LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Thursday, 29 September 2011

MEREKA buat ADIK saya macam ARTIS

Penulis : emma diana Masa : Thursday, September 29, 2011 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ,,
wahai warga-2 bloger yang emma kasihi dan disayangi , semalam ade update , hari ni pon update lagi , alhaaa . saje nak share ngan korang ape yang best hari mendatang hari 
*serius ntah pape mukaddimah aku . ! hehehhe


weyyh korang aku nak tumpang happy atas happy orang lain , alaaah , ngan adik aku sendri jew weyhh ! haaa , my yOung Sister , is FATIN SUHANA , fb dye https://www.facebook.com/profile.php?id=100001578103311
click lha oke ? xkesa bape ramai nak click ke ape k ? hOt dye at fB , x mcm aku , HUUT jadi nye ~ HAHAHAHHAHAHA .

oke , nak taw nape aku nak story sal adik aku ? nieyyhh haaa , dye last skola at skola dye , asal eaahh ? sebab dye nak menjalani kursus kat SKILL TECH *under goverment , oke adk emma ni baru jew fOrm 4 , asal dye ttbe nak amik kursus lak ? hahahha , cm 2 lha gamak nye , dah minat dye at situ kan , nak buat cm ner , xley nak halang , so ! dye amik SIJIL PELAJARAN MALAYSIA tyme habis kursus at SKILL TECH 2 lhaa .

tadi ade gak bukak fB , sajje godek-2 wall adik-2 emma , issshh , dP shantek , sajje tengok album lak , huuuh , cam menarik ntok entry kali nieyyh , so emma pon stOry lha pasal nieyyhh .

kat bawah ni emma ade upload pic sikit ,
buat tetapan korang .. femous gak adik aku , ramai gak orang syg kat dye , HAHAHHA , apepon xley !




siap nak ade lOve lagi at pipi ( ! )



ngat kan x syang kawan .. 
seronOk tengok mereka bahagia perpisahan dalam tangisan .



peminat . *cehhh ni lha kengan dOwang .






suke-2 kau je bukak tudung , buat cm bapak ko nye skolah jew !


ternyata meraka sayang adik saya 



mereka pose , bagai nak rak ! . hahahaha , teeerrrbaikk ouuhh! cm ni lha sahabat .



terharu tngok pic nieyyhh ..






actualy bnyak g gambar nye .
tapi yang dapt share ni jew ..

NANA said : aku x leyh nak nagis ouhh 
EMMA : asal ?
NANA : aku tengok kawan aku nangis xjadi aku nangis . HOHOHOHO

BTW , gudluck fOr yOur Life . 
SUHA NANA ! @ FATIN SUHANA 
<3 YoU MORE ngeeeeX nOk 


PS : kawan-2 doakan kejayaan ADIK saya . 
amin ~

Tuesday, 27 September 2011

MASIH SUAMI-ISTERIKAH DI ALAM AKHIRAT KELAK?

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, September 27, 2011 Comments : 0 Labels :

Assalamualaikum !

emma nak share sikit . 
read ok? 

1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh Allah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga. Rasullullah SAW bersabda " Tiada si bujang di dalam syurga" (Muslim). Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin Sesudahnya. Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripada ahli syurga.

3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga. Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan dikahwinkan oleh Allah dengan seorang daripada lelaki yang masuk syurga.

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin. Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranya suaminya masuk syurga.

5. Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya. Wanita ini akan tetap bersama suaminya yang dikahwini di dunia sekiranya suaminya masuk syurga.

6. Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yang terakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali di aberkahwin. Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itu menjadi ahli syurga.

Rasullullah SAW bersabda. "wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir". "wahai tuhan ku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu....kami lah hamba yang mengharap belas darimu ...."ya allah jadikan lah kami hamba2 mu yang bertaqwa..ampunkan dosa2 kami .kedua ibubapa kami .dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"

*Kiriman dari seorang Teman, baik untuk dikongsikan*







Saturday, 24 September 2011

TAK ada TILTLE

Penulis : emma diana Masa : Saturday, September 24, 2011 Comments : 0 Labels :
selamat petang ..

petang yang sngat indah ..
bahang + panas .
wwooaahh , ni baru kat dunia , belom y kat neraka . 
-.-

oke , penat bekerje tadi .
bnyak bende nak buat . bnyak benda nak pk .
bnyak-2 benda y emma pk 1 je y kekal at otak ni .

AZAM .

wooahh ..


1 hari xde bende lain selain pk kan dye . saya still sayang kan awak lha . 
T____T


kenape hati awak sngat-2 keras ?
lebih 5x saya send text at awak .
awak , saya taw awak syg kan saya lagi .
ego awak sngt tinggi .
bila awak bace entry ni tros msg saya awak .
saya sanggop tunggu awak .
sampai bila-2 awak .
saya sayang kan awak .


kawan-2 bloger .
tolong saya . saya sngat mencintai nye ! .
cinta saya terlalu ketat n kuat terhadap dye ..










miss you sangt-2 .





penat nangis dah ..


oke 2 jew . tq bace . :)



Monday, 5 September 2011

kaki ku sakit .

Penulis : emma diana Masa : Monday, September 05, 2011 Comments : 2 Labels :
korang sume .
*
*
*
 Asslamualaikum .
jawab-2 . x jawab dosa . 

knape emma update blog tengah-2 hari bute ni ?
HEHEHEHEH . sbb emma cuti oke .
dapt mC y dishhhtiharkan oleh pihak kerajaan .
mC 3hari je . 
*tyme dapt mC , ngat dpat 1 hari je , tbe dapt paper mC uh emma dpat 3 hari maaa ,
hati senang ! .
hehehehhehehehehe

selamat berholiday dear . 
2 kata-2 kakak-2 at opis aku . terrrbaikk .

excutiv aku geram je aku cuti . hehehe . tapi nak buad pe .
mmg da d bagi cuti .


UP : semua . jgan jeles sangat la kan . 
* ngeeeee

Sunday, 4 September 2011

hantu BONCENG .

Penulis : emma diana Masa : Sunday, September 04, 2011 Comments : 0 Labels :
ASSALAMUALAIKUM .
( jawab jgan tak jawab , )

mule la aku nak story morry ni .
hehehhe .
raye ke-3 y lpas . oke . emma da tngok HANTU bonceng . wiff my kAWAN ,

hari ni emma CIPTA sejarah lagi sbb nak tngok HANTU BONCENG .
apa celop tok ! ( hahahaha ) 

my sayang azam nak ajak tengok . 
tapi ni still tggu dye .
sbb , harap jadi la . 

nak happy wiff my sayang . 
<3 more more more .