaja yang dishare kan buat mase ni , actualy ade bnyak g msg-2 yang penting brother ni smpai kan , mlas lak ase nye mlam ni nak menaip pepanjang , hehehhe , korang nak taw x ? brother ni ade ajk outing sesame , tapi syg lorhh dye kat penang , emma ni area klang , kalau x , mmg join brother ni outing . hehehhe , ase nye best lak hidup dlam bidang photografy ni , actualy emma mmg xminat nak shoot cm model-2 , *cari model bagai . 
oke emma minat akan bnda y unik , akan ku buktikan :) 


i CANT DO IT ' support emma :)