LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Saturday, 31 December 2011

MAHAL ::.

Penulis : emma diana Masa : Saturday, December 31, 2011 Comments : 0 Labels :
Salam , 
yuhuuuui semua ..
jOm-2 tengok pic baru emma .  oke pic ni at kedai barang-2 hantaran .
pseet psett (!) emma nak kawen ka ?

HEHEHEH , emma ngah cari barang-2 hantaran ( hiasan ) ..
then actualy xley snap pic at kedai nieyhh , tapi  (!!!) oke emma sngt degil :) ngeeee ..

see nakal ken nak pose-2 at situ ? HEHEHEH ..



*2 actualy ngah pOse , bukan pndang ats ,,
HEHEHEH , simple rite emma at luo , baru lek keje then trOs g beli brang-2 ntOk emma bertunng nnti :)

bnyak gak baget nak brtunng ni , uolls yang dah gatai sngt nak kawen better smpan dwet dari skrg , 

so nOw kOrang nnti kan la barang hantaran dari emma ntOk pihak llaki nnti oke ?
after brtunng baru emma buat entry 2 . sO (!!!) troskan mmbace blOg emma oke ? then trOskan sOkong emma ,, tQ semua :)





Tuesday, 27 December 2011

:: IRAMA DAN GUITAR ::

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 27, 2011 Comments : 0 Labels :
HEHEHEHHEHE , jOm telengkan kepala semua , tengOk pic y sngat hOdoh nii . :)
Semuaa (!!!) 
Entry ni x bOsan jOm sume bace ,, bnyak pic je ..
i knOw la kowg iF emma taip pepnjang kOrng xkan bace , tros skip then jUst tengOk pic je ,, 
*mcm xghargai lak aku menaip . ( ttbe toucing )

Ouh Guitar ,,

heheheh , sume pOse , tapi xreti nak jadi mOdel then x mint pOn nak jadi mOdel HAHHAHAX ~
wahai guitar :)
*
*
*
*
then jOm tengOk pIc-2 y emma snap shad lepas :)










baru blaja , ape-2 pOn aku akan upgrade ape y tak kene :)


turun tanah :: adat melayu ::

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 27, 2011 Comments : 0 Labels :
Selamat malam eayhh semua ..
Assalamualaikumm ..
selamat berbloger .

jOm bace entry kali ni , pasal adat-2 melayu ..
heheheh , xseberape y saya tau , tapi ade segelintir kami keluarga besar lakukan . 

nnti aku upload sdkit pic oke ,,
slalu nye adat ni orang melayu kita yang - NNEK-2 MOYANG kita y terdahulu y slalu amalka n , n smpai skrg FAMILY aku aml kan , contoh nye , cm ckur jambul , TURUN TANAH - entry kali ni * , tu sume ntuk baby-2 yang baru lahir mean lpas 1 bulan , then , ade la buat bbur merah la ape la ,, heheh aku xtaw sngt , sedng resarch by mama emma , heheheh . 


*see my baby ( ank buah je ) ILHAM , seriusly aku xpnah nak snap ngan ank buah aku , xtaw nape , xmint kOt , nOw hati da terbuka , *arrgghh xpyh tawuuukk cter lebey-2 HAHAHEHEHEH ..

sweettt ken baby ni . geram !!!

* y ni lak brother-2 dye , HAHHAHAH , geram ngan baby y baju oren y tembam tu , oke , sume ank buah aku , hahahah , kate 4rg ken , y 1st mane ? oke , y 1st kakak , jap !!




*MY 1ST ank buah , sebaya ngan PAK SU dye , adiQ aku y last , HEHEHEH .. mak aku pon cm xcaye ley lak ank ngan mak mengandOng sesame , HEHEHEH ..


*oke , ni pic sebelom turun tanah , Opss kak cIk maaf terambil pic kamoo . SEKSI :)
baby ni suke kerut kening , HAHAHHA ..



*KAKAK aku y sedang pandany my mOther :)

*oke , nieyhh nnek aku , knape eah nnek 2 dkung baby 2 ? HAHAH , ade sbb , wajib kne pusing 1 tikar 2 , sbnyak 3x pon da oke , syrat-2 nye la 2 ..

*oke baby dah stndby , kOrang prasan x barang-2 at depan 2 ? cm ade tabung , alquran/yasin , dwet , bawang@ape-2 je bahan masak , slah 1 bahan memasak , barang kmas , n ape-2 la , mOtif , ape emma da lupe ,

*baby akan kdepan nye n akan capai ape y 1stly dye amik ..
actualy mama dye ade panggil dye at depan ni , 


*oke , kakak emma acah baby then , 1st dye amik bawang , 
hehehehheheh .. 

*then last skali , mandi bunga . HEHEHEH . 

thanks 2 je acknowledg y ak x abis pelajari g , but gambar 2 da terbukti cm 2 la adat orangmelayu kita :)

*
*
*

lastly , jOm tengOk pic ni jap ..

Monday, 19 December 2011

:: MERISIK ::

Penulis : emma diana Masa : Monday, December 19, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum.
selamat malam , 
hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee semua .
ase nye dh lame x update , bnyak nak story bila da onl kadang smpai lupe nak open blog sndri , syek dok syok sngt bace blog orang n jenjalan at blOg mmbe-2 , 
hehehhe , *blOg sndri bersawang . MAAF ' hehehehe .

kOrang ni syOk sngt bace mukaddimah emma , xnak taw ke story emma mlam ni ?
actualy nak cter bnda ni lame , tapi baru skunk nak open story , yelhaa , takot xjadi lak , *ape y xjadi ? hahaha , so troskan mmbace oke syg-2 ku semua :p

MERISIK ' 
eeiiuuww , seram nye , oke kalau y pernah ikot perkembangan about emma at blOg ni kOrang taw ape kisah hdop emma n ape y emma lalui , sbb , ..... name blOg pon mylifetrueliferealife ken ken . hehehhe .. so sume about life emma , xde kne ngene ngan makcik depn rmah emma , jiran emma , kwan emma ape sume la y kne ngene ngan orang lain :p *mmbebel lagi :( 
oke , 11.11.11 kan penah emma story emma couple ngan si dye xsmpai 8jam ,otw balek n9,kuala pilah . btol-2 kg punye emma balek , nak merase sngat hdop at kg kenn , hHAHAHAHEHEHE , dlam krete tertangkap cintan ngan dye , hurrmmm ,but bkan kami berdue oke , kami bertiga .
yupp . adik dye shes name NANA' umur bawah emma , kire emma kakak la :p . ntah cm ner smpai je kg 
*
*
*
(actualy pnjng cter nye ' pendek kan je ni)
 then mak ayh dye dah suke sngt-2 at emma , (berkenan la ) then ntah mcm ner mak dye nak masok minng , nak taw x emma trime ke x ? 

jeng jeng jeng , 

nOw kOrang penah tau emma penah cOuple ngan azam y emma syg sngt-2 at dye kenn ? after azam tinggal kan emma cm 2 je , emma tekad mmg da xnak couple n mlas nak pk sal cntan cintun cintoon ni lagi . ase nye cm da bosan nak bercinta lagi kot , sakit kot hati diluka kan n dtinggal kan . :( benci sngt , tapi 2 cter lame , mybe KARMA kenn kenn kenn ,mmg tekad sape masok minng emma soh mak n ayh trime je :p 
*mak ayh pon trpernjat , mcm xcaye pe y slamer ni emma dok ckap-2 betol-2 ade org dtg minng , hehehe , merisik ' hehehhe , seram sngt-2 tyme 2 , takot mak ayh lak xtrime , tapi alhamdulillah mak ayh suke sngt at dye ni .. 

*mybe ni y terbaik ntok emma n si dye , emma bersyukur sbb ade y betol-2 nak kan emma , n emma ni masih dlam mengenali dri nye ..

 dah lame knal mmat ni , cuma mcm xsuke ngan dye , sbb POYO . hahaha , bila jmpe , xla poyo cm emma knal sblom ni , 
pnat nye nak taip pnjang-2 ,, 


date dye hantar meminng 13.11.11 
' ssah nak menyayangi seseorang dengan mudah 
SILA ambil masa 
kata dye ' :))


kupu-2 tidak tahu warna sayap mereka ,
ttapi manusia tahu betapa indahnya mereka ..
begitu juga diri kita,  tidak tahu betapa indahnya diri kita ,.


namun betapa ALLAH meng istimewakan kita dimatanya ..
 ketika kita tunduk dalam syariatnya , REDHA atas takdirnya , tersenyum dalam musibah , tegar dlam ujian nya :))


*korang da tengok kenn die 2 sape ? oke dye sngt bulat , 
aku redha atas ape y allah telah beri ujian kpada ku . doa kan aku selamat bertunng bulan tahun depan , insyallah ! amin ~

Wednesday, 7 December 2011

hasil DSLR canon 1100D

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, December 07, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,, 
kawan-2 selamat mmbace entry bawah ni . ngee 
ape-2 pon selamat malam k ? 
selamat berbloger . 
*asal aku kabot sngt ni ? hahahah , suda-2 xsbar ni nak open story . hhah *kot la :)
oke korang enjoy ngan pic-2 at bawah ni . aku xbnyak upload pon n x edit . 



*dye ni comot , but dye x comot .. kucing aku sempoinak snap pic xpayh nak trkejar-2 kucing , dye mmg dengar ckap . HEHEHEH . pic ni emma ase x pro sngt cm kawan-2 y lain , xmcm pro n xde dkill lagi :)



*oke , pic ni snap tyme pepagi . actualy nak snap at bucu daun ni . tapi asal la , lupe sngt :( urmm , so ni hasil ntah pape emma . 


kucing . 



bunga kertasa sahaja :)


emma still ngah blaja cm ner nak snap bnda paling kecik , mean sant or anything la ..

oke 2 je , tq mmbace , komenla eah ? komen at fb pon xpe , eema ade post at fb :) 
tengsss kawan-2 :)

Tuesday, 6 December 2011

OMBAK RINDU

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, December 06, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .

selamat mlam korang ,
selamat berbloger 

malam ni aku nak story semalam nye cter ,
*jeng-2 story pasal ni . 
.
.
.
.


* ni la cter 2 . OMBAK RINDU .

.


*bagi kaki novel must kOrang da bace kn ? 
.
.

mmg terbaik la ken , g ngan membe-2 , HAHAH , xblah nye cter sedey layn ngan mmbe , ce la bawak honey er hubby er enn , hahahha , hOney ???
hahahaha . lantak sane la .

oke , smbOng balek , cter ni mmg best . pekene lak ARON AZIZ . huuhh (!) my sweet lOve , eheheh , oke cter ni mmg sedey , sesape yang xpenah tengok g , jOm bace sinopsis nieyhh

 IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya? hahahah nak taw citer nye cm ner korang pon boley la kuo kan sen kOrang ntok taw cter y selanjut nye .. HEHEH .

kejam nye aku ,,
btw buat nina + faris tq weyhh teman aku tengok wayang . HAHAH 
tQ jugak sbb blanje (!!) HAHAHAHA .
korang mmg terbaik , buat aku tergelak je , mmg bestt (!) pic korang xde la aku upload enn , HAHAH , maaf kOrang ,

kOrang .. btw tq bace  heheheh ,,

Friday, 2 December 2011

:: DUNIA photografy ::

Penulis : emma diana Masa : Friday, December 02, 2011 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ,
selamat berbloger yup kengkwan , 
malam ni bosan right ,,
ade pape ke bnde yang boley hilang kan stress? 
hilang kan bosan yang melanda malam ni ? 

oke actualy emma betol-2 ngah cari bhan n sedang blajar about lens , camera , best dalami bidang ni walaupon study x abis . hahh , tetibe lak bersemangat , hehehhee ,, 


*dak comot gemukkk , CANON pilihan hati 

*my bobob* sehari tak bawak kuo mmg ase nak demam 

tengok hasil pic y nampak cm biase ni . ala , saya x pro la nak pose-2 bukan kaki pose pon , kaki shoot 2 da wajib , Sehari x pegang bobob mmg xsah .
ingt g tak korang nagan entry pasal cousin emma kawen 2 ? oke emma ade la tag pic 2 kat 1 brother ni , dye mmg photografy . then dye x komen at pic 2 taw , dye tros inbox emma , HAHAHAH , oke emma da ade sifu .
** TUNJUK AJAR KU SIFU ;)
yesss (!!!) adek gak yang sudi beri tunjuk ajar , sekurang-2 aku ade sifu dlam bidang ni , 

** sempoi x brother ni outing pakai suo pendek je kenn ?

oke , brother ni la ajar basic sal camera , but brother ni pkai nikon , HAHHAHA , ape-2 pon same je , yang terbaik dimata kita itu lah yang penting , jnji ape yang kita nak sampai kan (msg kat pic y kite snap ) kat orang , orang pham 
*pham kan kate-2 aku .. hehehhe ,

knal brother ni at fb la cm besa , nak taw x nape emma plih brother ni ? oke emma tengok pic dye y ni , serius unik n msg y tersendri .

*unik kan ?? air 2 y menggugat hati ni , ya allah , lawa nye pic ni . emma suke gilerr (!!!)

2 sahaja yang dishare kan buat mase ni , actualy ade bnyak g msg-2 yang penting brother ni smpai kan , mlas lak ase nye mlam ni nak menaip pepanjang , hehehhe , korang nak taw x ? brother ni ade ajk outing sesame , tapi syg lorhh dye kat penang , emma ni area klang , kalau x , mmg join brother ni outing . hehehhe , ase nye best lak hidup dlam bidang photografy ni , actualy emma mmg xminat nak shoot cm model-2 , *cari model bagai . 
oke emma minat akan bnda y unik , akan ku buktikan :) 


i CANT DO IT ' support emma :)


Sunday, 27 November 2011

wedding sakina & azam

Penulis : emma diana Masa : Sunday, November 27, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,
hyeeeeeppp , selamat tengahari pada kawan-2 bloger , kawan-2 y ngah membace entry ni ..
oke , 11.11.11 emma ade dpat offer snap my cousin nye pic ntok wedding dye .
hurmmm , mule mmg xnak dsbb kan my bobob xpenah dbawak kemana-2 so emma rasmikan ntok wedding cousin emma , urmm , dalam hati mmg xnak , takot xdapat buat y terbaik ntok my cousin .. 


oke , ni la my cousin . urmm , pic x bape cantik kn ? urmmm , xpandai nak snap lagi , saya budak baru blaja ,,
then baru n sedang belajar oleh sifu saya . :)


yezzzza ! ni sifu saya .. >.< 
korang knal ? xknal kan ? alaaa , buat-2 knal suda :) hehehehhe 
sngat bulat dye right , hahahah , ape-2 pon thanks sifu :) 
oke , tyme snap mmg dye xnak ade at emma , dye nak emma berdikari sndri . 
btw tengok la hasil nye :(
korang komen la ape-2 y patot k ?



hantaran dari pihak perempuan , 
brape dulang 2 emma xingat . 
hahahha bnyak sngat snape picture kan :)



emma try y terbaik , tapi hasilnye cm bese je . hahahak :)



maaf , x semua pic emma masok kan . hehehhe .

then akhir sekali ,
thanks to read :) 
btw support me :)

thanksssss -____-


Thursday, 24 November 2011

i-city

Penulis : emma diana Masa : Thursday, November 24, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ,

selamat petang , selamat berbloger yup kawan-2 bloger , 
kawan-2 fb yang sedang membace 
peace >,< *wink-2 
hehehehe , lebey-2 lak .

nak story pasal mlam tadi .
xnak sebut pasal title , sbb da tertera at ats tu , hek-2 ,
oke , xpe , emma ulang lagi sekalai , 
malan tadi hangout with kawan aku y sengal ubi , 
- nina -

*asyek-2 ngan budak ni jak aku kuo , hahaha , mcm xde orang lain , maaf dye kawan yang saya syg oke , sbb kami da lame sngt knal >.<
ape aku ni merepek , xde kne ngene ngan icity pon ,
nak open story ni , cepat-2 stanby kan tiru sbb , story ni happy , gembira , ntah la ape-2 prasaan pon ade bile bace story ni .

actually dah lame da rancang nak hangout g icity , but cuace tak mengizinkan , hhhooh . hujan je , hurrrmm , hujan rahmat , x elok mengeluh .
heheheh , knape nak g icity sngt ni ? woaoahahaha sbb nak merasmikan bobob . 
*sape lak bobob tu ek ?  hahahx , sape dye korang xpatut taw *kejam nye aku ..
hehehhe , oke , saje nak shoot-2 keindahan alam , keindahan dunia . emma ade la dpat snap pic-2 at icity 2 . hurrmmm , but skill x berape pandai lagi . bcpz baru nak berjinak-2 ngan dunia snap , shoot picture ,
nnti emma upload pic yang sempat emma amik ea ?



if korang nak taw , mmg aku xtaw nak shoot sngat .tengok la pic ni ntah pape , buat bagi aku , pic ni cm nampak menarik la , 



oke , pic ni pon aku cm da besa tengok , but permulaan kot , aku try la ken , fuyoooo , siyes nice . *cehh puji diri sndri >.<


ni hasil-2 yemma snap yang lain . alaaa , besa-2 je , x bape pro sngat >.<




hehheheh , pic ni nampak cm berterabur kan ?


oke , bukti aku kuo g icity , xde copy-2 picture oke >.<


oke tq yup , kerana membace , mengread , heheekz .
xde la happy ane entry ni ken ? *ngeeeee


PS : saya masih belajar dlam bidang-2 ni sume . 
support me :)

Saturday, 12 November 2011

happy day bagi diri ku !

Penulis : emma diana Masa : Saturday, November 12, 2011 Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum ,
hyeee semua kawan-2 bloger . 
nak coret-2 jap hujung jari emma ni .. nak share story ,
story yang buat kan emma akan ingat sampai bila-2 .


11.11.11 tarikh keramat to . korang ingt x psal entry to . emma ngat tak akan ade kngan dlam hidop emma ngan tarikh to , tapi cm x caye ade sseorang muncul dlam hdop emma , dye mnyinari hdop emma , :) then , nOw emma milik dye , ngan tarikh 13.11.2011 , haks comel tarikh ni . genap-2 no nye . btw emma bersyukur selama 3bulan emma kcewe ttapi kkecewaan itu hnya kngan sahaja , *dapat gak rase kecewe , frussh tertonggeng .. hahahakkkss .. 


korang must still tertanya-2 g sape orang yang dOk menyinari hati emma ? sO korang kne tggu next entry lOrh .. wahai kamo . <3 them so much :)


CINTA IBARAT KUPU-2


JIKA KITA INGIN MENGGAPAI IA DENGAN BERSUNGGUH-2 , DAN MILIKINYA DENGAN SBB DYE CANTIK , MENAWAN , INGIN MENJAGANYA DAN LAWA IA AKAN BERLALU BERGI , TERBANG JAUH .
DAN JIKA KITA BERDIAM DIRI , HANYA MELIHAT NYA , IA AKAN DATANG KEPADA KITA , *wahai kupu-2

Thursday, 10 November 2011

11.11.11

Penulis : emma diana Masa : Thursday, November 10, 2011 Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum . 


selamat mlam sume . hahahhehex , lame x update blog citer pasal aku . asyek dok ceramah-2 jepp , urrrmm , korang , tengok lha title 2 .. hahaha , 11.11.11 tarikh cantek kan . jatuh pada hari jumaat , ketua segala hari . tarikh yang menarik , cantik , menarik dan hari yang chantik , alhamdulillah .. ya allah , aku bersyukur pada kau kerana kau beri aku ksmpatan ntuk hdup d muka bumi ini lagi , kau beri ku nafas sehingga kini, nOw mmg xde buat ape , then esok pon cm bese la keje keje n tros keje . :) alahai ~ letih sngat dehh ,, ape boleyh buat , selagi ade kydrat kan . hahaha , ngat nak balek awal keje esok , rest je kot kat rumah , xde event ape lha . hahahah . so nOw , ngan tarikh 11.11.11 , tarikh keramat to , emma xde ape-2 buat , penuhi mase di ruang keje , ofice ku yamng mOlek 2 . :) then , hOpe korang sume happy selalu , buat kngan yang terindah ngan tarik keramat 2 :)



bnyak kan solat , buat amal jariah , luang kan mase ngan family is better :) 

ANDAINYA LELAKI TAHU…

Penulis : emma diana Masa : Thursday, November 10, 2011 Comments : 2 Labels :

Assalamualaikum kengkawan :) 


malam ni emma nak menaip panjang-2 ,nak korang tahu , share sedikit idea emma , ilham emma , penat tengok gelagat orang , then ni hasil nye :)


Andainya lelaki tahu...Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu...Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin banyak pula pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu...Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu...Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu...Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang...tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu...Apabila perempuan kata dia rindukan kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu...Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu...Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu...Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda





.Andai lelaki tahu...Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. 

Jadi, hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2